НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

50. БЪЛГАРСКОТО ДЪРВО

ТОМ 8
Алтернативен линк


50. БЪЛГАРСКОТО ДЪРВО

В: Разкажете ни случката за хиромантията. Т: Тези  науки: хиромантия, те са няколко. В: Астрология, хиромантия,  френология, хирология. Т: За тези науки е открил Школата. Не само за  хиромантията, но за тези науки е открил и после закрил. В: Вие ми  разказахте, че Учителят споменал, че открил един отдел по хиромантия, но  учениците започнали да си гледат на ръцете за пари и той го закрил. Т:  Бих казала, че тези науки освен хиромантия, те са няколко. За тези науки  е открил, не само за хиромантия, но ги закрил впоследствие, защото  внимава учениците да не се увлекат в гадания.

В: Вие ми споменавахте, когато ставаше въпрос  какво може да стане от българския народ, споменахте, че Учителят казал:  "От българското дърво повече не може да се направи. Каквото може да се  направи, го направих". Т: Да, точно така. Това е най-точно. Къде се  разрешават въпросите горе, а къде се вършат долу. Там имаме значи вина -  в приложението им. Затова ако може да не се каже нищо лошо.

В: Сега вие миналия път разказахте, че братята са  се били събрали, за да подредят програмата за един концерт и накрая  решават да не ви включат в програмата, да включат друга сестра, като  казват, че вашето стихотворение било много дълго. И какво стана  по-нататък, ще ни го разкажете ли случая? Т: Те са много важни неща, но  дълбоко интимни за работата на Учителя и за работата на Братството.  Значи те ако са имали такава власт, то пък ние ще оправяме света. Значи  ние трябваше да го оправим първо света в нас и ние трябва да Го оправим и  света около нас както ние не сме могли да го оправим. Голяма власт,  големи възможности, на Учителя възможностите са толкова големи, но ние  не разбирахме. Как трябва да постъпим и по човешки Той казваше: "Вие  големи неща искате". Пък ние като се свихме, да махнем всичките дрипи  около нас, свихме се и така вървяхме, щото действително беше трудно.  Стихотворението не го включиха. Но на следващия ден час преди да почне  да говори Учителя каза, че има едно стихотворение, което чака реда си и  трябва да се прочете. Прочете се пред всички!




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ