НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

2. Как беше посрещнат „Изгревът", том 10 в Айтос

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

2. КАК БЕ ПОСРЕЩНАТ „ИЗГРЕВЪТ", ТОМ 10 В АЙТОС?


1. Писмата срещу „Изгревът" бяха изпратени по всички Братства, включително и в Айтос. И трябваше да ги изпълняват. Имаха си Братски съвет, за да ги командва.

2. Там в Айтос се събра Братският съвет и нареди на всички ръководители да наредят по места да не се купува „Изгревът". И те изпълняваха покорно.

3. В резултат на забраната, „Изгревът", том X не се купуваше. Имаше хора, които не позволяваха на селяните, дошли на събора да се приближат до книгата. Да не смятате, че си измислям? Виж „Изгревът", том XI, с. 829, точка 11.

4. Бяхме закарали „Изгревът", том V и един важен човек стоеше пред щанда, и не позволяваше на хората да се доближат до щанда. Представяте ли си?

5. Накрая те бяха изпитани от мен 3 пъти и аз отидох, и си прибрах в чували „Изгревът", том IV, том V и том X. Прибрах всичко. Те не заслужаваха!

6. Всичко, което е написано в „Изгревът", том XI, с. 829 ще се изпълни, защото Онзи, Който управлява „Изгревът" има власт и сила над всичко. Той не е човек за мен, а не е дори и човек небесен. Той е Всемировият Учител, Който управлява целия Всемир. Той управлява поредицата „Изгревът".

7. През 1997-1999 г. аз издадох 59 томчета от оригинално Слово на Учителя. Братският съвет се събра отново в Айтос и забрани също да се купуват тези томчета. А защо ли? Отговорете си. Нали сте умни и с разсъдък? Дължите отговор.

8. Обявиха, че събират т.н. десятък за отпечатване на оригиналното Слово на Учителя. Събраха ги, но на мен не са дали нито лев. А аз издадох 59 томчета по 1 000 бройки от един том. Не дадоха. Къде отидоха тези пари? Питайте ги? Те са още живи.

9. По онези години имаше една гъркиня Афродита, която се бе назначила за председател на издателство „Бяло Братство". При направената вътрешна ревизия, се разбира, че е присвоила една голяма сума около 40 000 лева, което тогава бяха много пари. Искаха да я дадат под съд. Но тя им написа едно писмо, размножи го и го изпрати на много места. И тя им написа, че ако я дадат под съд, то тя ще разкаже за всички зулуми, които са правили с цел присвояване на пари. Тогава се уплашиха и не я дадоха под съд. Казаха: „Ние не се съдим. Бог да я съди." Отличен отговор за измъкване от отговорност. Хубаво обяснение.

10. В „Изгревът", том XI, с. 829, точка 11 ще прочетете как се отказаха от „Изгревът", том X да го разпространяват.

11. А как бе издаден „Изгревът", том X е много добре описано и всеки трябва да си го прочете - с. 645-682.

12. Изминаха към 15 години от времето, когато започнах да подготвям „Изгревът", том X за Айтос. Сега е 2014 г. Как ви се струва, малко ли са тези години или са много? Чакам отговор от вас.

13. Мнозина си заминаха. И вече ги няма. Но онова, което ми разказаха и лично бяха от мен записани, спомените им, ги публикувах в „Изгревът", том X. Другото е изчезнало. Няма ги вече. Но „Изгревът" го има! Това е важното.

Но мен ме има, но ще видим докога. Докато ме държат. Аз доказвам, че работя.

14. Ето сега е месец декември 2013 г. Аз работя, за да изнеса 3 концерт-рецитала за Георги Куртев, за Айтос и чешмата при с. Тополица. Ще се спра подробно по-нататък.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ