НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4. ДОШЪЛ ПРАВО НА ИЗВОРА

Георги Сотиров ТОМ 6
Алтернативен линк

4. ДОШЪЛ ПРАВО НА ИЗВОРА


Родом съм от град Пловдив, но през 1921 г. семейството ни се премести да живее в град Ксанти - Гърция. Като младеж работих обущарство и тютюноработник. Служих и войник в гръцката армия.


Още от 1915 - 1916 г. в гр. Солун се запознах с евангелисти и започнах да посещавам събранията им. Като се завърнах в Ксанти, сближих се с тамошните евангелисти и ги поканих да правят събранията си в нашата къща, гдето отделихме една стая. Цялото ни семейство посещавахме тези събрания.


През 1925 г. в Ксанти дойде едно пловдивско семейство, мъж и жена на име Киро и Сийка. Като се научиха, че има евангелски събрания в нашата къща, започнаха и те да посещават. Оказа се, че те са запознати от Пловдив с Учението на Учителя, носеха беседи и ми дадоха да чета. Много се ентусиазирах от четенето на беседите, почнах да имам по-дълбоки преживявания в някои видения. Така през 1927 г. още в Ксанти станах вегетарианец.


През 1931 г. баща ми се поболя и почина. Тогава сам дойдох в София и първата ми работа беше да се включа в братския живот, да се срещна и с Учителя. Преди това, от Ксанти бях в кореспонденция с брат Боян Боев. По препоръка от Учителя тогава, започнахме отделно да четем беседите в Ксанти, тъй като евангелистите не искаха да се ползуват от Словото на Учителя.


Първата ми среща с Учителя стана на Изгрева през 1934 г. Като се разговорих с Него, Той ми каза: „Ти си дошъл сега право на извора! "



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ