НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

45. Разговор за прераждането и др.

II. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

45. Разговор за прераждането и др.


Котките много скоро се прераждат. Душите не са различни, които се раждат. Всичките човешки души са 60 000 000 000 (60 милиарда). За 1000 години едно обращение става, всичките души дохождат.


Тук, на Земята, се изправят всичките погрешки, тук са видими и се попра­вят. В умствения и астралния свят не могат. Всичките слизат на Земята за поп­равка. „И ще залича погрешките ви." Ти си изпил няколко хиляди чаши вино, но желанието ти е едно. Няма да те съдят за всичките чаши, но за желанието - че то ги пълни. Затова желанието да пиеш трябва да се премахне. За в бъдеще, като дойдеш и желанието го няма, никой не може да те изкуши. Например ов­цата от месо не се изкушава. Лекета от кал с чиста вода се изчистват. Животът е като вода - изчиства всичките петна.


Човек играе ролята на Бога, но не постъпва като Бога.


Природата има всичките методи. Калната вода през пясъка се пречис­тва. Страданията са песъчлива почва, пречистват човека.


Сега обикновено нещо им се види, когато убиват. Късат крака, казват: „Нищо, стига да бъде за доброто на отечеството." Колелото трябва да спре да се върти, разумната сила да го спре. Божественото търпение е дошло до край, няма място за престъпление, та ще спре.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ