НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4. Конската торба и концерт-рециталите

ТОМ 31
Алтернативен линк

4. КОНСКАТА ТОРБА И КОНЦЕРТ-РЕЦИТАЛИТЕ


От 1990 до 1998 г., за 8 години съм организирал 20 концерт-рецитала по Слово на Учителя Дънов и с Негови песни. Заплащах за залите. Струваше една лекарска заплата. И сега са много скъпи.

От 2001 до 2015 г. съм направил 58 концерт-рецитала със спомени на приятелите от времето на Школата, и с песни на Учителя. Където сме били, все сме си заплащали.

От 2013 г. сме в салона на парк-хотел „Москва" - с 400 места, с екран 10/5 метра.

Вече сме с нова програма. Чете се дадена случка. По това време на екрана се показват снимки за самата случка. След това следва песен на Учителя с Негови снимки на екрана.

Тук условията са отлични! Но за 4 часа, трябва да заплатим 800 лв., което представляват две средни заплати на хората по това време в България. А това ни затруднява по събиране на тази сума.

Като преглеждах и подготвях сценария за двата концерта през месец март и месец април 2015 г., попаднах на случката с конската торба. И проговорих: „Ей, брат Чернев, ела тук с твоята конска торба. Вземи един от твоите пирони, вземи си теслата и ела тук на катедрата да забиеш тази конска торба, та да се пълни, за да можем да бъркаме в нея и да вадя пари, за да си заплащам таксата на салона."

И както е в случая, то чувам гласа на брат Чернев: „Ще дойда и ще ти я забия с пирона, и предавам ти конската торба, но при едно условие -да разкажеш трите случки: за Килимчето, за Огнения Слънчев стълб и за

Ще видим накрая какво ще излезе от тази конска торба. Ще чакаме и ще бръкнем накрая в нея. Зная, че няма да се изложи, защото тя построи цял салон в село Мъглиш! А да знаете какъв голям салон беше? Беше за чудо и приказ! Заминаха си от Земята тези приятели, но ние ги оставихме в „Изгревът" за вечни времена. С тях тръгна и конската торба, по живо и по здраве.

Амин.

Бог не е Слово, но в Сила! Дано чрез Силата си да ни отвори онези условия, които бяха сложени в конската торба.

Амин


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ