НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

9. Агарта и Атлантида

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

9. АГАРТА И АТЛАНТИДА


27 А. Двадесет и четвърто чудо: АГАРТА И АТЛАНТИДА.

В „Изгревът", том XXII, с. 723-765 е материала, който предлагаме. Той е много труден за усвояване. Той може да се ползва само от онзи, който е прочел и разучил предходните 21 тома, и този 22 том. А само току що излезна тази публикация и веднага се явиха онези, които са изпратени да отхвърлят „Изгревът". Явиха се.

От с. 741-765 каквото трябва да се напише и изнесе за голямата тайна по разпятието на Христа, Неговото възкресение, чрез което започва пробуждането на космическото съзнание в човешкия мозък чрез Святия Дух на първите Му ученици.

Онова, което оставиха чрез 4-те Евангелия и чрез живота си е напълно достатъчно за днешния човек, на който му е отворен ума, съзнанието и душата. Първите ученици на Христа са имали връзка с Невидимия свят чрез Святия Дух.

Идва времето, когато те си отиват от този свят, но остават 4-те Евангелия. Но Святия Дух вече не се явява! Тогава издигат едно твърдение, че човек трябва да има вяра, за да се свърже със Святия Дух. Но все пак и това не става. А защо? Вярата е връзката на човешкия ум с Невидимия свят. А Святият Дух е връзката на човешката душа с Христовия Дух.

Нямаш ли ги тези неща, ти си вън от Исуса Христа, вън си от Неговия път и Слово. И нищо не остава от теб. Ти си плът и кръв, но без Святия Дух. И нищо от тебе не може да се сътвори, и да се предаде на останалите. Ето защо ние извадихме някои изречения от посланията на апостол Павел и ви ги представяме, в уверение на това, че онова, което пишем е вярно.

27 Б. Двадесет и четвърто чудо: ОТКРОВЕНИЯТА ЗА ДУХА НЕБЕСЕН И ПЛЪТТА ЧОВЕШКА.

Послание към Римляните, гл. 8, ст. 9: „Вие, обаче не сте плътски, а духовни, ако живее във вас Божият Дух. Но ако някой нема Христовия Дух, той не е Негов."

I Послание към Коринтяните, гл. 3, ст. 16: „Не знаете ли, че сте храм на Бога, и че Божият Дух живее във вас?"

Послание към Еврейте, гл. 13, ст. 8: „Исус Христос е Истият вчера, днес и до века."

I Послание към Коринтяните, гл. 4, ст. 20: „Защото Божието Царство не се състои в думи, а в Сила."

Послание към Римляните, гл. 10, ст. 9: „Защото ако изповедваш с устата си, че Исус е Господ и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш."

I Послание към Коринтяните, гл. 15, ст. 40-50: „Има и небесни тела и земни тела." (40). Делото се сее в тление, възкръсва в нетление." (42). „Сее се одушевено тело, възкръсва духовно тело." (44). „А това казвам братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието Царство, нито тленното наследява нетленното." (50)

I Послание на Йоана, гл. 5, ст. 1, 5: „Всеки, който вярва, че Исус е Христос е роден от Бога." (1); „И кой побеждава света, ако не тоя, който вярва, че Исус е Божият син." (5)

28. Двадесет и пето чудо: БЕСЕДАТА ЗА „ДВЕТЕ РИБИ И ПЕТТЕ ХЛЯБА" ДАЛИ Е ИСТИНСКА, И ДАЛИ Е ОТ УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ?"

Виж „Изгревът", том XXIII, с. 956-961, прочетете я, проверете всичко написано и се определете кому да служите.

Има два пътя, трети път няма. Това да знаете от мен.

В „Изгревът", том XXIII, с. 962-963 ще намерите изложението на Светозар Няголов за онези, които отхвърлят изнесената тема. Добре е написано и няма какво да добавя. Трябва да се прочете и да се приеме. Или да се отхвърли.

В„Изгревът",томХХШ,с. 964-966бенаписанастатията„Възмездието от опашката на Универсалната риба." Много важен материал!

Всяка година опашката на Универсалната риба бие по територията на САЩ и опустошава всичко, където бие опашката. А защо? Това е възмездието за войните, които САЩ води по света: Ирак, Афганистан, Сирия и т.н. Възмездието се ръководи от Възвишен Разум, който възстановява равновесието в природата.

Искам да заявя още нещо много важно. Аз много се ядосах на възраженията, защото бяха изнесени от невежи хора и на които им бе наредено, и заплатено. За това си деяние ще отговарят пред „Изгревът", и прошка няма да има!

Както в Евангелията, така и Учителя Дънов говори, че всеко едно престъпление ще се опрости, но хулата срещу Святият Дух, Който е в Словото Му - никога! Хулата срещу Святият Дух, Който ръководи „Изгревът" е свещен и неприкосновен. И прошка няма да има за хулителите!

Човек може да опрости престъпленията си на врага. Това препоръчва и Учителя Дънов. Но предателството не може да се опрости никога! Ето това предателство извършват онези, които воюват срещу „Изгревът". За тях виж в „Изгревът", том XXVII, с. 856-859 и добре го запаметете. Ще ви е нужно. А защо ли?

Защото аз съм направил поръчка пред Онзи, Който ръководи „Изгревът", да намери и да ми се предадат всички доказателства за онова, което съм публикувал.

В момента те се издирват.

Аз съм напълно убеден, че те ще ми се предадат в подходящо време, и аз ще ги публикувам. И ще ги изоблича в лъжа и измама!

С тех ще докажа ролята на предателите на „Изгревът". Това са хора, изпратени да разрушават онова, което е останало от Школата на Учителя. И си вършат много добре работата! Разрушават и унищожават всичко.

От 1990 г. до сега - края на 2014 г. всичко е разрушено. Много са изпълнителни! Вършат много точно онова, което им заповядват.

Но тези хора са безродници и врагове на Школата на Учителя Дънов. Те ще си понесат заслужената присъда. Това ще го проверите. Като доказателство, ние сме представили от „Изгревът" 28 тома. И имената на предателите са там, заедно със снимките им, и с творенията им. Има ги и не могат да избягат от Възмездието, макар че отдавна са напуснали Земята, и са измрели.

Такива не умират, а се хващат и ги съдят за престъпленията им тях там в Невидимия свят, за който ние нямаме подходящи сетива, за да го видим.

Но сме уверени, че това е така, защото имаме това знание от Словото на Учителя Дънов.

Амин!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ