НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

16. ЗМИЯТА

ТОМ 8
Алтернативен линк

16. ЗМИЯТА


Искам да добавя към разказа за змията под N0 3 на  стр. 453-455 следното: Преди ухапването на майка ми от змията, то  Учителят я е гледал много строго - значи я е подготвял за изпит, който й  предстоял да издържи. Той е бил тежко болен, пребит, парализиран и за  да оздравее и продължи работата си, заминава с Братството на Рила. Но за  да остане верен окултният закон е трябвало поне един от Неговите  ученици да се пожертва и да вземе участие в това зло, насочено към Него и  Братството. И Той е избрал майка ми за тази цел. И затова я е гледал  така строго, за да я подготви за тоя страшен изпит и тя да може да  издържи! Макар че цялото Братство я е гледало "на криво", че тя всъщност  била утежнила и без това тежкото положение на Учителя. Само брат Борис  Николов разбрал Истината и затова я е накарал тя сама да му разкаже тази  своя опитности. И тогава той е казал: "Не, ти, сестра, не само, че не  си утежнила Учителя, но си помогнала за Неговото оздравяване". Горе на  Рила едновременно и майка ми и Учителя са оздравели за голяма радост на  всички братя и сестри.

Като четем от спомените на Елена Андреева в  "Изгрева", том I, стр. 567 разбираме че цялата им група заедно с Учителя  са били по-долу, почивали на поляната, когато един брат на име Крумчо,  значи моят баща е слязъл отгоре и намерил Учителя и Му казал, че  по-нагоре Стефка е ухапана от змия. Елена Андреева твърди, че Учителят  чул това, но Той бил толкова зле, че и да искал не можел да отиде да  помогне на майка ми. А Елена е била до Него и Учителят лежал на тревата и  че Той не е мръднал от мястото си дори и да е желаел да помогне. А  майка ми разказва, че Учителят е тръгнал с такава бързина и мощ, че  братята, които вървели с Него трябвало да тичат подире Му. И в този  момент майка ми от зле по-зле от змийската отрова почувствала силата на  Учителя горе в сляпото си око и казала: "Той иде! Мерките са вече  взети!"

И наистина Учителят стигнал горе на поляната при  майка ни, изморен от бързането и буквално се тръшнал на скалата, до тази  скала, до която се опирала и майка ми. Казал им да й дадат гореща вода  да пие. Значи, чак сега, след толкова много години аз разбирам, че  Учителят е отишъл "с друго тяло" там горе при майка да я спасява. Тогава  тя е почувствала Неговата Сила и Мощ, горе между двете очи. Дори и  майка ми, колко пъти ми е разказвала този пример и тя не знаеше, че  Учителят е бил с друго тяло при нея. Всъщност това е бил Истинския  Учител със Силата на Духа, а там долу е останал Този Учител, който е  болен и парализиран, без да може да се движи добре и да говори.

Единствено има различие, че според майка ми тя е  тръгнала напред с децата си и след ухапването от змията и когато е било  съобщено на Учителя, Той е тръгнал отдолу и я настигнал горе при камъка.  А при Елена Андреева е описано, че Стефка с двете си деца е вървяла  назад, а Учителят е бил напред, където Го настига Крум Няголов, съобщава  на Учителя новината и се връща надолу по пътя при жена си. Това  различие не е фатално за разказвания случай и не води до противоречие.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ