НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

IV.15 август 1908 г. в 5 часа след обяд

Записала: МАРИЯ КАЗАКОВА ТОМ 11
Алтернативен линк

15 август 1908 г. в 5 часа след обяд


- Магнетическите влияния в България са доста гъсти, които не позволяват духовни проявления. До 1914 г. в България ще настанат доста промени, ще премине през едно пресяване и дотогава ще се уясни какво ще бъде, дотогава нещата ще станат по-ясни, ще вземат един край. Този целият век ще бъде век за чистене и въдворяване на Земята. Тия духове, които ще се въплотят, ще бъдат по-напреднали, а тези, на които не им се е позволило да дойдат, ще се турят под контрола.

Сега е вече събуждането на цялата кавказка раса. Става събуждане на един цял род.
Сега каквото се извърши в Македония, е цяла благодат, защото, ако не беше извършено това, войната беше неизбежна.

Европейските народи са още натегнати и войната между Германия и Англия още не е избегната. Изобщо, борбата между Германия и Англия ще бъде в полза на славяните - за тяхното духовно повдигане. В стимулирането кармата на славяните ние виждаме и резултатите. Тези духове, които ръководят англосаксонската раса, ще почнат да преминават и пренасят своите капитали към славянството, та да го повдигнат, и те са именно, които устрояват околните народи, за да му съдействуват (на славянството). Славяните, изобщо, не могат да се развиват [сами] и ще видите, че тия, които живеят на запад, разочароват се най-сетне от западната култура и виждат, че не е това, което търсят.

Въпрос: -Дали българите играят първенствующа роля при събуждането на славянството?
Отговор: - Няма съмнение, че двамата братя Кирил и Методий излизат от Балканския полуостров, който е в магнетическата верига, която опасва земното кълбо. Балканският полуостров е в тази магнетическа верига на человеческото развитие. Тази именно верига е, която повдига народите.

Забележително е, че винаги в Северното полушарие се явява духовното развитие, Южното полушарие е негативно и е играло роля на миналото.

Черното море е една врата на всичките духове от запад, за да бъдат изпъдени, и то е едно чистилище за тях; то е една врата за долния етаж на земята, гдето ще ги изпращат, и този етаж е така нареченият ад, защото в отношение на Земята в окултните (мистични) науки не вярват, че има огън в Земята, а е куха и има около 500 километра атмосфера, която се осветлява от външната атмосфера на Земята. В тия 500 километра стоят лошите духове. Но всичко това е едно въззрение на окултните учители.

Както пръстените на Сатурн прилича нашата Земя. Кухината на Земята не е свързана с вътрешността на Земята; кората на Земята (обвивката й) не е по-дебела от 300 км. Вулканите на Средиземно море, като Етна, Везувий и пр., са чрез които издишат тези сред-земни същества.

Представете си астралната сфера над нас, гдето живеят астралните, ами че и там има вулкани, които ги образуват человеците на Земята, каквито са например събитията в Египет и пр. И затова те, за да бъдат свободни горе, стремят се да прекратят човешката деятелност тук, на Земята, която им препя-ствува да се повдигнат нагоре и вий ще видите, че има изречение в Библията, в което се казва: „И рече Господ: да слезем и да видим самандехата на Земята."

Човек трябва да познава своето гражданство и като знае живота, как трябва да работи, ще минава от поле в поле и ще напредва.
Астралният мир93 е свързан с физическия с известни връзки по известни течения.
Забелязано е, че изобщо мъжете умират сутрин, а жените - вечер. Те са негативно и позитивно течение. Това показва, че идването тук, на Земята, на духовете, не може да става в едно и също време, а всичко е математически определено.

Изобщо, в цялата древност и в християнската история е прието, че сутринта от 3, 4 до 5 часа идват добрите духове, но захващат най-усилено от 3 часа и до 4 часа почне да намалява до 5 часа, а от 5 часа почне друга деятелност. Повръщането на духовете пък става от 2, 3 и 4 часа подир пладне.
11 часът през нощта е критически
12 часът през нощта е среден
1, 2 часът през нощта са критически
9 и 10 часът вечер са добри
1 - променлив
2 - променлив
9 и 10 часът вечерта са най-благоприятни часове за сеанси.
Обедните часове през деня: сутринта от 9 часа са почти с най-усилена деятелност; 11 часът преди обяд е неблагоприятен, 12 часът - всичко почва да се уморява. От 3 до 5 часа са продуктивни, а оттам насетне до 9 часа вечерта трябва да се почива. Умствената деятелност между 5 и 9 часа вечерта е слаба деятелност.
При запалването на свещта: „Така да възпламени и да възсияе Словото Божие в нашите умове, в нашите сърца, и в сърцата на всички верующи."
При изгасване: „Така да изгаснат враговете Божии."


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ