НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

12. Великият изпит на Всемировият Учител

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

12. ВЕЛИКИЯТ ИЗПИТ НА ВСЕМИРОВИЯТ УЧИТЕЛ


12.1. В „Изгревът", том III, с. 322 горе има предупреждение на Учителя Дънов към онези българи, които не приемат Учителя и Учението Му.

12.2. В „Изгревът", том III, с. 340 е разказано как през месец април 1949 г. се събират в гр. Айтос, за да си изработят Устав, за да го представят на властите, за да ги приемат за юридическа личност. Това е срещу волята на Учителя.

Ето защо властите анулират регистрацията, и изпълняват волята на Учителя. Последователите Му негодуват.

12.3. Защо се затваря печатница „Житно зърно" на Изгрева от 13 март 1950 г.? Причината е, че си създадоха Устав в гр. Айтос и си го подписаха.

Имената на ръководителите са на с. 343-345, които го подписаха.

12.4. Цялата история се намира в „Изгревът", том III, с. 332-345. Трябва да се прочете, изучи и провери. И накрая всеки се определя накъде ще върви.

Посоката е най-важната в случая.

12.5. На 28 април 2014 г. бе направен концерт-рецитал, в присъствие на 400 човека. По време на антракта, на всички бе раздадено лист, на който бе извадено на ксерокс онези 3 изречения, които са възбрана от Учителя за ръководство и организация.

Отзад на листа бе отпечатана песента „Писмото", която е срещу Уставите. Всички в салона я изпяха.

След 7 дни мнозина от салона отидоха в Айтос и след големи скандали си избраха нов Братски съвет, и нов ръководител.

Браво на тези хора!

12.6. Това какво означава? - Не признават ръкописа на Учителя. Не приемат историята. Не приемат песента, която изпяха. И не признават Петър Дънов за Учител.

12.7. А Кой е Петър Дънов, ще намерите в „Изгревът", том XXIX на с. 3, където е публикувано „ВЕРУЮ НА ВСЕМИРОВИЯ УЧИТЕЛ -БЕИНСА ДУНО".

Амин!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ