НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4. СЪИЗМЕРВАНЕ НА СИМПАТИИТЕ И АНТИПАТИИТЕ

Иван Антонов ТОМ 18
Алтернативен линк

4. СЪИЗМЕРВАНЕ НА СИМПАТИИТЕ И АНТИПАТИИТЕ



Като разглеждаме сравнително хороскопите на две лица, почти винаги ще се намерят признаци, както за симпатии, така и за антипатии. В такъв случай дали симпатиите или антипатиите са по силни съдим от количеството и силата на едните и другите аспекти, като ги съпоставяме и сравняваме. Добре е да се помни в този случай, че Слънце в съвпад с Луна е аспект по-силен от съвпад между Слънце и Марс; четири квадратури по сила са равни на един съвпад.

Когато в два хороскопа има много указания както за симпатии, така и за антипатии, в такъв случай първоначално може да възникне симпатия, която отпосле да завърши с антипатия.

При съображенията за такава възможност взема се предвид, кои светила, образуващи аспекти, имат по движение по-предно място.

Възможни са случаи, когато само от едната страна има симпатия, а от другата антипатия. В този случай указанията са следните:

Ако добротворците на единия хороскоп заемат Асцендента на другия, тогава лицето, чийто Асцендент е зает от добротворците на другото, ще има симпатии към последното. Ако обаче злосторниците от хороскопа на лицето, което има симпатии, стоят на Асцендента на хороскопа на другото лице, тогава последното ще има антипатии.

С други думи, взаимодействието между светилата на два хороскопа може да поражда у техните носители точно противоположни чувства.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ