НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

9. ОПОРОЧЕНИЕТО

ТОМ 8
Алтернативен линк


9. ОПОРОЧЕНИЕТО


Учителят си беше отдавна заминал от този свят.  Беше ни оставил Словото си да го проучаваме и да прилагаме кой колкото  може и както може. Но се получи нещо съвсем друго - всеки правеше кой  каквото си иска или му хрумне. А защо се случи това? Поради незнание,  поради невежество или заради самото опорочение? А имаше го Словото.  Онези, които бяха по времето на Школата бяха живи и някои от тях знаеха  как са нещата. Казваха ги, но никой не им обръщаше внимание. Примери  много.

Когато бяхме на Рила на 7-те езера по стара  традиция още от времето на Учителя се събирахме в строго определен час  -19.00 ч. пред палатката на Учителя. Сега там е обозначено само мястото.  А тогава всички са идвали пред Неговата палатка и са правили своята  вечерна молитва.А след това са следвали лагерните огньове и концерти.

Катя Грива се ядосваше много, че определеният час  за молитва не се спазваше, закъсняваха с десетки минути. Тя няколко  пъти с мен сподели, че съществата от Невидимия свят пристигат също на  молитвата, за да направят общение с нас, но в строго определеното време и  изчакват 1-2 минути и си тръгват обратно. Аз за закъснелите времето е  отлетяло и се лишават от присъствието на Невидимия свят. А там на това  място ставаха молитвите, правеха се концерти, рецитали или изнасяха  сказки.

Катя Грива след сутрешната обща молитва на  Молитвения връх оставаше сама в размишления. Онова, което ставаше на  Молитвения връх и на лагера, тя не бе доволна. Не беше доволна от  начина, по който се играеха гимнастическите упражнения както и  Паневритмията. А за изпълнението на песните на Учителя да не говорим.  Понякога тя се обаждаше и правеше забележки, но никой не я слушаше.

Като срещна безразличието на всички, тя сподели с  мен, че вече си е заключила устата, защото ако им каже нещо, те изобщо  нито я чуват, нито се вслушват в нейните думи. А тя бе школуван  музикант, знаеше много работи, но не се намери някой да отиде, да запише  всичко и да заснеме, за да остане за поколенията българи, които търсят  Истината чрез Словото на Учителя.

Ето за Паневритмията за жените има специална  кройка за дълги бели рокли с широки дълги ръкави. Ушити са белите рокли,  но материята е прозрачна и се виждат голите им тела. Това не е  Паневритмия, а модно ревю. А защо се прави? Поради незнание или за  модното ревю. Ако е така, то тука има думата духът на Опорочението. А  къде остава Високия идел от Словото на Учителя Дънов?



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ