НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

21. Слово: 5 дек. 1941 г.

Боян Боев ТОМ 32
Алтернативен линк

21. СЛОВО

5 декември 1941 г.


Всяко изменение, което става със Земята, става и с нас.

Студените сърца раждат тъмнина, студени мисли. При сърцата студени, и умът е студен.

Топлите сърца, раждат светли мисли. Ако внесете топлина в себе си, във вашите чувства, каквото и да е, вашата мисъл, може да я изправи. Топлината е вече връзка със закона на любовта.

Любовта е първия подтик откъдето излиза топлината. Когато ръцете ви са топли и вие сте неразположени, трябва да направите едно добро или да хванете някой, който има студени ръце, и ще се смени състоянието ви.

За да се събуди у вас едно благородно чувство, трябва да има някой, който да ви обича, пък и, за да се събуди вашето съзнание, вие трябва да обикнете някого.

Който те е обикнал, той е плюс, пък ти минус. А пък ти, когато обичаш, ти си плюс, а пък онзи, когото обичаш, е минус.

Ако човек иска неговите мисли да бъдат безсмъртни, той трябва да има сърце, което да е свързано с вярата и любовта. Тогаз в човека се раждат най-хубавите мисли, най-възвишените мисли - значи, когато сърцето му има определена температура.

Онзи, който иска да бъде здрав, трябва да работи в областта на музиката, не трябва да си губи топлината.

Една идея, на която се изгуби топлината на живота, човек става песимист и изгубва смисъла на живота си. А пък, за да не се губи топлината на живота, трябва музика. Чрез музиката ще спазвате първите хигиенични принципи на здравословното състояние.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ