НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

26. Вътрешната организация

I. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

26. Вътрешната организация


Продължение на разговора от 30.XII. 1938 год. При черната дъска.


Публикувано изображение


Красивият строеж, красиви линии. Най-красива е тази крива линия: (фиг. 8), светлината пада най-хармонично. (Учителят начърта тези линии и гово­ри) По тази линия (за III чъртеж казва) безопасно се слиза, физическите закони като резултат на съз­нанието.


Всяко чувство е следствие на миналото. Хо­рата, за да се съберат, трябва да служат на обща идея. Трябва да има една школа за хармонично състояние.­

1. за да станеш капел майстор

2. да впрегнеш воловете

3. да носиш вода

4. столар да си

5. жетвар да си

6. да се биеш на бойното поле или градинар да станеш и ще израснеш, плод ще дадеш.

Ще дойде Любовта. Бащата да обича необичания. Обичай битото куче, не храненото. Този мършав, грозничък, да ги обичате! Организираният свят на Земята да организира неорганизирания с Божията Любов и ще дойде Божият мир, радост, веселие. Обичай в дома си необичаните, тях обикнете! Добрият да обикне лошия, умните да обикнат глупавите. И рече Бог: „Да направим човека по образ и подобие Наше" - да обича и да люби. Един път ще го любят, той ще обича, ще цени Любовта. Другия път той, любеният, ще люби, а другият ще оби­ча, ще го цени. Не може в едно и също време двама да проявяват любовта или двама да проявяват обичта. Ще сменят ролите си. Един път ще любиш, другия път ще обичаш. Любовта дава - любящият дава, обичаният възприема и благо­дари.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ