НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

IV.11 август 1908 г., начало 4 и 30 часа сутринта

Записала: МАРИЯ КАЗАКОВА ТОМ 11
Алтернативен линк

11 август 1908 г., начало 4 и 30 часа сутринта


Всички се събрахме, после ни разпределиха един след друг да излизаме горе. 12-тях ленти (били са цветни) на стената означават 12-те месеца; 4-тях ленти - четирите годишни времена. Бялата лента показва, че светлината и Истината трябва да дойдат отгоре.
Любовта е основа на знанието. Събиранията ни на събор имат за цел да ни направят в контакт с Любовта - с Бога.
5 часа след обяд
Г-н Дънов прочете 10 гл. Евангелие от Йоана от 1 до 42 стих, обърна ни вниманието върху 12 стих.

- Тези думи на Христа имат общо значение спрямо человечеството, имат и частично значение спрямо всякой человек. Ако човек като една овца е под ръководството на един добър пастир, тази овца във всяко едно отношение ще се подобри. Но ако е в ръцете на лош наемник, тя ще пропадне. Душата на човека е влязла през ноздрите му и затова живее в белите дробове. Когато е душата на своето си място, никаква болест не хваща. Но когато се обсебва, почва да намалява дишането. Чрез дълбокото дишане се изгонват обсебените духове. Един лош дух влиза чрез устата и от смилателната нервна система чрез кръвта отива в сърцето. Когато се киха, изгонва се лошият дух, който ни е обсебил, а когато се прозяваме, влиза лош дух в нас.

Болестите са един барометър, който показва един какъв-годе недъг на душата. Сега ще дойдем до начина как да връзваме лошите духове. Обсебват ви лоши духове, когато имате някоя материална криза. Христос казва: „Дишайте дълбоко и се отправяйте нагоре, като си представлявате, че иде във вас светлина, и тогава лошият дух бяга. Когато влезете в свръзка с Бога, тогава всички блага ще потекат. Във Веригата има три лоши духа. Аз искам да се хванат и турят на работа, това е волята Господня. Всяка мисъл, която ви безпокои да се колебаете, да се отчайвате, трябва да се изхвърли, тя е мисъл на хванатите духове. Трябва да вярвате, че Господ е Господар на света и за Него всичко е възможно. Нашата работа тая година трябва да е активна, т.е. да приложим нашата вяра в действие - в работа. Там, където е безнадеждие, там Господ помага.

Ако такъв крадец не го хванете, той ще зарази основата на мозъка, оттам в гръбнака и в ушите, та ще чувствуваме шумтение, което докторите наричат повдигане на кръвта. А щом обсеби ушите, по-мъчно се пъди, отколкото от дробовете. Човек да предостави сърцето си на Бога, казва Христос, това е вътрешният смисъл. Щом лошият дух влезе в стомаха, очите стават мътни. Щом влезе в задната част на мозъка, очите стават с един парлив блясък. Един лош дух може да се загнезди и в гръбначния стълб и чрез мишците разслабва всичките връзки, ето защо в семействата не трябва да има скарване, защото мъжът с жената са свързани в задния мозък и могат да си напакостят много лесно, могат да умрат и ако знаеха каква пакост си правят, никога не биха се скарали.

Искам от вас да си отидете благодарни.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ