НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

62. Михал Луканов. 62.2. Среща с окултизма на теософите и с Учителя Дънов

I. Между истината и легендата. Д-р Стефан Кадиев ТОМ 17
Алтернативен линк

62.2. Среща с окултизма на теософите и с Учителя Дънов


След тази случка аз се заинтересувах от окултната наука и започнах да чета окултна литература - теософски книги и беседи от Учителя. Братът на же­на ми беше ученик на Учителя и той ми ги даваше. Тогава търсих книгата „Пре­раждане" от Ани Безант. След едномесечно търсене я намерих. Вечерта я ос­тавих на масата до леглото ми. Сутринта довършвах книгата „От другата стра­на на смъртта" от Ледбитер. Оставаше ми само една страница. В това време, беше към седем часа - лятно време, цялата стая се заля в светлина. Насреща в стаята почна да се оформирува една женска пълна фигура до пояса. Тя ми каза:

- Аз съм Ани Безант, слушай за прераждането. - И започна да ми говори. Говоренето продължи около половин час и в заключение каза:

- Който ученик присвои чужди пари, забавя прераждането си с четири хиляди години - и се разпръсна, изчезна в стаята.

Станах, вземах книгата за прераждането и видях, че е същото, което бе ми говорила. Цели пасажи, които, бе ми казала, ги намерих в книгата. Тази книга не я прочетох цялата, защото я знаех.


След това видях портрета на Ани Безант в списание „Всемирна летопис" и преди да прочета написаното име под нея, аз я познах.


Един от братята, които бяха в града ми, ме изпрати с бележка при Учите­ля в Чам Кория. Той ме прие много любезно и ми каза:

- Иди да кажеш на брат Епитропов, че ще ни останеш гост до неделя. Ще останеш на беседа в неделя.

И аз останах. В неделя се върнах в Пазарджик и след десетина дни полу­чих от брат Епитропов препоръчано писмо, че ме поканват в Търново на събо­ра. И отидох на събора.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ