НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

КОЙ И КЪДЕ ТРЯБВА ДА СЪХРАНЯВА СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ

29.03.1999г. ТОМ 9
Алтернативен линк

КОЙ И КЪДЕ ТРЯБВА ДА СЪХРАНЯВА СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ

29.03.1999г.


1. Аз заварих онези, от предишното поколение, които бяха целували десницата на Учителя Дънов. И то само толкоз. Слушах разни приказки, как и къде трябва да се съхранява неотпечатаното Слово на Учителя. Но те нямаха нито план, нито концепция, нито тактика, нито стратегия. Доказателствата са в несполучливия опит за изнасяне на едно копие от неиздаваните беседи чрез Бертоли в Италия и след това във Франция, и сега безотговорно оставени от Анина Бертоли в семейство Гобо. /Виж „Изгревът, том VIII, стр. 572-596 и том IX, стр. 791-797/. И сега не мога да ги прибера в България за да издадем онова, което нямаме. Продават се на чужденци за черни грошове. И пречат!

2. Разбиването на четирите копия беше целенасочен удар на Черната Ложа и Духът на Заблуждението за да бъдат откраднати от мен, за да попречат на издаването им. Всички лица в този сценарий са описани в „Изгревът" от I до IX том. И то точно с доказателства. А провалът е на лице!

3. През 1972 год. Борис Николов ми показа едно свое тефтерче, в което бе записал имената на онези, които съхраняват неговия архив и Словото на Учителя. По-късно след 1986 год. се убедих, че този списък бе верен. Ето кои бяха лицата, за да се знае от следващите поколения. Без лъжа и измама!

а/ Жана Иванова от Пловдив. Написах няколко препоръчани писма до нея, за да прибера архива на Борис Николов, понеже бях негов приемник, но тя отказа да го даде. Накрая ми написа едно писмо, че при нея нямало нищо интересно. Това бе една лъжа. Скроена отдавна и сега се повтаря стотици пъти.

б/ Георги Петков от Габрово. Също му написах писмо и исках да ми се предадат онези неща, които е оставил Борис при него. Отказа, че има неща при него. А това е лъжа. В тефтерчето на Борис бе написано, че при него са негативите на Васко Искренов и то за Паневритмията. На него Лалка Кръстева предаде едно от коригираните, редактирани копия на десетки променени годишнини, които тя коригира, което е описано вече в „Изгревът", том IX.

в/ Надка Куртева от гр. Айтос. Една част от оригиналите са били съхранявани в село Тополица, а друга част в Айтос. Това копие е разбито и не се знае къде отиде. Аз имам 1-2 годишнини, на които пише: „За Георги Куртев - Айтос". А това означава, че едното копие е било за него.

г/ Геновева Жекова от гр. Варна. Чрез Марийка Марашлиева успяхме да узнаем къде се пази онова, което е оставил Борис Николов при нея. Упълномощих Димитър Калев от Варна да го прибере, като му бе казано къде се намира. Прибра го, а не ми изпрати нищо. Задържа дори три годишнини оригинално Слово. Смята, че той е този, който решава. И досега чрез него се издава променено Слово на Учителя и то умишлено. Старае се пред господаря си.

д/ Кралю Кралев - Бургас. Той получи неща от Борис Николов по съвсем друга линия, на което бях свидетел и което е осъдително и наказуемо по законите на Бялото Братство. Ще бъде описано в друг том как стана това.

е/ Вергилий Кръстев. Аз бях наследникът и приемникът. Всички се опитваха да ме окрадат, попречат и низвергнат. Досега чрез моята програма съм издал оригиналното Слово на Учителя и докрая на месец април 1999 год. ще имаме 33 заглавия. Всеки може да отиде в книжарница „Изгрев", ул. „Граф Игнатиев" N 28, София при Жана Иванова и да види на рафтовете какво е отпечатано. Ако не си купи, то поне да ги види. Законният приемник осъществява и реализира. А самозванците са лъжци, крадци и мошеници.

4. От лицата цитирани по-горе не получих нищо, дори се обединиха помежду си срещу мен и се опитваха да настроят всички с всички възможни средства. Те издадоха беседи и лекции с редактирано, променено Слово на Учителя Дънов. Това е едно от доказателството на самозванците. Докато законородения син работеше чрез закона на Правдата и изпълнява волята на Баща си. Докрая на месец август 1999 год. ще бъде издадено всичко, което лично ми е предал Борис Николов за съхранение. Приел съм. Издал съм. Но не и те!

5. Моят архив, който събирам 40 години, който съм съхранявал по времето на най-големите гонения и ежемесечни обиски на последователите на Учителя Дънов от 1958 год. до 1990 год. е съхранен. Оригиналните годишнини се предават на екипите и те набират оригиналното Слово на Учителя. След това връщат пакетите и аз ги предавам да ги описва Ефросина Ангелова-Пенкова, която е професионалист и работеща в Народната библиотека. Така всичко, което е публикувано е описано. И то от професионалист. И за подходящо място!

6. След като привършим отпечатването на оригиналното Слово на Учителя Дънов по моя програма, то аз ще предам моя архив в Държавния архив, със специален протокол за съхранение, без право на достъп до него. А защо? Защото го има отпечатано. И да не се повреждат. И не да ги пипа този или онзи.

7. Ще бъде прехвърлено всичко на скенер и съхранено за следващото поколение. Освен това, всички отпечатани оригинали имат съответните записани дискети на компютър и ще бъде направен компакт диск, и ще се предаде на всеки екип, който е работил с мене за съхранение. Ще бъде оставено в Държавния архив, в Народната библиотека, в Архив на МВР /защото там се съхранява архив иззет при обиските 1957-1990 год. от милицията по нареждане на предишната власт/. Навсякъде където трябва ще има, но по мое решение!

8. Постепенно е започнато подготовката за систематизиране на всички запазени от мен оригинални годишнини. Досега нито един човек не ми е предавал дори лист от откраднатите архиви от „Резньовете" и от „Морените" на Витоша. Крият ги. Мълчат крадците. Не ги издават. Аз наблюдавам всяко отпечатано томче от други лица и виждам, че те не работят с откраднатите архиви. А къде ли са? При крадците. При изпечените крадци, мошеници и разбойници. А защо? Щом в България се намира най-голямото Добро чрез Словото на Учителя, то непременно тук е и най-голямото Зло, ръководено от Духа на Заблуждението чрез своите слуги. Толкова много доказателства бяха дадени в „Изгревът" от том I до том IX. Проучете ги. Поучете се от тях.

9. Всичко онова, което е свързано с Историята на Школата на Учителя Дънов трябва да се прибере, да се подреди, да се обозначи какво представлява и да се остави в Държавен архив. Опитът от 1945 до 1995 год. за съхранение в частни лица излезе несполучлив. Доказателство ли? Днес в Държавния архив се пазят оригиналите на беседи на Учителя издавани до 1950 год. и чрез тях виждаме как е променено Словото на Учителя Дънов. Всички лица, които пазеха някакъв архив, обозначени в точка 3, дадоха материалите на трети лица за да отпечатат променено Слово на Учителя Дънов. Умишлено. Целенасочено!

Ето защо моето решение в случая е, че всичко ще отиде в Държавен архив и ще се работи с хора професионалисти, но не с „дъновисти". Защото „дъновистите" са врагове на Словото на Учителя Дънов, врагове на учението Му, защото направиха устави, регистрираха се при църквите, създадоха фондации, асоциации. А Учението на Учителя Дънов е Школа, в която се изучава Словото Му и се прилага в човешкия живот. Общение на души чрез Словото Му.

10. Поставя се въпросът за снимковия материал от времето на Учителя. Никой досега не събра тези снимки, че да обозначи по тях имената на лицата и историята на тези снимки. Пълна безотговорност. Доколкото успях можах да спася една малка част от забравата и те бяха отбелязани от мен. Никой днес не познава снимките, къде са правени, кога, кои са участниците и т.н. Не се знаят и имената на фотографите, не се знаят къде са негативите и това всичко е загубено поради немарливост. А има фотографи, те имат негативи и снимки. Една част са номерирани и е направен нужния коментар и то от мен. Те трябва да се издадат в албум към „Изгревът-албум", том I и т.н. както по автори, така и по време и по местопребиваване на събитията. Затова се търсят бъдещите спонсори, които да финансират тези албуми. Търсят се, а дали ще се намерят? Небето днес изпитва всички. Пресява се през тънко сито всички!

11. В работата ми с всеки един от онези, които влезнаха като автори в „Изгревът", то аз им правих филми с 2x8 мм на камера, заснемах с фотоапарат филми френологически главите им, както и дланите на ръцете им за да ги запазим за хиромантията. Запазени са и техните магнетофонни записи, както и техните декларации, че предават всичко на мен за съхранение и за печат. Запазено е това, което са ми предали с неудоволствие. Взех ги чрез Сила и Мощ!

12. А за филмите, които са правени по времето на Школата е направо престъпно онова, което се случи. Те бяха разпръснати от наследниците на онези, които ги заснеха. Днес, аз притежавам списъка на онези, които са заснемали Учителя, живота на Изгрева, Паневритмията и т.н. Но само списъка. А когато дойдат всички филми при мен, ще ги предам на специалисти за обработка и ще бъдат направени копия за съхранение в Държавен архив. А за последователите на Учителя Дънов ще бъдат извадени на видео-филми, за да си ги гледат у дома с умиление. Но това е една бъдеща програма. Чакаме филмите!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ