НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

54. Мария Здравкова Милева. 54.9. Как станах медиум за духовете

I. Между истината и легендата. Д-р Стефан Кадиев ТОМ 17
Алтернативен линк

54.9. Как станах медиум за духовете


Аз не знаех, че съм удобна да бъда медиум, пишещ медиум. Пръв се спря върху мене брат Стойчев. Както знаете, Учителят не препоръчва сеансите по­ради некачествените духове, които обичат да използуват отворените врати.

- Няма защо - казваше Той - да си правим дрехи от индийски плат, който е предназначен за други цели.

Аз самата чувствувах как чрез мене работи чуждо на самата мене съзна­ние, което нямаше нищо общо с мене. Започнаха да ме използват като гледачка, да искат чрез мене да знаят какво ще им се случи, как ще се нареди работа­та им, дали ще вземат изпитите си или не. От друга страна, аз чувствувах ог­ромната отговорност, която лежеше върху мене, ако вмъкна макар и малко от моето собствено мнение, от моето отношение към зададените често съдбонос­ни въпроси. Как може аз да знам какво ще се случи, с моето ограничено зна­ние, с моите човешки възможности? Трябваше просто много да внимавам, да не се меся в това, което говореха „духовете" чрез мене. А изискванията става­ха все по-големи. Един ден Любомир Лулчев ми каза:

- Чрез тебе иска да се прояви един голям пророк!

Друг път починалата сестра на Георги Радев писа: „Ние сме толкова мно­го доволни, че ни се помагаше чрез тебе да се свързваме с нашите близки от физическия свят!" Но аз намерих за добре да прекъсна тая опитност с невиди­мия свят!


Един ден Учителят каза:

- Децата умират поради безлюбието на родителите си!

Друг път каза:

- Заминалите ти деца се оплакват от тебе: „Два пъти се опитвахме да се свържем с нея, а не можахме!"

Може би и така беше. Тая ми способност постепенно атрофира. Впрочем не преуспя и уредникът на сеансите, брат Стойчев. Той се залови да гори въг­лища от горите на Странджа и да ги праща в Турция, заболя от рак и наскоро почина.


Към моите спомени за братството трябва да отнеса опитите, които се правеха в интимните групи. Такава група беше образувана от сестра Маркова, Янакиева, Лулчев, Граблашева. Трябва да призная, че дейността на Лулчев би имала сериозни последици, защото беше умен и силен дух и би причинил раз­деление на братството. Учителят ме предупреди да не навлизам във връзка с тая група, за да си спестя страдания. Граблашева ми каза:

- Ти не разбираш, че Учителят иска да те изпитва!

Но как ще иска да ме изпитва, когато Той не е дошъл само зарад някоя групичка, не е дошъл даже само зарад българите, дошъл е зарад цялото чове­чество!


А заради Лулчев и групата му казваше:

- Вече цели десет години се боря против тия духове, които са духове на черната ложа. Някога оставям лампата си цяла нощ да свети!



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ