НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

185. ХОРОСКОПЪТ НА ЕЛЕНА АНДРЕЕВА

БЕЛЕЖКИ НА РЕДАКТОРА ТОМ 9
Алтернативен линк

185. ХОРОСКОПЪТ НА ЕЛЕНА АНДРЕЕВА

БЕЛЕЖКИ НА РЕДАКТОРА

Понеже материалът който предоставяме е толкова богат и то даден от лице, което бе запазило умствените сили и жизненият си потенциал. Само, че беше вързана с двата си крака, с един артрит, който не й позволяваше да се придвижва освен с патерици.

Ето защо ви предоставяме нейната астрологическа карта, както и справка за аспектите в нея. За астролозите, след като прочетат нейните спомени, ще бъде интересно да тълкуват астрологичните аспекти от съвсем друго измерение.

ХОРОСКОП НА ЕЛЕНА АНДРЕЕВА

ИНДИВИДУАЛНОСТ:

Властна природа със значителна степен себеконтрол. Силно чувство за чест, постоянност и справедливост. Ще се стреми да бъде в ръководно положение и командува другите, но вродената й честност, не ще й позволява да се възползува от слабостите им. Чувствата й ще са дълбоки и трайни, ще е добър защитник на онези, които обича, но доста силна ще е и в антипатиите си. Упорита и фиксирана ще е в целите си, благодарение на което ще достига успех. Като приятел ще е лоялна, а като враг великодушна. Успех като учител, публицист или издател.

Слънце в Лъв, тригон с Уран. Интуитивна, оригинална, независима природа. Ще се увлича от учения и вярвания, които другите смятат за странни, като окултизъм, астрология и др. Ще е чувствителна към по-висшите сили на природата и ще може да им бъде проводник. Ще се ползва много от помощта на приятели и чрез тях може да осъществи целите и амбициите си. Темпераментът й ще е доста високо акордиран, но ще умее да се контролира и рядко ще проявява гневът си.

Слънце тригон със Сатурн. Ще притежава ред, предвидливост, организаторски, изпълнителски и дипломатични способности с морална устойчивост да доведе проектираното до успешен завършек, въпреки отлаганията и пречките. Честен характер, добра и внимателна природа. Искрена и справедлива в отношенията си с другите, но когато вярва, че известен курс на действие е прав никой не ще може да я отклони от него.

Слънце квадрат с Юпитер. Ще обича т.н. „добри" неща на живота и ще проявява известна себичност в създаването си на удобства. Поради липса на правилни, здравни навици и достатъчно физически упражнения, циркулацията ще се замърси и има опасност от функционални разстройства и други страдания следствие замърсена, неподвижна кръв. Да бъде внимателна и въздържана в храната си. И да се пази от душевни вълнения и избухвания.

ЛИЧНОСТ:

Луна в Близнаци, Рак секстил с Меркурий. Буден интелект, обичащ литературата и науката, продуктивен и способен да се справи с превратностите на живота, либерална, будна, прогресивна личност. Силно ще се привлича от всичко свързано с литературата и журналистиката, гдето крайно подвижният й и неспокоен ум ще намира удовлетворение. Силно ще обича пътуванията и онези положения, дето ще среща много хора. Ще е чувствителна към психични състояния. Дава любов към дома и удобството, което може да се добие там. Показан е успех в живота особено в меркуриевите професии, като литература, стенограф, машинопис или в професии свързани с пътувания. Ще се изразява добре и може да стане добър лингвист или лектор. Ще е наклонна да вижда светлата страна на живота и при изпитания ще съумява да запазва бодър дух.

Луна тригон с Юпитер. Оптимистичен, благороден, щедър характер. Добросърдечна и приятелски настроена към другите, чрез което ще спечели симпатиите им. Силен личен магнетизъм, високи идеали, богато въображение, филантропични наклонности. Има данни за общ физически и духовен успех в живота.

Луна квадрат с Марс. Бърз импулсивен темперамент с наклонност понякога към прибързано и импулсивно изразяване и действие, което може да й причини доста скръб и безпокойства. Ще мрази да бъде наставлявана и поучавана, но самата тя ще е доста властна и изискваща, когато се намира в авторитетно положение. Ще е доста рисковаща и в смелостта си може понякога да отиде до неразумност, поради тези си качества ще си създава и доста врагове и може да причини гнева от страна на близките си. Предразположения с възпалителни заболявания и известни безпокойства с женските функции. Свободна ще е в изразходване на средствата си.

Луна съвпад с Нептун. Показана е способност в окултните изкуства и успех в практикуването им. Споменатите духовни качества могат да не са явни, но само латентни и способни на развитие. Със сигурност може да се каже, че тя непременно ще дойде в контакт и ще се привлече от окултизма, независимо от това, дали качествата на душата впоследствие ще се развият или не.

УМ:

Меркурий в Дева в секстил с Нептун. Ясен, дълбок, логичен научно наклонен ум, със способност и наклонност към изучаване на науката, филисофията, физиката или математиката. Красноречие и способност да се изразява гладко и логично. Правилен разбиращ поглед за живота. Заключенията и обикновено ще са практични понеже ще премисля нещата преди да действува. Ще е в особено сръчна и почти всичко ще и идва отръки.

Уран квадрат с Меркурий. Неспокоен бунтарски ум с крайни идеи по отношение социалната структура и правенето на реформи. Мерките, които ще защитава ще са несъобразени със съществуващия ред и преследваните цели ще се особени, вследствие на което ще идва в конфликт с установените норми и ще е принудена да прави ненадейни промени.

ДРУГИ ОСОБЕНОСТИ:

Венера 28 градуса в Рак, секстил с Марс. Ще се увлече от особена напредничава религиозна фаза; има опасност от отрицателен психизъм. Амбициозна, стремяща се, смела природа, влюбчива и демонстративна в чувствата си. Енергична и делова ще е, та ще може да печели добре, но лесно ще харчи, та парите не ще се задържат в нея.

Венера тригон с Уран. Умствено будна ще е, с бързо интуитивно схващане и ще е силно магнетична, та ще привлича много приятели, които ще й бъдат от помощ и подкрепа. Ще обичц изкуството, музиката, поезията и ще е способна на платонична любов. Дълбоки емоции, вдъхновение.

Венера квадрат с Юпитер. Ще обича лукса, но ще й е невъзможно да го осъществи. Показана е вероятност да понесе загуби вследствие нечестността и вероломството на другите. Любовта и женитбата също ще са източник на скръб. Прелъстяване или изневяра. Привърженичка на свободната любов. Ще обича да си угажда и оттам заболяване.

Венера, ретрограден Сатурн и Уран, Нептун. Доста безспокойства и неприятности ще й дойдат от връзките й с мъжете. Показани са доста загуби, тревоги, неуспехи и разочарования, особено от хора, в които вярва. Да избягва всичко, което съдържа елемента на шанса или спекулата, защото ще загуби.

Сатурн в Стрелец в опозиция с Нептун. Наклонност към милосърдие и филантропия с желание да повдигне човечеството чрез себе си. Помощ под справедливи закони и истински религиозен импулс. Ще се стреми да работи за общото добро според способността и положението си в живота. Затова ще е почитана, уважавана и ще й доверяват. Да се пази от простивания. Опасност за дихателните пътища и за хронично заболяване на бедрената и тазобедрена област от деформ. артроза. Показана е известна доза неискреност и опасност за измама или изиграване. Показани са безпокойства и загуби от закона и опасност при пътуване.

Юпитер в Скорпион в 7-ми дом. Себеуверена, амбициозна природа, екцентричен, творчески и продуктивен ум със способността да се справя добре с превратностите на живота. Наклонност към окултни изследвания. Женитбата ще бъде отклонена или отречена. Наклонна ще е да злоупотребява с богата и трудно усвояема храна оттам заболявания храносмилателни и чревни.

Марс в Дева секстил с Венера и Уран, квадрат с Нептун и Луна. Енергична и предприемчива, прорицателна и остроумна ще е и оттам ще е търсена, и ще успява в работата си. Ще е критична към авторитетите и към колегите си, затова не винаги ще е харесвана и обичана. Енергична природа с оригинален, буден, продуктивен ум способен да се справи с големи трудности при изпитания. Ще може да реализира идеите си, защото ще е достатъчно практична и предприемчива. Ще има широк поглед за нещата и ще се издига над всички дребни различия на раса и религия, като ще признава във всички човешки същества Божествената искра. Макар, че не ще е религиозна в ортодоксалната смисъл на думата идеите и ще са наистина космични.

Марс квадрат с Нептун. Не винаги ще съумява да се влада. Ще проявява наклонност към импулсивност, раздразнителност и известна необузданост в говор и действие, фанатичен дух, който може да се изрази или в религията или в атеизма. Известно незачитане на установените норми и закони. Опасност от медиумство.

Ретрограден Уран в опозиция.... Здрав поглед върху религиозните, образователни, възпитателни проблеми на деня с филантропичното желание да работи за повдигането на човечеството.

Неконвенционална по отношение установения закон и религията. Бунт срещу социалните условия, което ще донесе безпокойствие с авторитети. Наклонност да налага гледищата си независимо от риска и опасността.

Подмолни, измамни влияния в живота, които ще целят да увредят репутацията и обществения престиж. Ще има ненадейни и необясними обрати в работата и усложнения в социалните работи. Ще обича пътуванията, но трудно ще ги осъществява. Известна несигурност и незадоволеност ще лишават живота й от желания мир.

Нептун в Близнаци. Ще е чувствителна към по-фините, вдъхновителни и интуитивни вибрации в природата. Литературна, механична или математична способност.

ЗДРАВЕ:

Общо взето добро. Енергия, издръжливост и добра възстановителна способност. Предразположение към контузии и заболявания в бедрената и тазова област, ишиас, бедрена и тазова невралгия и ревматизъм, подагра и бронхиални заболявания(Ретрограден Сатурн). Възпаления на червата, апандисит, колит, диария и др. нередности в женските функции.

ДОКУМЕНТИ НА ЕЛЕНА АНДРЕЕВА

1. Свидетелство за свето кръщение на Българската екзархия N 52 - Bp. VI, родена на 21 август 1899 год. в село Свинеща, околия Кичевска, Дебърска епархия от баща СТЕРИО АНДРЕЕВ и майка ФАПИЯ МИЛАДИНОВА издадено на 24 януари 1909 год. в с. Кичево.

2. Свидетелство от I девическа прогимназия в София за завършен курс на основно училище от 24 юни 1914 год. с № 1 на Андреева Селена.

3. Диплома на Софийския университет от историко-философския факултет по философия с № 6528, София 19 октомври 1924 год.

4. Министерство на народното просвещение - свидетелство за учителска правоспособност № 18606 на Елена Щерева Андреева получила средно образование в I Софийска девическа гимназия и висше в Софийския университет по философия се явява на държавен изпит през 1933 год. и издържа изпита по философия и педагогия като главен, и по история като второстепенен. Добива право на редовна учителка в средно училище на 1.III.1933 год., съгласно Указ № 63 от 12.111.1933 год, София, 12 юни 1933 год.

5. Лична карта на IV Софийски полицейски участък N 5673 издадена като стенографка в Народното събрание на 11 ноември 1921 год. Живуща на ул. „Витошка" № 59 от 1910 год.

6. Карта от историко - философския факултет от 1 март 1924 год. до 1 октомври 1924 год. и номер на факултетската книга № 3663 и албум 13760.

7. Заповед-писмо № 8928 от 23.III.1933 год. от Министерството на просвещението за средни и висши училища, че е издържала изпита за учителска правоспособност по философия и педагогия като главен предмет, и история като второстепенен.

8. Заповед за уволнение завинаги от учителски права с писмо № 4068 от 10.V.1935 год. на Софийска областна инспекция съгласно заповед № 866 от 3.V.1935 год. на Министерството на народното просвещение. Лишава се по чл. 24 за противорелигиозни идеи.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ