НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

40. ЦВЕТАНА ЩИЛЯНОВА

ТОМ 8
Алтернативен линк

40. ЦВЕТАНА ЩИЛЯНОВА

В: Какво ще кажете за Цветана Щилянова? Миналия  път говорехме за нея.

Д: Ами тя по онова време беше една от най-добрите  портретистки у нас. Тя самата беше много работлива и тя самата ми каза,  че е направила най-малко по петдесет портрета на година. Това значи  всяка седмица по един портрет. В много от софийските къщи има портрети  на Цветана, особено в братските къщи. По настояване на Методи  Константинов тя направи този, известният портрет на Учителя, за който  Учителят се съгласи и тя няколко сеанса ходи и Той й позира. Направи  един портрет. Тя беше много щастлива. Тя сияеше като слизаше по стълбите  така, защото не е е лесно да рисуваш Учителя.

В: Това кой го разказва,  Катя ли?

Д: Е, Катя ми го е казвала, Катя следеше от близо,  присъствуваше там. Това е един от най-хубавите портрети на Учителя,  макар че аз скоро видях Лили Димкова направи също един портрет на  Учителя.

В: Тя е правила репродукция от него?

Д: Не, не, тя го е правила  по снимки.

В: Става въпрос, че Цветана Щилянова, тя е правила от  оригинала нови портрети.

Д: Виж сега, много от братствата в провинцията  искаха да имат един и тя направи дубликати нали на същия. Кой е  оригинала сега, за не знам, някой казва, че е тук, друг, че е там. Но не  мога да кажа кой и няма защо да знаем. Който го е скрил някъде и го  съхранява, той си го знае.

В: Той да си знае. Нека го знае. Добре.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ