НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3. Пощенска картичка от Елена Хаджи Григорова до Пеню Ганев от 1.VI.1935 год. Пеньо,

V. Писма на Елена Хаджи Григорова до Пеню Ганев ТОМ 17
Алтернативен линк

3. Пощенска картичка от Елена Хаджи Григорова до Пеню


Ганев от 1.VI.1935 год.


Пеньо,


днес към 7 ч вечерта, на 1-вий, получих картичката. Силно желание имам ти да бъдеш тука, преди да се започне бараката. Не е важно кой ще я работи, пак Борис ще бъде, но твоето присъствие в началото е необходимо, тъй го на­мирам аз. То и за тебе ще бъде добре. Важен е моментът сега и недей го про­пускай! Аз мисля и за теб! Изглежда съвсем нова ще ми направят, пък ако и ти се случиш тук, съвсем друго ще бъде, ще се нареди нещо и за тебе! Като при­вършиш работата си, ела си веднага, моля те!


Кажи на Манов, че важни причини те заставят да си тръгваш веднага и това не е лъжа. Най-после, ние обещанията пред Господа не ги изпълняваме, а тия на хората гледаме да не ги пропуснем.


Обещанието ти не е свещено. Казал си, но явява се нещо много по-важно и неотложно, отказваш и ще те извинят. Същото биха направили и те, и други. Толкова ли не помисляш! И Учителят обещае някога за екскурзия, че ще ходим, яви се нещо важно - отлага. Кажи: важни домашни причини те заставят да тръгнеш веднага. Това е вълна!!...

Привети много и довиждане. Еленка

Добре си направил, че си прехвърлил децата.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ