НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

55. Симеон Симеонов. 55.5. Генерал Протогеров се размина с времето на Учителя

I. Между истината и легендата. Д-р Стефан Кадиев ТОМ 17
Алтернативен линк

55.5. Генерал Протогеров се размина с


времето на Учителя


Симеон Симеонов разказва следното:


Един летен ден върху пейките на Изгрева седяха, както обикновено, де­сетина братя и сестри, някои от които чакаха реда си да влязат при Учителя. В това време от града дойде един висок, хубав мъж, много елегантно облечен, с хубав бастун в ръка. Явно беше, че искаше да се срещне с Учителя. Почаках малко, дано се намери пролук между нашите братя и сестри, но такъв нямаше - хората влизаха един след друг. Реших да отида при Учителя и да Го помоля да приеме тоя външен човек. Но точно в тая минута излезе Учителят насреща ми и се отправи към него. Беше сериозен, почти сърдит:

- Не ще мога да Ви приема - Му каза Той строго. - Но вижте, вие имате още два-три дни, да уредите някои Ваши лични въпроси.

Елегантният господин стоеше като попарен. Учителят се обърна и се от­прави към стаята Си, гдето продължи приемането на гостите Си.


Тоя външен човек беше генерал Протогеров. Само два дни по-късно той беше прострелян с ловджийска пушка от двама „ловджии", точно пред царския дворец. (Той изпусна времето и се размина с Учителя.)



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ