НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

102. СТЕНОГРАФКАТА САВКА

ТОМ 16
Алтернативен линк

102. СТЕНОГРАФКАТА САВКА


Снимка с трите стенографки. Стенографите са: Боян Боев, Елена Андреева, Паша Теодорова и Савка Керемидчиева. ВК: На тази снимка са много млади. ПГ: Много лошо съм правил, като не съм писал датите.

На Савка баща й е златар. Той работи златни работи и живее срещу сегашното депо на трамваите. За да дойде Савка на Общия окултен клас в сряда, ставала рано. Обаче бащата не искал дъщеря му да става дъновистка, по никой начин. Казал й: „Няма да отиваш там, при някакъв си пророк!" А пък Савка му казала: „Тогава ще се хвърля от балкона долу!" Баща й, като видял, че тя наистина може да се хвърли от балкона, й казал: „Върви, където искаш!" По такъв начин тя се освобождава и до края на живота си беше редовна ученичка при Учителя. Тя напътстваше братя и сестри, които идваха да питат за нещо Учителя. Когато си замина Учителят, Савка каза: „Аз без Учителя не мога и ще си замина." И наистина, скоро след това си замина. Майка й беше германка и когато идваха чужденци, особено от Германия, тя разговаряше с тях. Аз оттогава имам тази снимка. От Латвия също идваха много, Тереза Керемидчиева им превеждаше. Мъжът на Тереза е от Македония.

Паша пък беше редакторка на беседите, които Братството издава. В гимназията е преподавала като учителка по химия. Беше добра химичка.

Тази снимка вероятно е на Изгрева. Тук виждаме млади борчета. На Изгрева е правена.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ