НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

42. СТРАДАНИЕТО Е ПЪТ НА УЧЕНИКА

ТОМ 8
Алтернативен линк


42. СТРАДАНИЕТО Е ПЪТ НА УЧЕНИКА

Аз съм пред Учителя. Той ми говори:

„Цели 40 години еврейският народ пътува през  пустинята с намерение да влезе в Ханаан, а отиде в Палестина. Ханаан не  съществува на земята, но само на небето. Ханаан е място гдето живеят  съществата на Любовта.

Изкуството е човек да прощава. Да прощаваш на  другите и да ги съдиш е по-лесно отколкото да прощаваш на себе си и сам  да се съдиш. Казал си една обидна дума на някого. Какво ще правиш? Как  ще се накажеш и как ще си простиш? Да се биеш не можеш, да си простиш  веднага, не искаш. Тогава започваш да се разговаряш с онзи, който греши.  Казваш му: "Моля ти се, бъди внимателен и не се произнасяй бързо за  нещата. Нали знаеш, че ти като грешиш и аз страдам". Казвате: "Как ще  придобием живота?" Животът се придобива чрез познаване на Бога.  Познаването на Бога, пък подразбира служене. Тъй щото, когато работите  по закона на Любовта, Вие няма да се нуждаете от пари.

Човек не трябва да се заблуждава, да мисли, че  може да работи при всички условия на живота. Как ще работите при 25  градуса студ? Как ще говорите или ще свирите при 25 градуса студ? За да  свири цигуларя добре, салона трябва да е отоплен и да има добра  акустика. Човек може да работи само при добро разположение на ума, на  сърцето и на цялото тяло.

Мислите ли, че като се молите ще избегнете  страданието? Христос не се ли моли? Някои страдания не могат да се  отменят. Христос беше умен шофьор, автомобилът му бе здрав, но  условията, при които дойде бяха лоши.

Бог е Любов. Божията Любов съживява.

Бог е Мъдрост. Божията Мъдрост освещава.

Бог е Истина. Божията Истина освобождава".




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ