НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3. Атаките и отхвърлянето на „Изгревът"

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

3. АТАКИТЕ И ОТХВЪРЛЯНЕТО НА „ИЗГРЕВЪТ"


1. През 1993 г. излезна „Изгревът", том I. Как бе подготвен, аз съм го описал в „Изгревът"

Противодействия и борби от начало до края! Не знам как издържах!

2. Пуснахме го в една от книжарниците - „Елрид". Но им забраниха да я излагат и продават. За този случай виж „Изгревът", том XXVI, с. 1014-1015.

3. През 1993 г. изхвърлиха „Изгревът", том I от т.н. ръководителя на Бялото Братство в София Илиян Стратев. Виж „Изгревът", том IV, с. 546-550. А този човек, който защити „Изгревът" бе Кина Рангелова. Виж „Изгревът", том IV, с. 550-553.

4. „Изгревът", том II и том III излезнаха едновременно през месец май 1995 г.

За Рила бяха натоварени по 100 броя от том II и 100 броя от том III в чували, бяха закарани с камион до спирка Гьолечица и от там с коне до Второто езеро, и сложени в една палатка, за да се предложат на лагера.

Председателят на Братския съвет Благовест Жеков и Елена Николова, председател на издателство „Братство" забраняват да се продава книгата, и тя била върната в София. Знаете ли колко труд и пари отидоха на вятъра да се закара на Рила и да се върнат от там? Много!

Питам Йоана Стратева: „Защо им се подчини, когато Учителят Дънов е срещу Устави и Братски съвети? Нали ти лично написа на нотен текст „Писмото" в том I, а то е възбрана за организации и ръководства?" - „Да, ама те са Братски съвет и те управляват!" - „Кому се подчинявате? На тези и онези или на Учителя?"

Засега няма отговор.

Виж „Изгревът", том X, с. 772, точка 11. В „Изгревът", том III, с. 134-191 е отпечатан животът на Рила по времето на Учителя. А те го отхвърлиха. Затова те нищо не знаят засега.

5. Непосредствено след лагера на Рила започна една организирана лъжа от Управителя и Братския съвет срещу „Изгревът". Виж „Изгревът", том IV, с. 614-615. Моят отговор е на с. 615-622.

6. Беше изпратено отворено писмо срещу „Изгревът" по цяла България. Виж „Изгревът", том IV, с. 622-624. А моят отговор е на с. 625-631.

7. Персоналният ми отговор към онези подписали се под писмото, е на с. 631-637.

8. Въпроси, които чакат отговор - с. 637-645.

9. Кои са враговете на Учението на Учителя Дънов? Виж „Изгревът", том XI, с. 826-831.

10. Разменната монета - „Изгревът", том XI, с. 832-834.

11. През 1996 г. излезна от печат „Изгревът", том V на Мария Тодорова. Заплатих бензина и Вихър Пенков закара с кола до хижа „Вада" „Изгревът", том V. Минаваха покрай книгата, но никой не я купува. Казали му, че ако я качи на Езерата, ще си купят от нея.

Вихър слага в раницата си том V - всичко 20 броя, които са 20 кг., качват се на новата хижа на 18 август и през цялата нощ вали дъжд. Но на сутринта - на 19 август се изяснило и той тръгва с жена си Ефросина на Второто езеро. Пристига там, но научава, че всички са на Паневритмия пред „Харамията". Качват се горе. Всички играят Паневритмия. Вихър излага книгата на тревата. Паневритмията свършва, всички минават покрай книгата и се подиграват. Били са към 600 човека. Не са я закупили. Връщат книгата обратно на хижа „Вада".

През нощта на 19/20 започва дъжд и мъгли, които са продължили до 15 септември. Не са играли нито една Паневритмия, а цигуларите си прибрали цигулките от дъжда.

„Изгревът", том V бе за Вътрешната Школа. Отхвърлиха го. И небето им затвори външните условия чрез мъгли и дъждове!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ