НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

21. МАГИЯ ЗА ДЪЖД

Симеон Арнаудов ТОМ 6
Алтернативен линк

21. МАГИЯ ЗА ДЪЖД


Михаил Иванов бе за мен шмекер и търговец. Дори Елена Андреева ми разправяше, когато той й изпратил своите писания-експозета напечатани на френски език, за да се предадат на Учителя, то Учителят ги е захвърлил на земята като непотребни вещи.


Аз имам също една такава опитност. И то каква? Аз, жена ми Райна и Иван Кисьов отиваме тримата на Витоша. Горе на Бивака сварваме Михаил Иванов. А там се отворило едно хубаво време, чисто небе и тишина. Сядаме и се разполагаме. Михаил започна да говори и да философствува. Но понеже бях чул преди това от възрастните приятели, че той и Кръстю Христос са били порицани на времето на първите събори от Учителя в Търново, то, затова нямах никакво доверие в тях, Михаил говори и по едно време с висок глас каза: „Аз имам постижение, мога да владея природните сили, мога да спра дъжд, да докарам бури и дъждове". Ние го слушаме и мълчим. После го поканихме на трапезата ни. Ядохме всички, а и той също, защото беше гладен и си бил взел малко храна. А времето е хубаво, слънчево. По едно време спря едно облаче над нас и за минути то се увеличи и затъмни слънцето и след кратко време закри небето. Изля се проливен дъжд и всички ни окъпа. Жена ми се обърна към него: „Брат Михаил, спри дъжда! Нали можеш?" А той със самочувствие отговаря: „Аз го извиках със сила и с това се изразходвах, та сега още нямам и не ми остана сила, с която да го спра да вали. И затова ще вали до довечера". Ние се захласнахме от смях. Него го оставихме на Бивака да го вали дъжда, а надолу ние вървим към Симеоново и се превиваме от смях и от възклицания. На Изгрева разказахме всичко на Учителя. Той извади кърпичката си, сложи я на устата си и дълго се смя пред нас със сълзи. Та така се приключи случката за онзи, който имаше власт над природните сили, който може да докара дъжда, но не можа да го спре.


Дъщерята на Мария Младенова, казваше се Анжела свиреше години подред на арфа при Софийската опера, а пък моята дъщеря Ели свиреше на виола. Те имаха турне във Франция. В един свободен ден отишли да посетят Михаил в неговото имение. Той започнал да им показва онова, което има като богатство. Завел ги в една зала пълна със злато, после им показал банята си, спалнята си и какви ли не придобивки. А Учителят казва, че Учителят на Черното Братство си слага пръстени по ръцете със злато и скъпоценни камъни и целите се обкичват със злато, защото търсят да придобият сила чрез златото и скъпоценните камъни. По това време е бил дегизиран, досущ образа на Учителя с орлов поглед. Особено направило впечатление на дъщеря ми Ели неговият остър орлов поглед. Та човек, който имаше власт да докарва дъждове имаше и власт да докарва злато, пари и богатство при себе си.


Само това е достатъчно. Всичките му работи бяха такива. Той стана причина за едно дълбоко разцепление на братството в София. От него се започна и с други се разтури. Те бяха от една и съща верига - докараха разрушението.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ