НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

135. Земята, месечината и слънцето у човека

III. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

135. Земята, месечината и слънцето у човека


Има 13 нещо, не дава, затова ги е страх. 13-та вълна образува Месечина­та около Земята. Кръг на Луната (13). Син и баща са, чуди се бащата какво да прави. Луната започнала с майката, имало живот, после животът дошъл на Зе­мята. В евр. има 12 1/ 2, не 13.


Слънцето е светло. Луната е суха. Земята е влажна. Сухото изтегля влаж­ното. Месечината уравновесява, като стане Земята много влажна. Месечината тегли. Луната упражнява влияние върху живота на човека. Нова Луна [...] рабо­ти, за да има и от нейната светлина. Да се замаже пукнатината на стомната. Месечината взема ненужните работи. Ако си недоволен, гледай Месечината - изтегля ти недоволството, изчистя ненужните мисли.


Като си недоволен, мисли за Месечината!


Като си доволен, мисли за Слънцето!


Ако искаш да забогатееш, мисли за Земята!


Месечината обещава, но не реализира. Земята пие, колкото може да да­де. Земята на работа те туря. На Месечината ту вярват. На Земята проверяват, да изработиш. Слънцето казва: „Какво искаш, е на твое разположение " Което Месечината мечтае, се реализира на Слънцето. Та, да идем на Слънцето, за да се реализира всичко. Които са създали света, са много умни. Който иска мал­ко, но същественос на Земята да е. Който иска всичко да се реализира, да иде на Слънцето. Вземат ли нещата да стават, на Слънцето сте.


Което за тялото е непостижимо, за сърцето е. Което за сърцето е непос­тижимо, за ума е. Златна чаша е ценна за физическия свят. формата - проста, но сърцето - ценно. Някъде ни формата, ни съдържанието, но смисълът е ва­жен. Още първият стих плаща за книгата.


Умният човек може да си поправи пътя навреме; да цъкаш огнилото и праханта, от кремъка да извадиш огъня. Кремъкът е волята. Цъкай навреме!


Тъмнината е светлина без сянка. Има да благодарим на материята, Зе­мята, че ходим по нея. Добре, че е чер цветът й. В черния цвят по-свободно ходим. В оня свят са много деца и ако не ги обичаш, не можеш да ги видиш.


Животните са емблема. Уподобяваш с тях. Паякът е предач. Рибата е перачка.


Мирът иде с конска кола.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ