НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

85. ПИСМО ОТ БОЯН БОЕВ

Любезна сестра Димитрина Антонова, Изгрев, 4.октомври 1954 г. ТОМ 8
Алтернативен линк


85. ПИСМО ОТ БОЯН БОЕВ Изгрев, 4.октомври 1954 г.


Любезна сестра Димитрина Антонова,

Получих писмото ви. Тук приложено ви изпращам  годишния наряд. В неделя 5 ч. се чете тема: "Ценното из книгата на  Великия Живот". В неделя в 10 ч. "Да възлюбиш Господа", в сряда, 5 ч.  "Начало на мъдростта", в петък "Съразмерност в природата", на 22.1Х. се  чете беседата "Късият и дългият път".

Вие живеете там в поетична местност. Вярвам да  сте доволни от красивото: от цветята, горите, реките, от мистичната  тишина на планината. Там имате условие за съзерцание, размишление и  вдъхновение. Сигурно пишете поезия и като си дойдете ще ми я прочетете.  Използвайте условията там, за да пишете. Като срещнеш Благой,  наблюдателя на Юмрук чал, поздравете го сърдечно от мен. Ние станахме  близки.

Ето някои мисли от Учителя: "Ако ти не виждаш  Бога в един човек, не можеш да му станеш приятел. И ако той не вижда  Бога в тебе, не може да ти стане приятел.

Почитанието е предпоследната врата на Любовта.  Човек, който не се е научил да почита, не може да разбере живота. Човек  не е добил още този закон, а пък иска да влезе в Любовта и да бъде  щастлив. То е немислимо. Трябва най-първо с години да влизате и да  излизате през тая врата, да разберете какво нещо е почитанието и след  това ще влезете през вратата на Любовта".

Ако желаете някои беседи, пишете ми, за да ви ги изпратя. Поздравете вашия брат от мен, макар и да не се познаваме.

С братски поздрав: Боян Боев.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ