НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

44. ВЗАЙМОПОМОЩА

ТОМ 8
Алтернативен линк


44. ВЗАИМОПОМОЩТА

След гимнастическите упражнения, се бях спряла  пред стълбите. Учителят изнесе чайничето и погледна. Аз изтичах, взех го  и го напълних на чешмата. Като бях наново горе, Той отвори вратата, за  да го вземе. От това, което го запитах и от това, което ми отговори  разбрах, че не трябва да от-съствувам от беседа. Ученикът трябва да  слуша, да поема Словото и после да го прилага.

8.Х. Днес получих от Учителя лекарство за  кашлицата си. Паша му поиска и Той й дал и казал да го вземам на  топчици, колкото царевичното зърно и да го смуча, а не да го гълтам.  Много се зарадвах. Имам облекчение. И разправям на сестра Калудова:  "Знаете ли? Аз имам радост. Имах кашлица... Не казах: имам, но имах.  Сега я няма".

30.Х. Днес сутринта бях в ягодовата градина. Беше  и Учителят. Исках да намеря момент, за да го запитам, как да се  освободя от мисълта, която ме гнети. Той скубеше трева. И аз край Него.  Но момента не ми се отдаде, защото Го повикаха. Осъзнах сама. Започнах  са скубя и да плевя тревата от ягодите. Мисълта, която ме гнетеше  изчезна. Някой я бе изскубал преди това от главата ми.




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ