НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

2. БОЛНОТО ДЕТЕ И КЪРПИЧКАТА

Паню Балдъров ТОМ 6
Алтернативен линк

2. БОЛНОТО ДЕТЕ И КЪРПИЧКАТА


Дъщерята на брат Паню следвала в София, през което време била на квартира у брат Стоименов. Веднъж, когато брат Паню бил в София брат Стоименов му разказал следния случай: Като ученик в Бургас живял на квартира у един богат грък. Гъркът имал голяма къща, в която живеел със семейството си, а имал и една стара къща, в която живеел брат Стоименов. Веднъж се разболяло детето на гръка. Дошъл един лекар, дошъл втори - нищо не могли да помогнат. Извикал консулт от няколко души лекари. Те прегледали детето и пак нищо не могли да направят. Майката останала при детето, а бащата излязъл да изпрати лекарите, които на излизане казали на гръка, че състоянието на детето е такова, че трябва да подготви жена си, щото детето може скоро да умре.


В това време у брат Стоименов бил дошъл Учителят на гости. Гръкът знаел за Учителя, че е завършил медицина в Америка и като всеки баща, който търси гдето казват „на сламка да се хване", казал на брат Стоименов да каже на Учителя за детето. Брат Стоименов разказал всичко на Учителя. Учителят го изслушал, посегнал в малкото джобче на сакото си и извадил една кърпичка.

Подал я на брат Стоименов и казал, да разтворят кърпичката и да покрият с нея главата и лицето на детето. Родителите на детето направили това и стояли край болното цяла нощ. На сутринта детето само вдигнало кърпата от лицето си и станало. Било оздравяло.

Паню Балдъров е от Димитровград, а по-късно се бе преместил в Пловдив.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ