НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

83. ЦЕЛУНАХ РЪКА

ТОМ 8
Алтернативен линк


83. ЦЕЛУНАХ РЪКАТА

Стоят аз пред тебе. Учудено гледах прекрасния  образ лъчезарен, светъл и слушах гласът Ти дълбоко топъл, сладък,  звучащ, пеещ, нежен и весел, надежден.

Ти искаше знание, богато и чудно, лъчезарно,  светло на мен да откриеш. Ти искаше обич там топла и мила, трептяща и  нежна в душа ми да влееш.

Стоях аз и гледах. Съзерцавах тайно прекрасния  образ насъщ и всевластен. Душата ми тайно се пълнеше с бисер, хармония  вечна, със песен и вяра. Сърцето ни с обич се пълнеше тихо с импулси,  копнежи и устрем всевечен, умът със знание богато и чудно, и ново,  лъчисто, светящо, брилянтно.

Потръгна, поспре и погледна ме светло. Теб аз се  усмихнах тъй наивно детски, потънах у Тебе, о, Вечност прекрасна, велика  и пълна със знание, Мъдрост, закони пречудни, и верни и точни,  отмерени, вечни и силни и властни, и в обич, и в милост, и благост,  прекрасни и топли, и мили, и нежни.

Утеха какво е разбрах и видях аз Великия Космос и  себе си в него, пътуваща в светъл път, точен от Тебе от века и за века,  посочен със обич, и учеща смело и светло, и точно, и тайно за мене,  Учителю благи, и Знание, Мъдрост, събираща зрачно със грешки, без  грешки, за бъдеще вечно.

И обич разбрах какво е тогава. Как струйна тя  тихо и тайно в сърцето. И Цялото видях във Тебе, и Тебе във Цялото -Вие  едно сте единство. И себе си видях в това там единство и с детска аз  радост целунах ръката, ръката светяща, тъй топла и мила. Ръката, която  дарява живота!




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ