НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

60. Условията на живота

II. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

60. Условията на живота


За да живееш, трябват условия. В този живот трябва да се развива зна­нието, но без живот не може. Страдате, че искате да направите живота личен. Животът не принадлежи никому. Вземи си колкото ти трябва и благодари на което имаш. Човек е още в „а"-то на живота. Детето първо взема от майка си, суче, иначе майката заболява. То я освобождава от мъчение, но то расте. И майката, като я освобождава, тя дава. Детето, което все взима от майка си, е паразит. Него го тури на пръстите и чукай. Пусни бълхата в тревата да пасе. Бълхата има дълги крака, та скача.


Има мисли и чувства въшкави. Да се изчешат с гребени навън! Взимаме лично нещата. Не можеш да кажеш: „Той прави погрешка", че хиляди хора са я правили тази погрешка - деди, прадеди, и той ще носи отговорността на съответствующата част.


Какво било яденето най-напред? В южна България имали черупки от охлюви, нанизани на конец, такъми им казвали. Употребявали ги за готвене с ориз. Туряли ги в ориза, докато уври оризът.


Ние, съвременните хора, много страдаме. Като кажат: еди-колко къщи изгорели, много избити, и ти се безпокоиш, а то нищо не е станало.


Знаете ли закона на внушението? Може да ти внушат, че си извършил престъпление и ти се измъчваш, а не си извършил.


Сънуваш, че си убил човек и те съдят, или че някой иска да те убие. Има мисли и чувства, които ни измъчват. Много хора страдат, докато се освободят от своите мисли.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ