НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

XXIII. КОЙ И ЗАЩО ИСКА ДА ОТХВЪРЛИ „ИЗГРЕВЪТ" ТОМ XIV И „СВЕЩЕНИТЕ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ КЪМ УЧЕНИКА"

ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ ТОМ 15
Алтернативен линк

XXIII. КОЙ И ЗАЩО ИСКА ДА ОТХВЪРЛИ „ИЗГРЕВЪТ" ТОМ XIV И


„СВЕЩЕНИТЕ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ КЪМ УЧЕНИКА"


I. През м. април 2002 г. излезна от печат „Изгревът" том XIV, в който том са публикувани „Свещените думи на Учителя към Ученика". На стр. 773-781 има „Бележки на съставителя", където са описани всички етапи отначало до края. Тези бележки се основават на факти и на моето проучване в разстояние на 30 години по този проблем. И никой не може да ги оспори нито вчера, нито днес, нито утре. защото са основани на документи и факти. А те са при мен.

II. На 27 април 2002 г. бе изнесен редовния ежемесечен концерт-рецитал, но този път по Слово на Учителя Дънов от новоизлезналия „Изгревът" том XIV и музика на Учителя. Залата бе пълна - 220 седящи и около 100 човека правостоящи. За пръв път представяхме този том. Този том бе изнесен на една голяма маса до сцената в залата и показан. На участниците в концерта подарих по един том с посвещение от мен. Идваха разглеждаха и питаха дали това е по оригинала. Ефросина и Вихър Пенкови, които участвуваха в предпечатната подготовка като коректори и при компютърната обработка се учудваха, че всички запитват дали е по оригинала. Те познаваха оригиналите понеже бяха работили по тях - отговаряха утвърдително. Концертът завърши и ние се прибрахме доволни, че нещо сме завършили. Завършен е един етап.

III. Ето предоставяме ви поканата за този концерт:


СЪОБЩЕНИЕ


Излезе от печат том XIV от поредицата „Изгревът на Бялото Братство пее и свири, учи и живее" - „Свещените думи на Учителя към ученика" по оригинал (655 стр.). „Беседи, протоколи и разговори пред ръководителите на братските кръжоци в България" (137 стр.). Книгата има 64 стр. снимков материал, 792 стр. текст и ще бъде представена на концерт-рецитала на 27.04.2002 г. Настоящият концерт- рецитал се посвещава на отпечатването на „Свещените думи на Учителя към ученика" в „Изгревът" том XIV.

Томът се продава в книжарница „Астея", ул. ;,Пиротска" N 3 безистена, II етаж, Татяна Влаева, цена 10лв., тел. 98-110-58


За контакти и информация:


тел. 944-79-53; e-mail; [email protected]


ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ Музика и Слово от Беинса Дуно Из „Свещени думи на Учителя" от „Изгревът" томXIV


Участвуват: Йоана Стратева - цигулка Анна Каралашева - виолончело


Рецитация: Асен Илиев


В салона на община „Изгрев"    Начало 11 часа събота


Ул. „Чехов" 16-А 27 април 2002 г.


Вход свободен


Тази покана бе извадена в 600 броя и бе раздавана последователно 2-3 седмици на ръка на последователите на Учителя Дънов. Бяха изпратени в провинцията 70 писма с тази покана и още 30 писма в София. Чрез нея съобщавахме както за предстоящия концерт, така също, че е излезнал от печат поредния том от „Изгревът" - том XIV.

IV. Два-три дена след сполучливия концерт, по телефона се обажда една моя стара позната и ми съобщава, че е получила писмо от Габрово от сестри Шкодреви, на два листа са публикували материали срещу „Изгревът" том XIV. Отидох при нея, прочетох въпросното писмо, обясних всичко, че това е предварително подготвена атака срещу „Изгревът" от враговете на Школата на Учителя и от враговете на Словото му. Дадох й доказателства. Изслуша ме. „А дали другите ще повярват?" „Ще дам обяснение и доказателства". И ето сега ги давам. Неопровержими.

V. Писмото бе изпратено с почерка на сестри Шкодреви. Беше изпратено от Габрово и получено в София на 25.04.2002 г. точно два дни преди концерта, за да може да атакува представянето на „Изгревът" том XIV. Точно изчислено, пресметнато за удар срещу „Изгревът". Изпратеното писмо, както и другите разпространени писма в София и в провинцията бяха с онези адреси, с които моята програма, която ръководя, а и лично аз съм писал и изпращал съобщавайки за всяко отпечатано оригинално Слово на Учителя. Значи бяха взели и откраднали адресите, с които аз съм работил и мрежата на разпространение в София и страната, която аз съм създал, а не някой друг. Отначало аз пишех собственоръчно всички писма, изпращахме съобщения за отпечатаните томчета от оригиналното Слово на Учителя, както и на „Изгревът", и непрекъснато допълвахме списъка с все нови адреси. Това бе умишлена кражба от мен, измама към адресантите от моята програма. Крадци и измамици се появиха. Не е от днес.

VI. Сестри Теодора и Меглена Шкодреви дойдоха и се закачиха към моята програма чрез Александър Станчин. Аз започнах да работя с него, но после се разделихме. На този етап не желая да описвам защо и как. Средите, от които той идваше и ги представляваше, за мен бяха познати и не можех да бъда заблуден. Но на този етап нямаше с кого да се работи, понеже всички ме отхвърлиха под въздействието на „Откритото писмо" на Братския съвет публикувано в „Изгревът" том IV, стр. 614-641. Приех ги за сътрудници по необходимост. Знаех кои са.

В Школата на Учителя Дънов съществува един окултен закон: „Кой където отначало е закачен и откъдето идва, то в края накраищата той си отива на същото място." Всеки е завързан с едно въже и някой го отпуска, отпуска, но накрая го прибира и онзи вързания с въжето се прибира, и го връзват за кола. И сега се случи същото. Онези сили и онези среди си дръпнаха Въжето и ги прибраха към кола. Тези сили ги накараха да атакуват „Изгревът". Тези сили действуваха чрез лица, които работеха с мен да ме използват по всички линии и накрая да ми обявят война. Обявиха я. И сега какво следва? Какво? Ще си проверите последиците.

VII. Когато подготвях „Изгревът" том XIII помолих сестри Шкодреви да подготвят един материал, който бе публикуван на стр. 854-856, като настоях да напишат онова, което са работили с мен, за да не би да дойдат след време някои и да оспорват работата им с мен. Написаха го. Застанаха зад Истината. Прочетете го и ще се убедите в това. Но това бе тогава. А сега стана обратното.

VIII. През 2000/2001 г. на сестри Шкодреви след уточняване предадох подготвения от мен материал за поредния том на „Изгревът" том XIV, за „Свещените думи на Учителя към ученика". Бях работил по този материал 6-7 месеца. За мен материала бе подготвен и трябваше да се въведе, да се странира от тях и да ми го предадат за да го отпечатам. Така смятах аз. Но се явиха няколко човека, които смятаха другояче. Те не знаеха нищо за материала и за епохата, и нямаха откъде да знаят. Но започнаха да настройват от София по телефона сестри Шкодреви срещу мен. Това се усещаше по въздуха. По това време аз им предадох моя компютър, принтер, за да могат да набират на него. На този компютър бяха набрани осем тома на „Изгревът". Занесоха го в Габрово, но с компютъра вървеше онова същество, което го охраняваше и което се грижеше за програмата на „Изгревът". Онова същество не беше съгласно с тяхната нова ориентация към онези, които ги настройваха срещу мен. Не можаха да работят с него, върнаха го. Сега той бе предаден на друг човек, който на него вече набра поредните два тома на „Изгревът", като единият е този, в който излиза този материал. А дали това е измислица за съществото, което придружава компютъра? Вярно е. Вие виждали ли сте малки деца как си играят с куклите. За тях това не са само кукли, но са живи кукли, защото в някои от тях влизат същества и така чрез тази форма те правят контакт с децата и ги възпитават. Затова има „живи" кукли, в които има същества и захвърлени кукли - в които няма нищо в тях. А сега се заслушайте как говорят с тях децата - говорят с живи кукли. И те наистина са живи. Аз като детски лекар винаги съм използвал този факт и понякога преглеждам първо истинската кукла на детето. И как ме наблюдават и родителите, и детето. И така съществото, което охранява компютъра, отиде до Габрово, те влезнаха в конфликт с него и бяха принудени да ми го върнат. Разбрах вече, че там има други ръководители, които ги отклоняват от ангажимента си към мен. И ги отклониха. И ги направиха накрая врагове на моята програма. И атакуваха автентичността на „Изгревът" том XIV.

  IX. По този механизъм на противопоставяне, те бяха отклонени. Този материал те трябваше да го подготвят за 5-6 месеца, а го задържаха година и половина. Не можаха да го работят, защото срещаха съпротивление от онзи, който стоеше над материала. А през онова време от София непрекъснато ги настройваха срещу мен по телефона. Те смятаха, че аз не зная нищо. Та това хвърчеше по въздуха и се четеше дори. Накрая ми върнаха материала с едно писмо. От писмото рабрах, че са отклонени от онези, които са срещу „Изгревът", срещу отпечатването на оригиналното Слово на Учителя и лично срещу мен. А целта бе да бъда отстранен. Затова те върнаха материала и написаха това писмо, което ще публикувам. Цифрите съм го поставил, за да мога чрез тях да отговоря конкретно и с факти.

X. Циркулярно писмо на сестри Шкодреви


Здравей Вергилий,


1) Изпращаме ти разпечатките на направеното от нас дотук с всички оригинали и дискета.

2) Тъй като се работят Свещените думи на Учителя, максималната автентичност и прецизност в работата е много необходима. За съжаление според нас четвъртата част - „Трите образа на Великият", която е машинописен текст не може да се счита напълно за оригинал. В нея мисли от първите страници се повтарят към края и то с редакции, така, че не може да се разбере коя мисъл е автентична.

За пример виж стр. 13 и стр. 89 от IV част „Трите образа на Великият" - оригинала, както и много други на съседните страници.

3) Други повторения с мисли от предната част и то десетки също открихме. Проблемъ т не е в повторенията, а в това, че те не съвпадат напълно, а са доста редактирани в единия или другия си вариант. Такива нелепи повторения открихме десетки и в изданието на Мария Митовска, защото те са работили с този машинописен текст също.

4) Нашето мнение е. че за тази част трябва да се потърси и ползва автентичен източник, а този препис е късен и с неизяснен произход, поне за нас.

5) Онези части от Свещените думи, които са с почерка на Борис Николов сме набрали без вмъкнатите от тебе допълнителни мота, защото смятаме, че това накърнява автентичността.

6) Шестте папки с твоя препис на тефтерчетата на Савка ще направим, ако ни дадеш тефтерчетата, за да изчетем нещата в оригинал преди издаването. Все пак излиза, че ще подготвим за печат важни оригинали без изобщо да сме ги виждали, а грешки винаги могат да се допускат.

Така нашата работа спира до тук.

7) Ако искаш да вземеш предвид това мнение за издаването на Свещените думи и ни предоставиш оригиналите на шестте папки от тефтерчетата на Савка, може да се свърши една добра работа за Учителя. Но при това положение, ние свършихме тази част от работата, която считаме за възможна - отговорността пред Учителя е голяма. Затова, ако завършиш и издадеш Свещените думи въз основа на тези материали, без оригинали или внасяш допълнение по набраното дотук по оригинал, ние не желаем да участваме по-нататък и да се подписваме под работа в такъв вид.

8) За нас е изключително трудно да ти напишем това, защото винаги много сме ценили работата си с теб. Затова и толкова се забави работата по Свещените думи, но компромис не можем да си позволим.

9) За съжаление работата за Учителя, която винаги ни е свързвала, засега ни разделя.


03.03.2001 г.


Габрово   

Теодора и Меглена


XI. Отговорът


Отговорът по точките, които съм отбелязъл в писмото:

1. а) Получих оригиналите, разпечатките и дискетата. Прегледах оригиналите, това което са въвели и разпечатките. Веднага разбрах, че тук вече друг се беше намесил, че вече друг ги ръководеше. Това се виждаше при подреждане на материала. И изведнъж изкочи Онзи, който ги ръководеше и започна да ни пречи по всички възможни начини. Той беше жив и съществуваше.

б) Предадох материала на Буряна Пенкова да го прегледа и тя започна отново да го подрежда, като не беше променила нито една дума, въведена от тях. Срещаше голямо противодействие, непрекъснато и през деня и през нощта.

в) Обясних й, че трябва да се въведе всичко това, което сестри Шкодреви под влиянието на своя нов Господар, не бяха въвели, а бяха отхвърлили като ненужно и вредно. Този материал аз го бях подготвил по оригиналите.

г) Ефросина Пенкова беше коректорът. Тя откри много грешки, които коригира. И тя откри един много важен пропуск, от който се виждаше кой е вече този, който ръководеше вече сестри Шкодреви. Ще го представим на подходящото място. Като ни го показа всички ахнахме и стояхме като зашеметени. Разбрахме кой е този техен нов ръководител. Не беше случаен. Идваше от памтивека.

2. а) Материалът, беше подреден от мен в папки с указание за работа, направено така, че всеки можеше да въведе този материал стига да иска и стига да не му пречи някой или да се яви също някой да го отклонява. Всеки раздел бе сложен в папки или опаковани и бе ясно указано, какъв е материала, откъде е взет и как да се въвежда. Просто и ясно. Към всеки раздел бях приложил извадени ксерокопия с почерка на Борис Николов, където той лично, собственоръчно си бе надписал заглавието на раздела и приложил текста - ръкописен чрез неговия почерк или на пишеща машина. Всеки, който го види и днес, ще разбере, че това е материал подготвен от Борис Николов, който аз представях без никаква промяна в основния текст. Нито с буква или дума.

  б) В „Изгревът" том XIV стр. 791 е дадено подреждането на материала от стр. 4 до стр. 655. А в „Бележките" от стр. 773-786 е описано всичко, което е необходимо за онзи, който се интересува как е създаден, съхраняван и накрая как е издаден този материал. Всичко е описано, нищо не е пропуснато.

в) Тук от сестри Шкодреви се възразява за „Трите образа на Великият", че не било оригинал. Това не е моя измислица. А е измислица на техния стар и явил се предрешил Нов Господар, който ги ръководи сега. А този Господар е Духът на Заблуждението. Още от тук започваме с доказателствата. Ето ги:  

ПЪРВОТО Е, че на стр. 776, точка 19 в „Изгревът" том XIV е отбелязано откъде е взето това. Взето е от тетрадките на Мария Тодорова, които са разговори нейни собствени с Учителя и които са публикувани последователно и то с кавички, че са думи на Учителя в „Изгревът" том V. Това бе едно желание на Мария Тодорова, което непрекъснато ми повтаряше, както и искаше да се включат мисли от Учителя от „Класа на добродетелите", които бяха публикувани в „Изгревът" том XII, стр. 520624. Това се знаеше от Борис Николов, аз го подканях многократно и той го изпълни. Така лично той състави този раздел „Трите образа на Великия". Така, че този материал е оригинал. А че има повторения - то ги има, защото те са записвани в различни години и при различни разговори. Те не пречат на никого. А че се повтарят- повтарят се, но винаги с някакво допълнение. Това е метод на Учителя. Повтаря ги понякога с допълнение, а понякога повтаря това, което е казал преди. Така е.

г)    И сега, което е най-важното, че към този материал аз съм прикачил извадено на копирна машина копие с почерка на Борис Николов, който собственоръчно е записал „Трите образа на Великия". А сестри Шкодреви го познават този почерк, защото са вече въвеждали предишните раздели I-III, които са написани собственоръчно с неговата ръка.

А защо възразяват? Защото имат нов и стар Господар и ги насъсква срещу програмата на „Изгревът" и срещу мен. И той им внушава, че те са нещо, а аз съм нищото. А нищото е онзи, който им внушава и който ги обработваше месеци по телефона от София срещу мен. Те смятаха, че аз не зная това. Знаех го.

д)   Борис Николов е извадил тази глава собственоръчно от стенограма в една тетрадка. Отгоре е написал на стенограмата заглавието. Лично преписва на пишеща машина стенографския текст. И този текст бе даден за въвеждане със заглавието написан от Борис Николов. А те познават много добре почерка на Борис и на български, и неговата стенограма. А аз бях прикачил заглавието към текстовия материал. И те са стенографки, знаят да четат, защото са разчитали стенограми. Така, че те знаят, много добре, кой е подготвил този материал. А аз само съм го систематизирал и съм го предоставил на тях да се набере на компютър. И нищо повече.

И най-важното е, че е указано от мен и също, и с почерка и на Борис Николов, че това е материал съставен освен от тетрадките на Мария Тодорова на брой две от разговорите с Учителя, но и от „Класа на добродетелите" от тетрадките на Мария Тодорова. Ще видите почерка му в приложенията, които ще представим накрая.

е)   А сега зебележете най-важното. Материалът на „Класът на добродетелите" е набран лично от сестри Шкодреви, като им бяха дадени оригиналите и това е поместено в „Изгревът" том XII, стр. 291-519; 520-624; 625-760; 761-862. Те са го набирали. Борис Николов някъде към 1977 г. подбра онези мисли изказани от Учителя от „Класът на добродетелите" и ги включва в своя раздел „Трите образа на Великия". Лично, собственоръчно го е писал на своя стенограма и лично го е преписал на пишеща машина. И този препис аз им го връчих.

ж)  Е и какво излезе накрая. Една голяма лъжа изречена от сестри Шкодреви. А какво говори Учителя за лъжата виж „Изгревът" том XIV, стр. 130 под N 831 -


Без лъжа! „Новото възпитание - без лъжа! Нито бяла, нито


черна. Лъжата петни човека. Истината очиства човека.


Любовта изключва всяка лъжа и внася истината в човешката душа."


И това са го набирали ръцете на сестри Шкодреви. И за нарушение на този закон ще си отговарят по законите и на едната - Бялата ложа, и на другата Черната ложа, които присъствуват в Школата. И след време ще се чете това и ще си го проверяват, като доказателство за нарушение на окултните закони, по които се движат и живеят и „Бялата лъжа" и „Черната лъжа" пребиваващи на Изгрева по времето наУчителя Дънов и присъствуващи в поредицата „Изгревът" от том I -XV.


з) И накрая ще ви покажа как действува лъжата чрез сестри Шкодреви.


В „Изгревът" том II, стр. 198,7 ред отдолу до стр. 199,8 ред отгоре е описано от Борис Николов, как Савка получава „Свещените думи" от Учителя и че се дава информация за трите глави, които ще излезнат включително „Трите образа на Великия". Забележете това е том II и е издадено през 1995 г., а след 7 години Шкодреви пишат лъжа за да отклонят мнозина.

В „Изгревът" том III, стр. 109-112 се дават данни за архива на Савка Каремидчиева и как е съхраняван и как е работено с него. И аз бях този, който накара Борис Николов да ги дешифрира и да подготви код за различията на нейните стенограми. Това бях аз, а не онези стотици т.н. верни последователи на Учителя Дънов, целували десницата му в знак за общение с Господа.

А на стр. 393-394 в том III има приложение с почерка На Борис Николов, където той с почерка си удостоверява, че се включват и „Трите образа на Великия", изваден от беседите и разговорите на Учителя пред „Класа на добродетелите". Така, че той си е подготвил всичко. А том III е публикуван заедно с том II през 1995 г., а след 7 години сестри Шкодреви пишат лъжи и хули. Е какво ще кажете сега?


Кажете го.


и) И сега сестри Шкодреви лъжат, умишлено накарани от своя Господар. И сега сестри Шкодреви крадат чуждото доверие и го обсипват с покварата на Измяната. И сега сестри Шкодреви погазват всичко чисто и свято от „Свещените думи на Учителя" с калта на предателството и на измяната. Едновременно.

И което е най-важното те изобщо не са чели „ Изгревът", нямат никакви знания, защото дори в „Изгревът" том XIV, който отхвърлят, защото на стр. 341-342 е написано много точно с ръката на Борис Николов, че той поставя „Трите образа на Великия" в този материал на „Свещените думи".

3. Тук се говори за различните повторения. Да има ги. Но онзи, които не е чел „Изгревът" от том I до XV не може да знае защо ги има. А то е описано. И е много просто за обяснение. Ако Савка Керемидчиева си беше свършила работата според нейният списък отбелязан на стр. 782-783 в „Изгревът" том XIV, нямаше да ги има тези повторения. На нея попречи Онзи, на когото попречи и на сестри Шкодреви да се свършат работата. Този е един и същий. Повторенията се дължат на дешифрирани мисли на Учителя от различни години. И то дешифрирани от различни стенограми от стенографите. В идеалният случай Учителят понякога повтаря някоя мисъл и добавя някои нови неща. Итази мисъл не може да се изхвърли, защото при нея има ново положение - нова насока и движение. И тя трябва да остане. А има и случаи, когато онзи, който дешифрира си добавя някоя дума, за да изясни по- добре мисълта на Учителя. Така са смятали вчера, така смятат и днес, затова се явяват онези, които искат да редактират Словото на Учителя. Но в случая тук ще се постъпва така както аз съм настоявал. Когато мисълта се повтаря няколко пъти - то тя се отстранява и остава само първата. Но, когато има подобни сходни мисли, но с допълнение - то те остават. И в това няма нищо лошо. Сега в 2000-2002 г. нищо повече от това не може да се поправи. И аз спасявам онова, което е останало и трябва да се издаде, и съхрани. Аз го спасявам, а не някой друг. Е, това трябва да го приемете.

А що се отнася до изданието на Мария Митовска и за нейната кражба извършена умишлено, сега отидете и на гости, за да видите как плаща за нарушение на окултните закони. Такава среща ви е необходима. Тя сега е пълен инвалид с ръцете си и с краката. Сестри Шкодреви трябва също да я видят, като я посетят.

4. Засега няма автентични източници повече от това, което притежавам и издавам. Има откраднати материали от Лалка Кръстева и от други лица. Това е описано в „Изгревът". Има много покрити и укрити оригинали от лица, които изчакват. Някои са унищожени. А пък други ги продават. Затова вече писахме. Ако се намерят други оригинали, нищо не пречи да се сравнят и да се добави още нещо. Но първоначалния план на Савка засега е неизпълним. Нито за днес, нито за утре. Времето е изтекло за това. Указахме защо се е допуснало това.

5. В тази точка се говори, че това, което е написано от Борис Николов е автентично, а това, което е добавено от мен е нищо. Хайде де. Тука изобщо не може и дума да става за сравнение. Ще ме сравнявате с Борис. Невъзможно е.

Ето оттук започва Великият провал на сестри Шкодреви. Това се дължи на незнание, на невежество от тяхна страна. Непознаване изобщо как са давани от Учителя „Свещените думи". А това е описано в „Изгревът". Затова си има ръководител на програмата, на която се явявам аз и те трябваше да изпълнят точно и безпрекословно онова, което съм дал. Но не искаха. А се подчиниха на Онзи Дух на Заблуждението, които ги отклони и който ги разруши. Ще си проверят всичко.

ПЪРВО: В „Изгревът" е описано как Учителят е диктувал на Савка. Описани са всички възможни положения. И затова никому не е позволено да говори, лъже както правят сега сестри Шкодреви. Те изобщо не са чели „Изгревът" или с това го отхвърлят. Незнанието е голяма сила, особенно когато се управлява от някого с цел разрушение.

Виж „Изгревът" том I, стр. 98-103; том V, стр. 629-632, за да видите как са давани „Свещените думи" от Учителя.

ВТОРО: Учителят Дънов е говорил - мислите на Учителя, които са идвали по строго определено време и на различни места, и които са давани от Духът - Беинса Дуно - Всемировият Учител на Вселената. Говорил ги е и те са били стенографирани.

Виж „Изгревът" том I, стр. 103-106; том II, стр. 197-200; том III, стр. 109-112; 112-113:113-115.

Той ги е говорил, но без „мота". И по-късно, когато ги е дешифрирала Савка си е слагала „мота". Сложи вляво едно „мото" и след това следва мисълта на Учителя. Това може да се провери в нейната издадена книжка през 1938 г., защото там се вижда, че не всички „мота" са удачно сложени и пасват с мисълта наУчителя. Вижда се ясно за онзи, който има очи за да вижда и който познава материала.

Така, че „мотата" не са от Учителя. Има доказателства за това, дори и в тефтерчето на Савка има страници, където не винаги е слагала мото. Просто е пропускала да ги сложи след като е дешифрирала стенограмата. Има го това.

ТРЕТО: Онова, което е дешифрирал Борис Николов, той си е сложил „мотата". Те не са от Учителя. Има доказателства за това. А където Борис бе допуснал пропуски да ги сложи, аз добавих „мота" съобразявайки се с основната мисъл на Учителя. Това можеше всеки да го направи. Ама всеки човек.

ЧЕТВЪРТО: И така „мотата" поставени от Борис Николов, сестри Шкодреви ги признават, а мойте сложени „мота" тук-там - може би към 10-20 „мота", не ги признават. Ето тук е най-големият им провал, защото се подчиняват на духа на „Майстор Борис". А този дух разруши цяло Братство. Ето как.

„Майстор Борис" провали стотици хора, провали цялото Братство, отклони го по погрешен път, издаде от 1945-1950 г. - 51 броя томчета с редактирано и променено Слово на Учителя Дънов, Организира промяна на Словото чрез Лалка Кръстева, след това го издадоха чрез Милка Кралева. Обсеби Милка Кралева, така, че тя продаде салона в Бургас на тамошното братство и сега продават моя архив събиран 30 години, заедно с 600 писма наУчителя до Пеню Киров. Продават ги за пари. А защо? Защото ги управлява Духа на Заблуждението. Ето това е. Та сега кого и какво ще признавате? Ще признавате разрушителят.

Ето така те признават почерка на „ Майстор Борис", а не признават почерка на Вергилий Кръстев. А аз съхраних Словото 30 години, издадох 56 томчета с оригинално Слово, издадох XV тома на „Изгревът" и организирах 20 концерта по Слово на Учителя и музика от 1990-1999 г. и сега 2000-2002 г. продължавам с концертите - досега са 8 броя. Чрез мен остават в историята.

ПЕТО: Нали по делата се познават, кой кому служи. И още нещо. Най- голямото предателство и отклонение, ръководено от Черната ложа започна от Габрово след 1990 г. Това е описано в „Изгревът". И така Габрово си остава място на Черната ложа. Доказателствата са налице. Както по времето наУчителя, така и след него. И така до ден днешен и до ден утрешен.

Виж „Изгревът" том IX, стр. 764-768; 775-779; 788-789; 854; том X, стр. 761763; томXI, стр. 823.

Веднъж Борис Николов минавал като „ангел" покрай Учителя Дънов. Една сестра казала: „Учителю, виж брат Борис минава покрай нас като че ли е ангел". Учителят го изгледал и казал: „Да, само да не е от Габрово". Това е! Само да не е от Габрово. Всичко досега казано от Учителя се сбъдна. А останалото ще се сбъдне по наше време. И по ваше време. Отклонението е вечно. И падението е безкрайно.

ШЕСТО: За историята на „Свещените думи на Учителя" е описано в „Изгревът" том IX, стр. 768-775. Там е описано всичко за кражбата, за лъжата, за промяната на „Свещените думи" от няколко лица, които са ръководени от един и същи Господар. Прочетете ги. Верни са. И този същия Господар нареди на сестри Шкодреви да атакуват „Свещените Думи на Учителя" в „Изгревът" том XIV, чрез своите циркулярни писма и то изпратени на адреси от моята Програма, които аз съм създал, аз съм издирил и лично съм пращал писма до тях, за да ги уведомявам за излизането на поредното томче от Словото, от оригиналното Слово, както и на „Изгревът". Откраднаха адресите. И пишат ли пишат лъжи. Ето затова отговарям за да се знае, колко е голямата лъжата, пошлостта и всичко останало, която ги придружава. След голямата лъжа идва и голямото предателство.

6. Въпросът с шестте папки, е описан в „Изгревът" том XIV, на стр. 381 в точка 32. Работил съм към 3-4 месеца. Изваждал съм ги от различни листове, тефтерчета, записки. Този материал не можеше да се предаде другиму. Нямах им вяра, защото знаех вече, че друг е този който ги ръководи. И освен това на стр. 344 и стр. 478 е отбелязано каквото трябва. Какво е направено и как е направено.

И така не се признава от сестри Шкодреви моя почерк. А аз съм ръководител на програмата. И чрез тази програма те бяха привлечени да работят, макар, че имаха много пропуски и провали, за които ще споменем по-късно. А се подчиняват на своя нов и стар Господар. А съм имал единствено изисквания към тях да се работи по оригинала и да не се променя нищо. Само това. Колко е малко!

Е, вие какво смятате, че „Майстор Борис" или Борис Николов стоят над мене. Не може да стои, защото е от Габрово. И второ аз съм му свършил работата и чрез мен той днес има историческа следа. Без мен той вече отдавна нямаше да го има. Аз го лекувах, като лекар съм го спасявал няколко пъти, продължавах му живота и му давах от моя жизнен кредит. Ясно ли е? А знаете ли как става това?

Така че, аз съм първо, а след това останалите следват след мен. Проверете поредицата „Изгревът". Кой я ръководи и кой я подрежда. Ами, ако ме нямаше? Нямаше да има нищо. А сега има. Има я и Бялата и Черната ложи в „Изгревът", и то защото ме има мен. Това е. А ги има едните и другите - има ги защото ги е имало.

7. И така накрая онзи Духът на Заблуждението и на Разрушението, който ги подклаждаше и отклоняваше чрез телефонни разговори от София и последвалите срещи с някои лица, ги накара да спрат работата и да върнат материала. Добре че го върнаха. А го държаха близо две години. Бяха случайно задържали някои неща, но след мое напомняне ми ги върнаха.

8. Работата по „Свещените думи" се забави, защото се явиха силите на Разрушението. И те им се подчиниха. За какъв компромис те говорят. Компромисът бе мой, че им дадох материала за работа. А онова, което те написаха, беше чиста лъжа. И аз отговорих на нея. И сега на кого ще вярвате на тях или на мене. И за да ви помогна, ще публикувам заглавията лично написани от Борис Николов. На скенер ще ги извадя. Ще се види черно на бяло. Ще видите истината.

9. „За съжаление работата за Учителя, която винаги ни е свързвала, за сега ни разделя". Подписи: Теодора и Меглена.

Ето тук е още по-голям провал за двете сестри Шкодреви. Доказателства?

а) Тук се вижда, че те си имат Учител, който ги разделя от мен. Да, но това е техния Учител, който не е мой Учител. А кой е техния Учител, ще ви покажем сега. Когато набираха материала и го набраха, и когато бе проверен по оригинала се видя, че те бяха изпуснали едно изречение под N156 намиращо се на стр. 24 и то от преписа на оригинала издаден от Савка Керемидчиева през 1938 г. А какво гласи ли? Ето какво:


„Бялата светлина


Когато ученикът се потопи в Бялата светлина,


той познава своя Учител. Учителят му говори от


полето на Бялата Светлина."


Всички мои сътрудници останаха изумени от този факт. Това го откри Ефросина Пенкова като коректор. Те знаеха, че те отказват и повече не искат да въвеждат. Значи се подчиняваха на Своя Учител от Черната Светлина и затова отказаха да въвеждат. Не въведоха оригиналите от 1938 под N 156. Отказаха. И понеже бяха свързани вече с онзи Черен дух, то много трудно „Изгревът" том XIV се работеше. Ако бяхме го дали да се набере отново, щяхме да спечелим време. Но оставихме да работят по техния набор. И понеже бяха го набрали то отзад на стр. 792 написахме онова, което те са набрали. Написахме имената и страниците, които са набирали. Не можех да изхвърля имената им. Аз знаех, че ще има ново изпълнение от Духа на Заблуждението и Духа на Разрушението. Казах си, ако го има и то дойде ще го посрещна и ще отговоря, за да видят всички какво представляват. За такова предателство не се мълчи.

Но казах си, ако си замълчат, то аз също ще си замълча и ще останат само обяснителните бележки към „Изгревът" том XIV на стр. 773-786. Но се разкрещяха и нададоха вой. Вой на хищници и на чакали. Нахвърлиха се върху мен за да ме разкъсат на парчета.

XII. Сега ще спомена, онова, което бях предал на сестри Шкодреви. Те трябваше да направят компютърен набор и което те не направиха, а изхвърлиха, понеже беше с моя почерк. Изхвърлиха го като ненужно и вредно.

а) Дневникът на Савка Керемидчиева - от стр. 1-9 от ръкописа на Вергилий Кръстев, който го е извадил от нейни бележки. Не бе набран от габровките, понеже не ми признават почерка за автентичен. Публикуван е в „Изгревът" том XIV, стр. 542-547.

б)  „На гости при Латвийското Братство" - този материал бе изхвърлен от габровките и не бе набран от тях. Не ми признават почерка. Публикуван е на стр. 554-556 в „Изгрева" том XIV.

в) Теми на учениците от Школата на Учителя. Изхвърлен е, понеже е с мой почерк. Публикуван е на стр. 569-570 в „Изгрева" том XIV.

г)  Работа на ученика върху стиховете на Библията - изхвърлен е от габровките, понеже е с мой почерк. Публикуван е на стр. 570-571 в „Изгрева" том XIV.

д) Списък на Младежкя окултен клас - е също изхвърлен от габровките, понеже е с мой почерк. Публикуван е на стр. 571-574 в „Изгрева" том XIV.

е) формули от Словото наУчителя. Изхвърлят се. Публикувани са на стр. 645-649 в „Изгрева" том XIV.

ж)  Не е въведено „До учениците". Публикувано е на стр. 650-652 в „Изгрева"

том XIV.

Всичко до тук бе изхвърлено от техния Учител, който работи с Черната - Светлина. А дали това е така, ще ви приведа още доказателства. Спокойно. Доказателства има много. Ще ви ги представим накрая. А следващите поколения, когато работят с архива ми ще се убедят в това. И ще се чудят на лъжата.

XIII. И да приключим с това писмо от 03.03.2001 г. ,с което габровки връщат материала. Ще спомена кой раздел откъде е взет за компютърен набор.

I. Привет към ученика - Издадено 1938г.

II. Думи на свещеното начало - според ръкописа на Борис Николов го е дешифрирал през 1970-1971 г. и това е отбелязано на стр. 341 и 342.

III. Мисли за Великите Души и Единната Любов - взети от стенограмите на Савка. Борис ги е разчел и лично преписал на пишеща машина.

IV. Трите образа на Великия - взети от тетрадките на Мария Тодорова и „ Класът на добродетелите".

Ето това е. Никаква компилация. Този материал е подготвен лично от Борис Николов - (II, III, IV част). Доказателствата са налице. А къде е проблемът? Проблем няма. Тук е Духът на Заблуждението и той води след себе си Духът на Разрушението и всичко разрушава. Това е толкова добре познато. Ето затова трябва да я има тази моя рубрика за ИСТИНАТА и за ЛЪЖАТА. И всички протестират защо я водя и списвам. Ами прочетете посланията на апостол Павел. Онова, което той пише, има го същото и тук, защото са едни и същи преродени духове и ги ръководи Духът на Антихриста.

XIV. Книгата бе подготвена за печат. На стр. 792 в „Изгревът" том XIV бе отбелязано какво са набрали сестри Шкодреви. Не ми е минавало през ум, че трябва да им махна имената. Но знаех, че нещо ще стане около тях. Но никога не предполагах, че те ще изпращат писма, за да атакуват и отхвърлят „Изгревът".

Изпратиха ги по цяла България на онези адреси от моята програма. А сега аз ще го публикувам това циркулярно писмо. Да се знае и помни какво нещо е подлост, лъжа, измама. И колко е голямо предателството. Голяма работа. Ето такова нещо да не ви се стовари на главата. Много трудно се изнася. Най-трудното е предателството. Цифрите на циркулярното писмо са добавени от мен, за да отговоря точно по него, по точки.

[left]XV. Циркулярно писмо на сестри Шкодреви.

Приятели,

1) Пишем ви по повод наскоро излезлия 14 том от поредицата „Изгревът", в подготовката, по който участвахме.

2) При нашата работа възникнаха сериозни проблеми поради начина, по който беше комплектуван материала за печат. Затова след приключването на работата си писахме писмо на Вергилий Кръстев, в което го уведомяваме за това. че поставените от него мота срещу мисли на Учителя накърняват автентичността на материала. 3)Този проблем и другите въпроси, които са описани в писмото, ни принудиха да откажем по нататъшната работа по тома, ако не се запазят думите на Учителя без допълнения; не се предоставят оригиналните тефтерчета на Савка Керемидчиева, вместо да ни се дава препис на ръка от Вергилий Кръстев без никаква възможност да сверим дали има разлики с писаното от Савка; 4) И не се изследват материалите от частта „ Трите образа на Великият", която представлява компилация с неизяснен автор, с много мисли, които се повтарят и са редактирани.

5) След излизането на тома със съжаление констатираме, че нашите забележки не само не са взети предвид, но и нови многобройни намеси в словото във вид на мота и обширни забележки под линия са внесени. A V-ra част е направена от спомена тия препис. 6) При това пол ожение и предвид на факта, че сме вписани като участници в подготовката, се считаме за длъжни да уведомим братските групи за случилото се в името на Истината и заради Словото.

7) Прилагаме копие от писмото ни до Вергилий Кръстев.

8) Молим да уведомите братските групи.

9) Меглена и Теодора Шкодреви

Габрово
24.04.2002г.

   XVI. Отговорът на циркулярното писмо от 24.04.2002 г.


1. След като излезна „Изгревът" том XIV, лично аз опаковах два тома и изпратих на сестри Шкодреви. Така че вече го имаха. Беше изпратено до Габрово писмо с покана за концерт-рецитала на 27 април 2002 г., като имаше съобщение отзад къде се продава том XIV. След като бяха участвували в него - не можеше да ги няма вписани, макар че техния материал основно бе преглеждан, прочетен изречение по изречение и отново беше сложена номерацията на мислите от Буряна Пенкова. А коригиран от Ефросина Пенкова. Беше много трудна работа.

2. За да атакуват автентичността на „Изгревът" те твърдят, че съм си поставил „мота" срещу мислите на Учителя. А те не знаят, че Учителя не е слагал „мота", а е само диктувал мислите. „Мотата" са слагани впоследствие от Савка Керемидчиева и от Борис Николов. А където беше пропуснал да стори това Борис Николов, аз ги добавих, след като се запознавах с текста. Така, че това е непознаване поради липса на знание от тяхна страна. Това го знаеше само ръководителят на програмата на „Изгревът", който е моя милост. Това нещо го знаят и други лица, след като са ме запитвали. Така, че тяхното твърдение, че съм променял е една голяма лъжа. Умишлена лъжа предадена им o'l техния Господар за да я разпръснат. И я разгласяват чрез циркулярно писмо. А има безброй доказателства, където се вижда, че дори Савка не е поставяла навсякъде „мота" понеже ги е пропускала да ги сложи след като е дешифрирала мислите диктувани й от Учителя. Същото без да иска е пропускал и Борис Николов. А аз ги добавих. Това всеки може да го стори, не само аз. Ами всеки човек.

  3. Не им предадох оригиналните тефтерчета на Савка, заедно с техните бележки, защото те трябваше да се подредят. А това можех да сторя само аз, защото познавах целия процес. Аз вече не им вярвах, защото знаех че друг ги ръководи. Освен това те не са тези, които могат да проверяват и да дават преценка. Те нямат знания и подготовка по тези неща. Всичко, което съм написал до тук доказва именно това. Моят препис е точен и за това бях отбелязал в „Изгревът" том XIV на стр. 781 под точка N 32. Книгата им бе изпратена, те можеха да прочетат обяснението и да си замълчат. И с това щеше да се приключи всичко. Но онзи, който ги вече ръководеше по телефона от София и онзи, който ги обсеби бе Духът на Заблуждението и решиха да атакуват, и да отхвърлят „Изгревът" том XIV, като внушат на всички, че това което съм издал, не е автентично. Аз ще публикувам не една страница на скенер откъдето се вижда, че Борис не е слагал мота, на подписания от него, с ръката му, ръкопис. Не е поставял. А го поставям аз. Значи той може да поставя, а аз да не мога. Нали трябва да се завърши работата.

4. Въпросът с „Трите образа на Великият" бе вече изяснен. А за доказателство ще представя на скенер, собственоръчно с почерка на Борис Николов откъде го е взел. Той бе надписал така: „Свещените думи на Учителя". От тетрадките и бележниците на Мария - формули, мисли от „Класа на добродетелите". Точно и ясно. А към листа е прекрепена стенограма с почерка на Борис „Свещени думи наУчителя" за IV книжка „Трите образа на Великия". Този раздел се явява IV книжка понеже той приема издадените през 1938 г. за книжка I. По този начин бе оформен и от мен в „Изгревът" том XIV. Борис изважда материала си и го преписва на своя стенограма на една тетрадка, която притежавам и от нея преписва лично на своята машина на български целия материал от този раздел. Именно този препис на пишеща машина направен лично от Борис Николов бе даден на сестри Шкодреви, но те не познаваха нищо от това, което описвам сега. И сега го прилагам за доказателство. А на стр. 265 от том XIV е написано с големи букви откъде е взет материала. Значи си служат с лъжи сестри Шкодреви. Големи, превъзходни лъжци.

5. Техните забележки не можаха да се вземат предвид, защото по този материал те са невежи и не знаят нищо. Онзи, който прочете моите обяснения, ще се убеди в това. Те трябваше само да въвеждат. Но друг бе този, който ги накара да атакуват „Изгревът". Друг е. Аз го познавам. Познавам лично и слугите му тук. Те имат собствени имена обвити с подлост и предателство. Зная ги не само аз.

  а)  Защо съм поставил забележка под линия. Да се разберем. Аз съм ръководителят и аз разпореждам, а те трябва да изпълняват. Ако не изпълняват в някое държавно учреждение, ще ги уволнят и отстранят. А тук е по-опасно, защото действуват окултните закони. А те сега тепърва ще си ги проверяват. А останалите около тях ще наблюдават и отвреме навреме ще четат техните писма в „Изгревът" том XV. Ще ги прочетат и ще проверяват как действуват окултните закони по правилата на Бялата и на Черната ложи на „Изгревът". Няма да им се размине.

б) А сега няколко примера. На стр. 396 има стихове с N 22,23,24,25,26. Какво ще разберете от тях, ако не е поставена под черта обяснението на стр. 396397. Та днес като запитвам някого какво е св. Троица - то мълчат. Не знаят какво е Божия Дух, Христов Дух и Господен Дух. Та и сестри Шкодреви това не знаят, иначе не биха писали срещу това. Не знаят нищо. Невежи са.

в) На стр. 400 под черта за обяснение на N 38 и на стр. 401 за N 42;

г) На стр. 410 под N 80,81. Какво можете да разберете от всичко това, ако не прочетете обясненията под черта? Нищо. Абсолютно нищо.

д) На стр. 412 под N 92 също под черта са дадени обясненията. Отнася се за онзи, които казва някоя измама, защото ще бъде повинен на смърт. Ами трябва да са дадени обяснения. И ги давам. Те не знаят, че и Бялото и Черното Братство наказва. Казано е с какво. Повинен на смърт. Заплаща с живот.

А всичко изнесено от сестри Шкодреви дотук са лъжи и измами. И те ще си проверят как действува N 92, за което протестират, че съм го дал под линия на стр. 412 и други ще го проверят. Няма да им се размине.

6. И сега в името на лъжата и измамата към Ръководителя на програмата Вергилий Кръстев те изпращат циркулярно писмо до всички последователи на Учителя Дънов, да оспорят автентичността на „Изгревът" том XIV.

7. Прилагат копие на писмото до мен изпратено на 03.03.2001 г.

8. Уведомяват Братските групи. Изпълняват точно каквото им нарежда техния стар и нов Господар. Той е един и същ. Името му се знае. Мястото, където пребивава също се знае. Знаят се имената на неговите слуги. Но не е дошло времето да ги съобщим, за да се знае от всички какво представляват. Ще дойде това време.

9. Забележете датата на това писмо е 24.04.2002 г. А концерт-рецитала в София за „Изгревът" том XIV е на 27 април. Писмата в София пристигат с щемпел от пощата в София на 25 април 2002 г. Някои се е погрижил да пристигнат по-бързо, два дни преди концерта, за да атакуват концерт-рецитала и представянето на „Изгревът" том XIV. Е, какво ще кажете затова? Изпълняват точно нарежданията на Своя Господар и на онези по телефона от София. А датата 24.04.2002 г. е сложена два-три дни преди тогава, защото не може писмо пуснато от Габрово да дойде за един ден по пощата и да има клеймо от София на 25.04.2002 г. Не може. Значи и тук се лъже. Царството на лъжата и измамата е също безкрайно и присъствува не само в Габрово. А с писмата си искат да го прехвърлят навсякъде по страната.Сполучиха ли?

]XVII. През 1997/1998 г. предадох лично оригинални лекции от неиздадено Слово на Учителя Дънов на Общия окултен клас: Год. XVIII (1938-1939), които бях съхранявал по време на комунистическата власт 30 години и бях ги запазил и съхранил от обиските на милицията, която ежемесечно правеше обиски и унищожаваше всичко, на сестри Шкодреви. Единствено условие бе да се набере по оригинал. Не съм извършвал никакво вмешателство. Обикновено, когато пристигаше материала с паус за печат, аз преглеждах първите две-три страници, както и последните. И ако намирах нещо направено не както трябва, веднага се коригираше. Така действувах. Когато идва годишнината, то тя не ми се предава на мен за да я прегледам и веднага заминава за печат. Тук се намесва онзи, който искаше да ме отстрани и да превземе ръководството на програмата ми. Тя трябваше да излезе в две томчета. Предава се на страничен човек, комуто се плащаше допълнително да оформи корицата, която трябваше да излезе с жълти корици. Излиза от печат книгата и ми я предават да я видя. Обръщам * на 2 и 3 страница и целия настръхвам. Сестри Шкодреви на стр. 2 си бяха написали имената, че са редактори на тези два тома. Редактори. А всеки знае какво означава редактор и че той има право да редактира текста както си иска и да го обработва както му хрумва. Това означаваше, че те са редактирали и променяли текста. А бяхме се разбрали да набират по оригинала. Значи бях излъган и измамен от сестри Шкодреви. Тук нямаше нищо случайно, защото бе дошъл друг да ги ръководи вече отвътре и отвън.

Поглеждам на стр. 3 на двете томчета и прочитам, че това е 1939-1940 г. Поглеждам от том I на стр. 21 и там пише, че лекцията е от 28.IX.1938 г. Поглеждам от том II на стр. 23 и чета, че това е лекция от 8 март 1939 г. Значи годината е 19381939. А те бяха написали погрешна година. А защо? Защото онзи, който им бе наредил да се напишат редактори е същия, който чрез тяхните ръце сложи погрешната година - 1939-1940. Нарочно за да провали издаването на двете томчета. И успя в това си начинание. Не бяха случайни да пречат и разрушават.

И сега, което е най-голямото чудо, бе, че онзи чуждият човек отвън, комуто плащахме да направи горицата преглежда пауса и вижда, че това е 1938-1939 г. И така той оформя корицата с годината, която лично е прочел от пауса и така се отпечатва. И така чуждият човек спасява от пълен провал отпечатаните две томчета излезнали по 1000 броя. И сега на корицата пише 1938-1939, а на 2 стр. пише, че сестри Шкодреви са редактори, а на стр. 3 пише погрешната изписана от тях година 1939-1940.

За да се спаси от пълен провал тези две томчета после се изтриваше с химикал погрешната година 1939-1940 и то на всеки брой. Точно 2000 пъти за двата тома. Аз си я запазих без да я изправям. А сега на скенер ще ви представим доказателството за вмешателството на онзи, който искаше да ме отстрани и онзи който управляваше тогава сестри Шкодреви. Той е един и същи. И сега действува.

Така, че онзи, който ги провали тогава като редактори и с погрешния надпис на годината е същият онзи, който ги накара да напишат двете циркулярни писма и да ги изпратят по страната на 24.04.2002 г. Един и същи си е. Името му се знае.

Тогава, навремето през 1998 г., след като се отпечатаха двете томчета, то им написах остро писмо и ги питах кой им е Господаря и кому се подчиняват. Те бяха на лагер на Рила. Прочетаха писмото и на другия ден напуснаха лагера. Не можаха да издържат на този техен провал. Бяха хванати в лъжа и в измяна към програмата за издаване оригиналното Слово наУчителя Дънов, която ръководех аз. Бяха участвували в организацията за един провал.

А аз как ли издържах. И трябваше тогава да ги отстраня, но ме уверяваха, че станала случайна грешка. Оставих ги да работят. Приех, че е случайна грешка, макар че знаех, че няма случайни грешки, когато се работи Слово на Учителя. И сега същият Господар се яви, подчиниха му се, изпратиха циркулярни писма по цяла България да атакуват „Изгрева" том XIV. Атакуваха го. А сега ще си проверят окултните закони от измяната и предателството. Измяната е едно, а предателството е друго. Та по двата окултни закона ще отговарят.

XVIII. Аз смятам, че сестри Шкодреви извършиха три предателства. Първото предателство срещу Програмата, която аз ръководя за отпечатването на Словото на Учителя по неговия оригинал. Второто предателство е срещу програмата, която издава поредицата „Изгревът". Третото предателство е срещу самия мен. Тяхните циркулярни писма означаваха точно това. Аз ги предавам на тези трима, които ръководят и трите програми, да въздадат Божията Правда по всички окултни закони на Б ялата и Черната ложа, присъству ващи на Изгрева. Защото с техните писма те целенасочено, умишлено атакуваха автентичността на „Изгревът" том XIV пред всички последователи наУчителя Дънов. Атакуваха с лъжа и измама.

„Изгревът" е свещен и неприкосновен. В него присъствуват и двете ложи, и съответно и двата ангела, които с меч пазят и раздават Божията Правда.

А на онези, които ме излъгаха, изиграха и предадоха по всички правила на измяната и предателството - то ги оставям Небето да им въздаде Божията Правда.

А тези, които четат след години „Изгревът" непременно ще проверят как действува Божията Правда в „Изгревът". А поредицата „Изгревът" описва точно как това е ставало по времето на Школата на Учителя Дънов, за да се знае и помни.


СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯТ И "ИЗГРЕВЪТ


Работя с Вергилий Кръстев от 1999 г. Въвела съм два тома на "Изгрева" (X и XIII), както и две годишнини от Словото на Учителя. През 2001 г. странирах (с. 5 - 652) и въведох част от том XIV на "Изгрева" (с. 343 -478), за който се отнася писмото на сестри Шкодреви от 24.04.2002 г.

Това, в което се убедих през изминалите години е, че Вергилий Кръстев от десетилетия изпълнява мисия с изключително значение за Бялото Братство и то я изпълнява с всеотдайност и отговорност пред Този, Който му я е възложил. Съмненията на сестри Шкодреви се коренят в неразбирането на тази мисия и в липсата на усещане за силата, която стои зад човека Вергилий Кръстев, и ръководи и контролира процеса на издаване Словото на Учителя и документиране на свидетелствата за епохата, съпътстваща Неговата поява в плът на земята.

Както казва Учителят "Истината сама се защитава."

И аз съм убедена, че времето ще постави всекиго на мястото му в съответствие с делата му и светлината, която дава на света.


Буряна Пенкова


Като екип работим отдавна - Вихър, Буряна и Ефросина, но получаването на коректурите на "Изгревът" том XIV за нас беше неочаквано. Защо? Бяхме в течение на плана на Вергилий Кръстев - материалът за "Свещени думи на Учителя" да бъде набран, страниран, коригиран и отпечатан на паус от Теодора и Меглена Шкодреви. Отказът и мотивите за прекратяване на съвместната им работа със съставителя на "Изгревът" за нас беше изненада. Една такава отговорна работа винаги се основава на взаимно доверие. И в случая става дума точно за доверие - приемане на ръкописа с неговия почерк. Ние имаме много и преки впечатления за неговата коректност и акуратност, и за нас това не беше проблем. От друга страна и доверието беше взаимно - ние видяхме и работихме с оригиналите съхранявани от него.

Работата с материала, поставя изискването да се прави не само коректура, т.е. да се проверява за граматически грешки и идентичност с оригинала, но да се възприема и от гледната точка на читател - бил то българин или чужденец. И в тази връзка смятаме, че забележките не пречат и не спъват възприемането на записаното Слово. Трябва да се има предвид и това, че всичко е по свобода - който желае, може да прочете поясненията, а комуто пречи - не - те са написани под черта. Що се касае до другия елемент от нашата работа сме достигнали до извод, почерпен от практиката, че намерените грешки, в коректурата или след нея, са в рамките на допустимото и те не ни изненадват. И както казва Учителя: "Не е в писалката, а в написаното; не е в написаното, а - в разбраното". Но на фона на цялостната картина от взаимоотношения, която се очерта около въвеждането, отпечатването и последвалите действия, особено ярко изпъкна, като окултна опитност за нас - открития пропуск ("Изгревът", т. XIV, с. 24. N 156), който като че ли я осветли и много въпроси получиха своя отговор.

Ето ви и едно откровение. Днес, 19 август 2002 г., понеделник, работим по последната част на "Изгревът", т. XV - Духът на Истината и Духът на Заблуждението (другите части са вече в печатницата) и оригиналите на "Свещени думи на Учителя" се сканират - доказателства за тяхната автентичност!

Обикновено когато се работи с архивни материали една част от тях се ползуват от копия или от диапозитиви. Това е практика установена в големите депозиториуми. И в случая преценката за ползуването на архива принадлежи на Вергилий Кръстев. Като имаме предвид, че голяма част от архива му беше окраден от негови близки и "приятели", той с пълно основание не допуска всеки до останалата му част.

А всеки, който се е докосвал до Словото на Учителя и до "Изгревът" задължително се определя. Това е закон, действието на който наблюдаваме вече повече от десетилетие. Не е имало случай някой да не се определи.

За нас Словото на Учителя и "Изгревът", като негово допълнение, образуват едно цяло - УЧЕНИЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ!


Ефросина Ангелова-Пенкова Вихър Пенков



ПРИЛОЖЕНИЯ


1. Думи на Свещеното начало - стенограма и почерк на Борис Николов

2. Думи на Свещеното начало и „Вирго" почерк на Борис Николов

3. Дешифрирани от стенограмата на Савка от Борис Николов, 20.11.1977 г. с подпис към „Изгревът" том XIV стр. 153 N 992-993

4. Мисли на Великата Душа, Единната Любов - почерк на Борис Николов и негова стенограма

5. Почерк на Борис Николов „Свещени думи на Учителя" от тетрадките и бележниците на Мария, формули-мисли от „Класа на добродетелите"

Това е за трите образа на Великия

6. Стенограма от Борис Николов - „Учителят - Свещени думи" - IV книжка - Трите образа на Великия

7. Тетрадка на Борис Николов - почерк на Борис „Думи на свещеното начало" - корица

8. Почерк на Борис Николов, на който се вижда, че от стр. 1,2-3, 4-5, че Борис не е сложил „мото". А после при преписа той „слага" мото на машинописния препис. И това се вижда от „Изгревът" том XIV, стр. 83 до стр. 85 от N501 до 511

9. Тетрадка на Борис Николов - почерк на Борис „Думи на свещеното начало" - корица. Това е втората тетрадка

10. На стр. 79-80 от втората тетрадка накарах Борис да напише посвещението си, как е работил и че предава архива си на мен. Това е публикувано в „Изгревът" том III, стр. 393-394 и том XIV стр. 341 -342

11,12,13,14,15,16,17. „Свещени думи без „мота" с почерка на Савка Керемидчиева. Доказателства, че те са диктувани на Савка от Учителя без „мота"

18. Свещени думи без мота от тефтерче на Савка Керемидчиева с нейния почерк от N 53 до N100. Това са доказателства, че са диктувани на Савка от Учителя без мота.

19. Корицата на издаденото томче с правилната година 1938-1939 на произнасяне - Словото наУчителя - том I.

20. Имената на редакторите на стр. 2 и променената година на стр. 3 - том I.

21. Корицата издаденото томче с правилната година 1938-1939 на произнасяне на Словото на Учителя - том II.

22. Имената на редакторите на стр. 2 и променената година на стр. 3 - том II.




Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение

Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ