НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

8. ПОСЛУШАНИЕ

Станка Иванова Тотева ТОМ 6
Алтернативен линк

8. ПОСЛУШАНИЕ


Друг случай въз връзка с Учителя: На Изгрева живееше една сестра на име Ризова. Тя имаше дъщеря, която живееше в Париж. В едно писмо до майка си дъщерята споделила, че дружи с някакво момче и я моли да попита Учителя, дали да се оженят двамата. Майката споделила това нещо със с. Недка, майката на Станка. Последната й казала: „Попитай Учителя, да видим какво ще ти каже". Сестра Ризова отишла, макар и да й било много неудобно, но попитала Учителят. Последният отговорил: „Тя нека си дружи с този момък, но да не се женят! Пиши й да дружи с момъка, но до един месец да не сключва брак". Минал един месец и дъщерята писала на майка си, че момъкът починал. Ето какви чудни работи знаеше Учителят и как оправяше човешките съдби.


Майката на сестра Мария Златева, която също се наричаше Мария, умееше да разтрива, като произнасяше формули и молитви и по такъв начин лекуваше. Учителят й беше казал, че притежава природен магнетизъм и да продължава да лекува по тоя начин. С мене се случи следното: беше ми се развил пъпа. Какво да правим? Повикахме сестрата. Тя ме разтри най-напред със зехтин, каза някаква молитва, после с една глава лук, впрочем с брадичката на лука, завъртя го на пъпа ми силно и го стегна с една кърпа, която завърза отзад на кръста ми. Като направи това нещо и аз се оправих. Всичко ми мина. Направи кръгове обратно на часовниковата стрелка или както се играе Паневритмията.


Мария Златева дружала с Митко Сотиров. Двамата се събирали, пеели, свирели и т. н., изобщо имали хубава дружба. Майката на Мария Златева, когато отивала при Учителя Му казвала: „Учителю, нека да се съберат децата!" Учителят казвал: „Те, нека си дружат, но да не се женят!" Друг път след време тя пак запитала Учителя за същото. Учителят повторил отново думите си: „Да си дружат, но да не се женят!" И както знаем, те не са послушали и са сключили брак, който впоследствие бива разтрогнат. Непослушание и опорочение.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ