НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

9. РАБОТА В ТАЙНА

Люба Стойкова ТОМ 6
Алтернативен линк

9. РАБОТА В ТАЙНА


Мина доста време и все пак дочаках момента, когато ме повикаха и тогава наистина ми се възложи доста сериозна работа, която погълна почти половината от моя вече съзнателен живот. Но тъмните сили вървяха подире ни. Всеки разбираше нещата по своему и мислеше, че е прав. Не остана скрита нашата група. Явиха се големи противоречия: „Защо ти, защо не аз, защо се яви школа в школата" и още ред други неща.


Яви се колебание в някои от нашата група и брат Христо Арабаджиев, сега в отвъдния свят, отиде при Учителя да се съветва с него. Учителят му отговорил да пазим голяма тайна и да продължаваме да работим. В тайната е силата. Духовете ще се усмирят. Преди две хиляди години Йоан написа Откровението в символи. Сега Йоан е пак на земята и ще напише ново Откровение за Новата Култура, която иде. В групата ни имаше пълна хармония.


В разговор Учителят му казал: „Преди 2000 години по времето на Христа, Йоан написа Откровението и то в символи, защото съзнанието тогава беше на много ниско ниво. Сега Йоан е пак на земята в плът, във Варна и чрез него ще се даде новото Откровение нагодено за Новата култура". И то се даде, но ще излезе на бял свят след 2000 години. Сега условията са неблагоприятни, сега е време да се популяризира Учителят.


Когато Хр. Арабаджиев се върна от София, той каза само на мен и на още един брат. Запази се пълна мълчание. Сега и двамата са в Невидимия свят. Но спомням си в разговор с брат Велко Петрушев да казва: „Учителят ме обичаше". А Йоан е бил любимият ученик на Христа. Закон е: Учителят обича ученика си и ученика изпълнява Волята Му.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ