НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

27. Заетият съпруг

Лиляна Младенова ТОМ 7
Алтернативен линк

27. ЗАЕТИЯТ СЪПРУГ



Еленка Казанлъклиева беше човек с много пророчески виждания. Това, което тя ми е казвала всичко се изпълняваше с времето си. Не съм виждала и срещала друга по-силна ясновидка от нея. Аз Учителят не съм го питала за бъдещето си. Сега съжалявам за това. Аз бях по едно време влюбена и исках да се омъжа. А кака Еленка каза: „Е, той твоят е в момента зает. Има да преживее една голяма семейна трагедия, едно голямо нещастие трябва да преживее. След като преживее това тогава ще го срещнеш и ще се свържеш с него". А майка ми я пита: „Како Еленке, разведен ли ще вземе?" „Има време. Ти го познаваш, но сега не е време да го срещнеш". Аз тогава бях на 23 години. „Ами как се казва?" „Не ми е дадено от горе да кажа повече." И така тя свърши.


Обикновено при нея задавахме въпроса, на следващия ден тя ще се помоли, ще чете Библията и после й се дава всичко в картини, които ни предаваше дословно така, както тя можеше и знаеше.


Изминаха се точно десет години и веднъж срещам един наш бивш квартирант. На времето аз бях тогава ученичка, а той като квартирант живееше в съседната стая на същия етаж в нашата къща. Беше тогава студент. А пък аз бях тогава на 15 г. и той все бе влюбен в мене. И така застанали на прага на вратата той все ми говореше и говореше. Изминаха двадесет години от тогава. Не бях го виждала и не бях го срещала. Ето сега изведнъж го срещам, беше се оженил, имаше две деца, но жена му беше изневерила и той бе преживял това като голяма трагедия. Плаче пред мен: „Нямам семейство, нямам жена, само две деца имам и те са при нея". Аз го утешавам. Днес и утре го утешавам и накрая му станах утешителка, а по-късно и съпруга. Чак по едно време се усетихме за предсказанието на кака Еленка Казанлъклиева, че беше се сбъднало. Дойде и това време да бъде освободен от предишната си жена, та да попадне на моя милост. През цялото това време в съзнанието ми беше останало само спомена, че нещо е казано от кака Еленка, което щеше да се случи в далечно бъдеще. И когато то дойде, ние бяхме забравили вече за него. Сетихме се на следващия ден, след като сключихме брак със Здравко Димов. Е, по-голям сватбен подарък едва ли съществува по света. А какво преживях в този брак само аз си знам. За него да не говоря. Разказах ви само за заетия съпруг.


(Магнетофонен запис през 1972 г. от Вергилий Кръстев)



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ