НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

95. Погрешките

III. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

95. Погрешките


Направиш една погрешка и съжаляваш. Не си ти, който си направил погрешката, но някой ти взел телефона и говори с вашия телефон. Не съжаля­вайте, но се радвайте, че сте направили погрешката, за да влизате в положе­нието на другите, които съгрешават. Настрадин Ходжа паднал и всеки го питал как паднал. - „Е, не е ли падал някой, да знае как се пада?" - Трябва да си умен. - Е, там е работата. - Трябва характер да имаш. - Там е работата.


Имало двама светии. Единият се мушнал между света, а другият все да­леч от света седял, да се не огреши. Един си счупил крака. Който ходил в света, взел да му го прави. Оня светия взел да му се кара. - „Твоя работа беше ти да го направиш, че си свят човек, пък аз в света се научих да правя крака."


Грехът е извън човешкия ум, внезапно иде, причините не се знаят. Някои неща има, които са привидни - погрешка е то. А грехът е страшно нещо. Да не знае човек как става грехът; по-добре е да не го знаете. Греха дяволът го пра­ви, не човек. Той сам го прави, после кара хората да правят каквото той прави. Дяволът му пада мед да говорим за неговите грехове.


Пишеш, но не си турил запетайка. Какво от това? Евреите нямат гласни, но само съгласни, гласните се разбират.


Един абитуриент написал темата си и в края написал много препинател­ни знаци с надпис: „Ходом марш! Всеки на мястото си!" Когато пишете много­точие, свръхсъзнанието ви го разбира, прочита, а съзнанието не може. Свръх- съзнанието поставя толкова многоточия, колкото трябва.


Сомнамбулите, които ходят нощя, се движат в астралния свят, не мислят за земни работи, та са леки.


Който мисли за духовни работи, много леко върви със свръхсъзнанието, а материалистите тежко вървят. Като много олекне, иде, замине.


Личността не е много лошо. В оня свят трябва да занесете материал об­работен. Необработения там ще го довършите. Матура там ще давате. Няма по- лош, но и няма по-добър свят от този. Ако не беше добър, защо се нареди да се въплотяваме в него?


На сеанс една сестра обикаля, провира се под масата, пак обикаля. Пи­тат ме защо. Казвам: била е калугерка, провирала се е под масата на плащеницата.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ