НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

7. ЗНАМЕНОСЦИТЕ НА ПОБЕДАТА

ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ ТОМ 8
Алтернативен линк

7. ЗНАМЕНОСЦИТЕ НА ПОБЕДАТА


ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ

Описаният случай с евреинът-руснак, фотограф възможно е и да е верен. А може и да не е. Но онова, което знаем, че е вярно и на което сме били очевидци и свидетели е следното:

1. Живи бяха онези, пред които Учителят в Мърчаево, пред полковник Младенов и дъщеря му Лиляна три пъти повтаря, че руснаците ще забият червеното знаме над Райхстага. Това е описано в "Изгревът", том VII, стр. 43. А дъщеря му Лиляна Младенова е още жива и е с ума си и случаят го разказва убедително.

2. Волята на Бога изречена чрез Всемировия Учител трябваше да се изпълни. И тя бе изпълнена от онези, които не бяха случайно подбрани лица от десетките руски войници атакували Райхстага, които побиха червеното знаме на 2.май 1945 г. над Райхстага, германският парламент. Виж "Изгревът", том VII, стр. 43 "Знаменосците".

3. Ние бяхме очевидци, когато войските на Съветската армия през 1944 г. есента минаха през България. На всички танкове, камиони, каруци с платформи с бяла боя беше написано или с ученически тебешир две думи: "На Берлин", което означаваше, че цялата военна мощ на СССР е устремена към Берлин. А символът на Берлин е Райхстага. Това е достатъчно доказателство, че съветското руско върховно командване в никакъв случай не би пропуснало да приготви десетки знамена като онова, което се забие горе ще бъде знаме на победата.

4. Онази мощна вълна в Невидимия свят, която движеше Червената армия на СССР бе Учителя Дънов. Виж "Изгревът", том VII, стр. 437, N0 12. Съветските войски се надигаха на атака срещу германците с възгласите: "За Сталину! За Родину!" Те вървяха, падаха, покосяваше ги неприятелски огън, но живите вървяха към една определена цел - Берлин и Райхстага.

5. През есента на 1962 г. в България гостуваха знаменосците побили червеното знаме над Райхстага. Това бяха Михаил Егоров и Мелитон Кантария. Те гостуваха на Софийския гарнизон на ^.километър, където аз по това време бях войник. Строените полкове със своите знамена ги посрещаха като победители придружени с духовата музика и мощно "ура". Когато пристигнаха в Софийския гарнизон с тях пристигна и Небесното руско войнство, което изведнъж промени цялата българска военна атмосфера. Мрачината и теготата на небето надвиснали над казармите се отмести и изведнъж ни обля някаква необикновена светлина. Ние тръпнахме. Имахме чувството, че сме едно с тях, със СССР и бе неописуемо това чувство у всички. Месеци наред войниците коментираха това необикновено явление. Небесното войнство бе факт, както и знаменосците победители. Ние бяхме свидетели и очевидци, факт неоспорим.

6. През 1972 г. осъществих една отдавнашна мечта да премина след стъпките на Учителя Дънов в Мърчаево и да заснема цялата обстановка, която бе още запазена. Отидохме с Весела Несторова заедно с един неин приятел в Мърчаево и там заедно с Темелко преминахме навсякъде, където е минавал Учителя и където е бил десет месеца, като заснехме почти всичко. С Весела Несторова бе един грузинец Иван Бицадзе, който живееше десетилетия в България и бе близък на Весела Несторова. Там открих, че той е жив племенник на грузинеца Мелитон Кантария, един от двамата, който бе побил червеното знаме над Райхстага в 1945 г., с което бе завършила капитулаци-


















ята на Германия през 11-та световна война. Весела  му показа "Изворът на Доброто" и мястото където и как Учителят е открил  Втория фронт на съюзниците срещу Германия на 6.VI. 1944 г. Бе му  показан стола и масата на Учителя, където са изречени думите Му:  "Руснаците ще забият червеното знаме над Райхстага". Ето как грузинския  народностен дух изпрати своя представител в Мърчаево, за да види и да  свидетелства за Истината на онези времена. И то племенникът на Мелитон  Кантария.

7. Наистина десетилетия се разпространяваше една  снимка на един съветски войник, който побива на едно високо здание едно  знаме. Отдолу имаше надпис: "Съветският войник забива червеното знаме  над Райхстага". Десетки години този фотограф получаваше награди и  осигурена кариера за тази снимка. И изведнъж след 1990 г., след като  дойде нова епоха, която Учителят бе предсказал още през 1943 г., (виж  "Изгревът", том II, стр. 38-39) изведнъж изскочи един евреин, който е  фотографа на тази снимка и при това руски евреин, който започва да  разказва неговата история за тази снимка.

Забележете сега нещо много важно, а това е, че  Съветските войски от Невидимия свят ги ръководи лично Учителят, т.е.  Христовия Дух, а долу на земята се намира един представител на древните  юдеи, който се мъчи да доказва, че Христос не е възкръснал, а е само  разпънат и умрял. Ето тука е развръзката на тази история с тази снимка.

Дами и господа, от изтока и от запада. "Всуе се  морите". Ние знаем, че Христос възкръсна преди 2000 години. Вчерашната  Русия през 1945 г. също възкръсна с Христовия Дух. И утрешна Русия след  2000-та година също ще възкръсне чрез Христовия Дух. Защото Словото на  Учителя Дънов вече преминава и в Русия. В Словото на Учителя Дънов е  Истината. А мечът на Духът е Словото. Словото на Всемировия Учител  Беинса Дуно, което е Слово на Живия Бог.

8. Има много свидетели от онези драматични  събития по време на Втората световна война, които по един или друг повод  запитват Учителя за събитията и получават отговори. Тези отговори са  дадени чрез спомените на очевидците и са описани в "Изгревът". Не са  един или два. А десетки свидетели.

За доказателство виж заглавията на отбелязаните  страници и текста под тях. "Изгревът", том I, стр. 48, 50, 53, 55-58,  327, 333, 334, 439-447-454. "Изгревът", том IV, стр. 197, 256, 319, 357,  472-474, 476, 380-384. "Изгревът", том VII, стр. 694, като с него  завършваме нашите доказателства.

9. Какви са изводите? Духът на Истината, който е  Глава на Словото на Учителя Дънов и Христовия Дух, който е в Словото на  Учителя Беинса Дуно, ръководи и движи Духовния Израил. А Господният Дух  от Словото на Учителя Дънов със своя огнен стълб предвижда 12-те племена  на Израил, които носят скинията на Йехова, в която се намира Словото на  Всемировия Учител Беинса Дуно. Днес България е Духовния Израил на  човечеството. А скинията на Йехова е в Неговото Слово дадено на  български език в повече от 7500 беседи и лекции.

А Духът на Заблуждението ръководи днес фарисеите,  садукеите и юдеите и техните съвременници в днешните времена, които са  разпръснати между всички народи, а най-вече ги има между българите и  славянството, за да доказват, че Христос не го е имало и че  възкресението не съществува.

Възкресението се осъществи и българския народ  възкръсна чрез Словото на Учителя. Духовният Израил го има и съществува  само чрез думите Господни от Словото на Учителя Дънов - Всемировият  Учител на Вселената - Беинса Дуно.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ