НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ПРЕД НОВАТА ЕПОХА

ТОМ 9
Алтернативен линк

ПРЕД НОВАТА ЕПОХА


1. Учителят Дънов се роди в България, а това е въплътеният Дух Беинса Дуно, който е Всемировият Учител на Вселената. Той е Бащата, а Исус Христос, който се роди преди 2000 години бе Синът. Бащата т.е. Бог бе в плът и кръв между българите, в Дух и Сила чрез Словото си. Той дойде и даде Словото на Бога за идното човечество и свали Учението за VI раса, които ще се нарекат „Синове Божий". За неговото идване прочетете „Космогонията", том I, стр. 632-637.

2. Идването на Всемировият Учител е предсказано от Откровение на Йоана (Гл. 19, ст. 9, 11-16), че той носи Божието Слово и че е Цар на царете и Господ на господарите.

3. За свършека на века т.е. по времето, което бе на земята между българите през 19 и 20 век той предсказа онова, което се сбъдна (Изгревът, том II, стр. 38-39).

4. За епохата на Водолея, която ще трае 2160 години, виж „Изгревът", том II, стр. 35-39.

5. А кой е Всемировият Учител Беинса Дуно виж в „Изгревът", том II, стр.39-44.

6. Пророчествата на Учителя Дънов са дадени в „Изгревът", том III, стр. 309-310, а за Денят Господен виж под № 8, на стр. 309.

7. Пророчествата за новата епоха виж „Изгревът", том III, стр. 311-318.

8. За мисията на Славянството виж „Изгревът", том III, стр. 321-330.

9. При посрещането на Новата 1939 год. Учителят държи своята Новогодишна беседа в 24 часа през нощта срещу Нова година. Тя е публикувана в отделна книжка „Големият брат" през 1939 год. Той говори, че този, който не използува условията на 1939 год., то те ще се повторят през 1999 год, при едно следващо поколение българи.

10. Условията, която носи 1939 год. се дължи на числото 9, което представлява проявеният човек, резултат на творческия принцип, чрез който се изявява Божията Сила в света. А творческия принцип е Словото на Учителя Дънов. Онези, които работеха с него и го прилагаха в живота си щяха да имат условия. А другите, които не работиха щяха да фалират. „Тъй щото Новата година отмина на човека всички възможности да проявява своите стари навици и погрешки. Който иска през тази година да продължава по стар обичай да греши, той ще фалира." И това се сбъдна. Цялото това поколение се провали, както в личния си живот, така и като последователи на Учителя Дънов. Първо промениха Словото Му и го отпечатаха. Последователите му четяха промененото му Слово и се отклониха от Пътя на Словото. И накрая се провалиха по всички посоки, като се опитаха от Школата да правят църква и религия и я регистрираха чрез устави и те са там записани, където е мястото на всички църкви и религии т.е. в Комитета на вероизповеданията. И ето защо условията им се затвориха завинаги.

11. На следващата сутрин на 1.1.1939 год. от 10 часа Учителят държи втора беседа „Малкият брат". Тогава заявява: „Ако не се родите 1939 год., ще чакате 1999 год., когато ще се повторят същите условия". Говори, че трябва да се използуват разумно условията на работа през 1939 год. Казва най-важното: „Благото, което тази година носи е резултат на Божето Слово, на Великото в света". Само онези, които работят с Божието Слово ще имат условия не само през 1939 год., но и през 1999 год. Онези, които работиха и прилагаха прескочиха в Новата епоха. Другите останаха.

12. Сега сме 1999 година. Условията, които носи 1939 год. ще се повторят през 1999 год. Но за кои? Само за онези, които работят със Словото Божие, с оригиналното Слово на Учителя Дънов. Ето защо от две години по моя програма се отпечатва оригиналното Слово на Учителя Дънов. Но малцина го купуват и още по-малцина го четат, а колцина го прилагат - това не се знае. Това е програма ръководена от Духът на Истината, която е в Словото на Учителя Дънов. А другите, които отпечатват умишлено промененото Слово на Учителя Дънов се ръководят от Духът на Заблуждението и са подвластни нему. Те няма да имат условията на 1939 год. и 1999 год., и ще фалират. Но ще използват условията, които им носи Духът на Заблуждението да ги отклони от пътя на Школата и след това ще фалират. Ето защо, издават променено, подменено Слово на Учителя Дънов. Ето защо, си направиха устави и се регистрираха там, откъдето започва организацията на света. Искат да направят от Учението на Учителя църква и религия. Но това Учителя Дънов няма да им разреши. Той бе казал „Ако направите от моето Учение църква и религия, то аз ще го разруша". И точно сега това се прави. И затова през 1999 год. Учителят ще се намеси и мнозина ще фалират.

На 11 юни 1939 год. от 5 часа, в „Утринни Слова" Учителят отново дава беседата „Пред Новата епоха". В нея казва, че всичко онова човешко, което е градено ще се разруши и ще остане само онова, което е Божествено. А онова, което ще се разруши, ще се премахне за да се гради. Ще се тури основата на Нова култура. Човек трябва да работи докато е ден със Словото на Учителя. Да прилагат Словото му, за да влезе без дългове стари в Новата епоха.

13, Учителят веднъж казва: „Използвайте малкото време, което ви остава, не ви заплашвам, но ви казвам: Малко време ви остава. Когато слънцето, Луната и звездите угаснат на 11 август 1999 год., тогава ще се яви Христос. Дано не дойде скоро това време, горко на този, който не вярва в Бога".

Наистина на 11.VIII.1999 год. предстои пълно слънчево затъмнение, което означава, че Луната застава между Слънцето и земята, засенчва слънцето и хвърля своята сянка на земята. Това означава, че се прекъсва временно връзката между Слънцето и земята, която е денонощна, независимо коя страна от земята то огрява. Нарушената връзка означава прекъсване и спиране на онова, което идва от Слънцето към земята. Прекъсва се връзката между слънчевите жители и същества от земята, със земните й жители.

А с пълна сила се включва онова, което идва от Луната към земята. А какво е то? Това е отразената светлина на Слънцето от Луната. Затова през това време върху земята ще се изсипе огледалния образ, обратния образ на тази светлина. И който прекъсне връзката си със Слънцето, ще се закачи за Луната. И тя ще го води и направлява чрез своите фази на пълнене и празнене на Луната в цикъл по 14 дни. Живот на непрекъснати промени през 14 дни.

Слънцето е символът на Духът. Прекъсва се връзката с Космическия Дух, който е Христовият Дух. И ето защо Учителят Дънов казва, че ще се яви тогава Христос. Какво е Христос, какво е Христовия Дух. /Виж „Изгревът", том I, стр. 647-654/.

Христовият Дух е Дух на Обединението, Единението на Видимия и Невидим свят, на Битието и Небитието. Той тогава ще се задействува, за да възстанови прекъснатата връзка между Слънцето и земята, от заставането на Луната между Слънцето и земята. А като възстанови тази връзка за минути, то Христовият Дух ще задействува чрез силата си, която носи, а това означава възстановяване на връзката между Невидимия и Видимия свят. И онзи, който не е изработил в себе си органа и мозъчния си център, да възприеме тази вълна, като възстановяване на връзката, която е прекъсната от слънчевото затъмнение, то той ще бъде изхвърлен за следващата епоха. А онзи, който чете Словото на Учителя Дънов - Беинса Дуно, има възможност чрез връзката си със Словото да се съхрани. А защо? Духът на Истината е в Словото му. Глава на Истината е Божествения Дух. А глава на Божествения Дух е Абсолютния Дух на Битието, който е Христовия Дух. А Христовият Дух дава Словото на Учителя Дънов още от 1912 год. до 1944 година.

И когато Христовият Дух възстанови връзката между Видимия и Невидим свят, тогава то ангелите ще развеят своите знамена и ще слизат и ще възлизат нагоре, ще пеят песни и ще Словословят Бога. Но тази връзка ще бъде възстановена у онези човеци, които са подготвени затова и които са възстановили връзката си между себе себе си и Бога. Само за тях се отнася. Но не и за другите. За другите 11.VIII.1999 год. ще бъде едно обикновено слънчево затъмнение и толкоз. Само за някои поличба ще бъде.

Ето защо на 11 юни 1939 год. Учителят Дънов казва: „Ще имаш вяра, за да влезеш без дълг в Новата епоха. Ще имаш Любов, знание, свобода, за да влезеш без дълг в Новата епоха".

Вярата е връзката между човека и Бога, тя е вътрешна, невидима връзка, недосегаема от човешки ръце, свещена и неприкосновена.

А Любовта идва от светът на Любовта и носи живот, вътрешния живот у човека.

А Знанието идва от светът на Мъдростта и носи светлина, за умовете човешки.

А Свободата идва от светът на Истината и носи свобода на човешкия Дух и в човешката душа. Амин.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ