НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

1.13. Астрологът Петър Филипов (23.10.1987 г.)

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

23.10.1987 г.

1.13. АСТРОЛОГЪТ ПЕТЪР ФИЛИПОВ


Петър се занимаваше с астрология усърдно, до последните си дни. И беше добър астролог. Не зная как се е отразявал в очите на другите, които се допитваха до него, но за себе си мога да твърдя убедително, че той като астролог беше на висота. Отначало аз се свързах с него чрез Галилей Величков, а той го посещаваше често. Всеки млад човек, който се запознава с окултните науки, има особено влечение да узнае онова, което е заложено в него като капитал и качества, и още повече да узнае съдбата си. А на Изгрева имаше още ясновидци, някои се занимаваха с хиромантия, а астролозите наброяваха около десетина човека.

По онова време, към 1970 г. аз преминах през всички астролози, и много добре зная кой какво ми е казал, защото всичко съм записал и съм проверявал 25 години по-късно дали са верни тези неща.

Случи се така, че аз дадох рождената си дата на Светозар Няголов, който живееше при него, за да ми направи хороскоп. По-късно Галилей ми разказваше, че са се събрали няколко човека при Петър, и Светозар е разглеждал моят хороскоп. А както е известно във всеки хороскоп има и добри и лоши аспекти, има капитали на градеж и сили на разрушение и още много тайни, скрити и покрити. След като направили разбор, всички решили, че моят хороскоп е от лош по-лош, и че трябва да се пазят от мене като от огън. Петър мълчал през цялото време и накрая казал: „Това, което казвате може би е така, но зависи за кого е закачен. Ако е закачен за Учителя, този хороскоп така ще се завърти и промени, че ум ще ви зайде!" Петър обяснил точно как ще се завъртят астрологическите аспекти, и всички слушали с отворени уста. - „Но, ако е закачен за другите сили, за които говорите, ще се реализира така както мислите и тогава горко на всички ви!"

И този разговор ми беше предаден, и аз много се учудвах на неговата интерпретация. И още му се чудя. Да, беше астролог от класа! Защото това, което бе предположил и допуснал, така и стана. Аз бях закачен за Онзи, Който преобърна всичко.

Учителят в такива случаи казва: „Над всеки хороскоп стои Бог!"

Веднъж на Петър лично му разказах една невероятна опитност на един приятел - Симеон Арнаудов - Дякона (виж „Изгревът", том VI, с. 430-433 - „Двете астрологии"), който е бил при Учителя с Методи Константинов (Методи Константинов като астролог в „Изгревът", том XIX, с. 945-960, 960-962), който също бе добър астролог. Методи в разстояние на половин час разглеждал хороскопа на Симеон пред Учителя. След като го изслушал, Учителят отпратил Методи навън и казал на Симеон:

„То брат, астрологията е хей такава наука!" И вдигнал лявата Си ръка нагоре, и посочил към Небето. - „Трябва да се качим горе, и да разгледаме онзи хороскоп, който е горе. Онази астрология е важната, а тази тука е само блед отпечатък. Ако можеш да разчиташ небесната карта горе, трябва да направиш съответен превод долу."

Петър изслуша внимателно моят разказ, и само след половин час аз имах възможността да чуя лично от устата му как той пред останалите младежи от неговата астрологични група разказваше тази опитност с най-големи подробности, и даваше други примери от астрологията. Изнесе цяла лекция на слушателите си. Аз го наблюдавах внимателно. Накрая той се обърна към мен и ме попита: „Доволен ли си?" Отговорих му: „Доволен съм!" Друг това не можеше да стори, толкова бързо и находчиво, да преплете всичко в сложна плетеница, без да измени основната идея на Учителя.

Казвам ви, Петър беше астролог по дух, защото имаше пряка връзка с небесната астрология.

Аз по онова време бях свързан с някои хора и той взе техните хороскопи, разгледа ги пред мен, показа някои аспекти, които освен, че бяха верни, но и накрая се сбъднаха.

Спомням си, Петър взе хороскопа на Борис Николов, отвори го и ми показа някои аспекти, чрез които той имаше влияние върху някои хора и то особено жени. Една от тези жени беше моята съпруга, която беше избягала преди три години от мен, и с която още не бях се развел. Беше невероятно! Аз бях изпитал върху себе си всички събития, бях потърпевш, бях поел тежестта на целия трагичен случай, знаех коя е причината, кой бе поводът, какво се целеше чрез трети лица, действували чрез съпругата ми, и накрая разрушиха брака ни само след три месечно съжителство. Аз знаех това и бях отреагирал остро, в смисъл, че онзи, който е избягал заради други, няма право на връщане и на опрощение. Накрая се оказа, че тя бе подвластна на други.

Петър разглеждаше хороскопа на Борис и ми посочваше един аспект квадратура, чрез който аспект Борис имаше власт над някои жени, които имаха в собствения си хороскоп подходящи съчетания за въздействие. Това бе знание, и го имаше във всеки учебник по астрология. Но да го съчетаеш, да го видиш, да го съгласуваш, изискваше не само знание, интерпретация, но и вътрешно виждане на нещата. Това бяха верни неща, които ги бях проследил чрез живота си десетки години.

Така че това беше истина за мен. Петър бе астролог, който боравеше с вътрешните измерения на тази астрология и понякога разчиташе истинската небесна карта, онази, за която говореше Учителят.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ