НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

1. Антиминсът и Откровението в Солунската църква „Свети Димитър Солунски"

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

1. АНТИМИНСЪТ И ОТКРОВЕНИЕТО В СОЛУНСКАТА

ЦЪРКВА „СВ. ДИМИТЪР СОЛУНСКИ"


1.1. За да слезне едно човешко същество на Земята, трябва някой да го роди. Да го отгледа, да го отчува и после да го пусне да ходи по света. Трябва ти баща и майка, които да те родят.

Това е най-големия проблем. Трябва да намериш някого, чрез когото да се родиш. Друг начин няма за пребиваване на Земята.

И да си растение, да си животинче или човек - законът е един и същи.

1.2. Бащата чрез когото трябва да се свали един дух, се избира не случайно. Мъжът сваля духа!

А жената го ражда. А да се свали, се взема решение от възвишени йерархии, които ръководят човечеството. - Къде да се роди, кой да го отгледа и кой да му определи пътя. Непонятни за днешния човек неща!

1.3. Днес ние ви посочваме пътя, чрез който трябва да влезнете в тази непонятна област на Духа.

И това е „Изгревът", том XI, издание от 1999 г.

Първото нещо, което трябва да сторите е да изучите много добре, и да го научите наизуст!

Виж Посвещението от с. 2-3. Без него не може да ви се отвори „Изгревът", том XI. Наизуст за през деня и за през нощта, за да се отворят небесните двери, и да слезне небесния хляб на Словото на Учителя Дънов. Друг начин няма! И днес и утре!

1.4. Започва се с „Антиминсът" от с. 5.

Първата част е на с. 6-35. Научавате го наизуст, така както ние като ученици заучавахме стихотворенията наизуст. Без него не можете да направите следващата крачка. Ще бъдете спряни. Абсолютно спряни. А защо?

1.5. Втората част за „Антиминсът" е на с. 36-54, в който е описано всичко за него и как са изглеждали първите Антиминси - след с. 48.

Без проучаването на този материал, вие няма да може да работите с „Антиминсът". Тук сме описали как се работи с него.

1.6. Едно откровение в Солунската черква „Св. Димитрий" на 10 април 1854 г.

Това е най-важния материал, който сме публикували по оригинала на с. 54-59.

Отбелязали сме с цифри важните места и сме ги задебелили, за да може да се различават от останалия текст. Това ще ни трябва за следващата точка.

1.7. Бележките към този текст, които отговарят на обозначените цифри и числа, започва на с. 59-66.

Обяснено е всичко и вече се знае какво представлява „Откровението". Вижте бележките на съставителя на „Изгревът" - с. 71, 77, 80.

1.8. За съдбата на „Антиминсът", ще узнаете от с. 79-83. Това е също много важно. Ще ви предпази от заблуждение!

1.9. Как се работи с „Антиминсът"? Ето това е най-важното, но и най-трудното. Вие няма да можете да работите с него, ако не сте усвоили всичко, което сме описали до сега. И така, на с. 88-90 е написано всичко. По-нататък вие имате думата! От вас зависи дали ще тръгнете по пътя на „Изгревът".

1.10. След с. 96 сме публикували снимки от днешната църква „Св. Димитрий" в Солун, заедно с икони на Свети Димитър от мозайки, от миналите времена.

1.11. За историческата роля, която играе Свети Димитър Солунски в историята на България, виж на с. 100-109. Там ще научите много неща и ще ви се проясни кой е ръководил съдбата на българския народ. Това е напълно достатъчно за сега за вашето просветление на ума ви.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ