НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4. Пашитни и оратни коне на Божията нива

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

4. ПАШИТНИ И ОРАТНИ КОНЕ НА БОЖИЯТА НИВА


41. Дойде определеното време за мен. Отвориха ми един-два центрове в мозъка, в него нахлу друга светлина и в ума ми започнаха да се явяват други идеи.

Имаше една астроложка Катя Антонова, която ми каза: „Виждаш ли, твоята планета Меркурий - тя тука преминава, и на 27 години се събуждаш за духовна работа." И точно така стана. По-късно намерих това знание в Словото на Учителя, Който казва:

„Години наред светлината блъска, блъска мозъка на някого си, докато му отвори някои център, за да може да чете Словото Ми."

Същото се случи и с мен. Отвориха ми няколко центъра в мозъка, отвориха ми се очите и умът за един друг свят. И се уплаших от този свят! И още се плаша понякога, като го видя с други очи!

42. И тогава ме изпратиха да ора чуждите, изостанали, неизорани ниви на последователите на Учителя Дънов. И няма отърваване от тях! Трябва да се изорат, защото съм вързан и сложен във впряг. Направиха ме да бъда „оратен" кон. И аз ора без прекъсване. Досега съм изорал 24 чужди изоставени ниви и ги превърнах на 24 тома от „Изгревът". Към 2015 г. са 30 тома на „Изгревът".

43. Освен, че трябва да ти се отворят мозъчните центрове, трябва да те включат в системата на Словото на Учителя, за да можеш да го четеш и да го разумяваш.

Вие ако влезете в една тъмна стая, не може да видите нищо! Трябва да щракнете върху ключа, за да светне лампата. Но трябва да има лампа, второ - трябва да има инсталация за електрическите мрежи, и накрая - да е закачено за електрическия ток. Това е същия механизъм и у човека, чийто центрове се събуждат.

44. И от тук идва закона: Кой където е закачен, той си остава закачен за същата верига.

Това нещо съм го проверил с моите сътрудници, които някои ме напуснаха, други ми станаха врагове. Онези, които преди това ги бяха вързали отвътре с въжета, си ги придърпаха към себе си и те ме напуснаха.

Но аз бях закачен за друга верига. От едната страна бях закачен за Словото на Учителя и онова, което съхранявах 30 години, го издадох като оригинално Слово на Учителя. Виж „Изгревът" том XVI, с. 818-905. От друга страна бях закачен за „Изгревът" и издадох 24 тома.

45. И така, дойде онова време, когато трябваше да дам „Космогонията" в „Изгревът", том I, с. 632-672.

За тази Космогония бях подготвян много дълго време. Един ден след обяд започнах да я работя. Пред мен стояха много мои предварително приготвени материали и извадки, които бях изваждал цели 30 години. Но всичко бе разхвърляно. И изведнъж в ума ми блесна една светлина, отвори се един светъл път, и дойде Духът на Изгревът.

И така часове наред работих, и се даваше и подреждах изречение след изречение, които ги свързвах с моите записки и извадки. Работил съм часове и цяла нощ.

По едно време се оглеждам - цялата ми стая е осветена с бяла необикновена светлина! Не мога да повярвам! С тази светлина съм работил цяла нощ, докато завърша „Космогонията"! И вече се беше стъмнило, а същата светлина продължаваше да свети.

Тогава вдигам поглед към крушката и какво да видя! - Крушката изобщо не бе запалена от мен! А светлината не идваше от крушката и от електрическата мрежа. Тази светлина идваше от друго място, и от друго място бе нейния източник.

Стоях изумен и зашеметен! А още съм под въздействието на Космогонията.

И така, тази светлина стоя още няколко часа и след това се оттегли. После видях, че тя влезна в текста и думите на Космогонията. И ако имате духовен център, то ще се запали онази крушка в ума ви, чрез чиято светлина можете да я прочетете и разучите. Само при това условие!

46. И така, отвориха ми се някои центрове в мозъка ми, нахлу друга светлина и ми се отвори ума, за да разумявам не само писанията, но и Словото на Учителя.

Това трудно може да се обясни. Но днес в 2008 г. може да се посочи един изключен телевизор и да се каже: „Това представлява човешката глава." Първо трябва да имате телевизор, някой да ти е създал подходящи центрове и органи в мозъка. После трябва да те включат на електрическата мрежа, т.е. на духовната мрежа. После да включат телевизора и да те превключат на даден канал.

Като гледаш и слушаш на един канал, не можеш едновременно да гледаш друг канал!

Единият канал е Словото на Учителя Дънов, другият канал е „Изгревът". Третият канал е Музиката на Учителя. Четвъртият канал е Паневритмията. Петият канал са снимките с Учителя. Шестият канал са снимките на последователите на Учителя, по време на Школата.

Ето това е механизъма за влизане в „Изгревът" и в Словото на Учителя Дънов. Това е пътят. Друг път няма.

Този път е обяснен много добре в Словото на Учителя, но няма кой да го прочете, когато очите са затворени и ушите са запушени. Единствено чрез тези концерт-рецитали, които предлагам на компактдискове, могат да им се отворят очите и да се отпушат ушите, за да видят „Изгревът" и да чуят Словото на Учителя Дънов.

47. В „Изгревът" том II, с. 5-44 съм публикувал „Разговорите с Духа Господен на Учителя Дънов от 1900 г."

От с. 7-44 има предисловие към тях от мен. Без него не може да ви се отвори ума за „Разговорите". - Изключено!

Направете опит и ще се уверите в това, което казвам. За пръв път се изнася тук кой е Учителя, кой е Мировия Учител и кой е Всемировия Учител на Школата. Виж „Изгревът", том II, с. 32-35. Това е епохата на Водолея. Виж „Изгревът", том II, с. 35-39.

48. В „Изгревът", том II, с. 39-40 съм написал какво представлява Божествената Троица. Това трябва да се научи наизуст!

На с. 41 съм дал: „Бог и 12-те скрижала на Духа Беинса Дуно." Това също трябва да се научи наизуст.

На с. 42-43: „Кой е Всемировият Учител?" След като усвоите този материал, чак тогава може да четете „Разговорите с Духа Господен."

Това, което е изнесено чрез мен, за пръв път в историята на човечеството се предава това знание. Досега е било заключено!

А „Седемтях разговори с Духа", са от с. 45-101.

49. В „Изгревът", том IV, с. 3-11 съм публикувал оригинала на „Призванието на Учителя към Българския народ". А от с. 12-47 има обяснителни бележки от мен към „Призванието". Без тях не може да се отвори ума ви за самото „Призвание", защото то е заключено за обикновеното българско съзнание от вчера, днес и утре.

А на 22 май 1994 г. в театър „Трудов фронт", а сега се нарича .Драматичен театър София", бе за пръв път в България прочетено „Призванието", с музика от Учителя.

Това го организирах аз самия, съгласно програмата на „Изгревът". Виж „Изгревът", том III, с. 321, том IV, с. 3-47.

Този рецитал-концерт бе повторен на З.Х.1998 г. - събота, на ул. „Раковска" 108, бившата зала на БИАТ, така както я наричаха по времето на Учителя, когато лично Учителят е присъствувал на концерти по класическа музика.

С него приключих един цикъл от 1990-1998 г., където организирах и финансирах 20 концерт-рецитала по Слово на Учителя и музика на Учителя.

48. През това време организирах два концерт-рецитала за „Мисията на Славянството". Бяха извадени мисли на Учителя за Славянството. Те се четяха, а след това се изпяваха подходящи песни от Учителя. Единият концерт бе на 29.01.1995 г., а вторият бе на 9.03.1998 г.

Тогава всички бяха се уплашили и изпокрили и не смееха да кажат, че има СССР и Русия! Аз изнесох думите на Учителя за мисията на Славянството.

Аз се явих само като един изпълнител Волята на Всемировия Учител на Вселената - Беинса Дуно.

Най-интересното бе, че никой не ме пипна!

49. В „Изгревът", том XI от с. 4-159 съм предал материала „Антиминсът и Бялото Братство". Към този том безвъзмездно се прилагат два големи плаката с изображението на „Антиминсът", преснет от оригинала, и „Нерукотворния образ на Христа" - също преснет по оригинала.

Без изучаването на този материал, вие не можете да влезете във Вътрешната Школа на Бялото Братство и на „Изгревът".

Публикувал съм 2 снимки, от които се вижда, че над леглото на Петър Дънов са стояли „Антиминсът" и „Нерукотворния лик на Христа".

50. В „Изгревът", том XI, от с. 160-346 са статии за Константин Дъновски за Възраждането на Варненския край, защото освобождението на България от турското робство се дължи на „Антиминсът", който е бил в Константин Дъновски.

51. В „Изгревът", том XI, с. 347-369 са публикувани статии на П.К. Дънов, отпечатани в сп. „Виделина" през 1903 г. от д-р Георги Миркович от гр. Сливен.

52. В „Изгревът", том XI, с. 370-619 съм публикувал „Протоколите на Синархическата верига" от техните годишни срещи от 1906-1915 г.

53. В „Изгревът", том XI, с. 620-709 са дадени Молитвите на Учителя Дънов за Бялото Братство, както и мисли за молитвите, и съответните Формули към тях.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ