НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4. Бичът Божий срещу българите се задействува (7.02.2012 г., София)

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

7 февруари 2012 г., вторник, София


4. БИЧЪТ БОЖИЙ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ СЕ ЗАДЕЙСТВУВА


4.1. В „Изгревът", том I - второ издание от 2011 г. в отдела „Духът на Истината и Духът на Заблуждението" от с. 788-804 бе отговора на онези, които атакуваха „Изгревът".

4.2. На с. 804 на последните 3 реда бе заявено, че Бичът Божий ще се стовари върху България, защото хулата срещу Всемировия Учител на Вселената - Беинса Дуно - няма да се прости никому и никога!

4.3. Този том бе отпечатан през месец юни 2011 г. в 1 000 броя. Предложих го на 2 книжарници, но те не го искаха. Връщам се у дома, и в хола си виждам наредени всички онези автори от I том и ме гледат враждебно. А един от тях ми говори: „Ние сме недоволни от теб. Навремето при комунистите ние бяхме свободни, бяхме сложени като портрети в албуми. А тези портрети ги вкара в „Изгревът" и после ни сложи в мазето. И сега сме вкарани в твоето мазе и сме в затвор." - „И какво искате от мен?" - питам аз. - „Искаме да ни пуснеш да пътуваме по България."

На следващия ден намерих двама човека, с тях натоварихме от томовете на „Изгревът" и ги закарахме в централната поща, и изпратих на 23 адреса по 1 пакет от 4 броя - по цяла България. Адресите ги имах, те четяха „Изгревът".

И така 92 човека получиха безплатно, като подарък том I. Пуснах в София 17 пакета на познати, също безплатно. Общо 40 пакета х 4 броя = 160 книги.

Връщам се у дома и гледам, че никой няма, и питам: „Къде сте вие, когато бяхте недоволни от мен? - „Няма ни, ние пътуваме вече. Ехо, е-е-хо!" Беше ме яд, че не можах да им видя лицата!

Изпратих ги пакетите, обадих се по телефона и съобщих за изпращането на том I от „Изгревът". И никой не благодари и не каза дума за него.

В „Изгревът", том I - второ издание, има 144 снимки на цяла страница.

Кой ще го направи това? Разбира се: Никой!

4.4. През това време аз работя, и намерих един лист на пишеща машина от преди 40 години, където се говореше за Учителя Дънов. Намерих томчето. Това бяха съборни беседи „Пътят на ученика" от 1927 г. Извадих го на ксерокс. Някой ми говореше: „Извади го. Ще ти потрябва много скоро и на време." Изпълних всичко. И зачаках. Това време дойде и това ще бъде публикувано дословно накрая на това изложение.

4.5. На 5 февруари 2012 г. в София пристигна на държавно посещение държавния секретар на САЩ - г-жа Хилари Клинтън. Посрещнаха я и я изпратиха с почести.

На следващия ден, на 6 февруари 2012 г. сутринта се спука язовирната стена на един язовир при село Бисер. Водите от язовира връхлетяха върху селото и го разрушиха. Наводнението от разлетите води потопиха Хасково, Кърджали и Смолян. Гледаме и наблюдаваме по телевизията.

Оказа се, че от 10 години всички знаят, че язовирната стена е напукана, и всички очакват, че тя ще се разруши някой ден. Чакат с години.

И това стана на следващия ден, когато г-жа Хилари Клинтън -държавният секретар на САЩ отпътува със самолета си от България. Има ли някаква връзка? - Има. Ще си я намерите. Ето как. С гласа на българския посланик, г-н Тахов в Съвета за сигурност бе гласувана резолюция, с която се разрешаваше да се бомбардира държавата Ирак, обявена, че е приютила терористи. Последваха бомбардировките, наблюдавахме по телевизията. Така тя бе разрушена, и досега разрушенията продължават.

Отприщиха се силите на разрушението.

4.6. Разрушаването на България започна след 1989 г., когато приключи един период от 45 години, този на социализма и комунизма. През това време комунистите управляваха България. Те отричат Бога, бяха атеисти. Това бяха същите онези по времето на Христа, когато садукеите отричаха Бога. Виж в „Изгревът", том XXII, с. 757-760.

4.7. В момента, от 1990 г. за следващите 45 години - до 2035 г. ще управляват фарисеите.

Виж „Изгревът", том XXII, с. 758-759.

Целта на разрушението е ясна. България, трябва да се разруши като държава. Този план действува в момента, и то сполучливо.

Този народ, трябва да се стопи и намали. И да изчезне. А защо?

Планът е такъв, че да няма кой да приеме Учението на Учителя Дънов. Това е много точно. Ето защо прилагаме думите на Учителя, които се отнасят за днешните дни.

4.8. Този народ и неговите управници още не могат да проумеят, че Учителят Дънов е изрекъл:

„България - пълен неутралитет!“

Но това не се спазва, защото не Го приемат като Учител.

Това нещо е написано, отпечатано в „Изгревът", том II, с. 317. А въпросната снимка от това събитие виж в „Изгревът", том I - второ издание на снимка № 46, и на с. 812 - обяснения за случая.

За неизпълнение волята на Учителя днес и утре, то Бичът Божий ще се стовари върху България заради неизпълнение на Божия Закон.

4.9. И затова онова, което виждаме, че се случва, не е нищо друго, освен Бичът Божий.

А защо това се случва, ще си прочетете онова, което прилагаме да го проучите.

Това са изказвания на Учителя за себе си и за българите.

4.10. Съборни беседи, 1927 г., „Пътят на ученика", с. 243-247.

УЧИТЕЛЯТ ДЪНОВ ЗА СЕБЕ СИ


ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В РАДОСТ,

беседа от Учителя, държана на 21 август 1927 г., София-Изгрев. - В: Дънов, Петър. Пътят на ученика, съборни беседи от Учителя дадени на учениците от Всемирното Бяло братство при срещата им в гр. София, на „Изгрева", през лятото 1927 г.

София: Просветния к-т, [1927], с. 243-247.

.....Следователно, ще излезем смело пред света и ще кажем: ние сме длъжни най-първо да изпълним Божия закон, а след това ще изпълним и вашия закон. Ние трябва да бъдем верни на нашия закон. Искате ли да не изменяме на вашия закон, най-първо трябва да бъдем верни на нашия закон. Някой път вие се плашите от това, какво ще каже държавата. От коя държава се плашите? Вие се плашите от управниците. От кои управници се плашите? Чудни сте вие! Дойде един праведен човек в света, а някой замисля да излезе насреща му с револвер. Питам: вие гърмели ли сте срещу човек, когото Бог е пратил на света?* Можете ли да гърмите срещу светлината? Можете ли да направите дупка в океана? Докато аз съм във физическо тяло на земята, безопасен съм за съвременното общество, но лиша ли се от тялото си и остана със своите духовни и Божествени мисли, всичко ще се разруши, нищо не ще остане на земята. Докато един задушлив, един отровен газ е затворен в някое шише, той е безопасен, но като излезе от шишето, всички ще опитат неговата сила. Такава е философията на живота. Не може да се унищожи един праведен човек. Евреите разпнаха Христа, но и до днес носят последствията на тази постъпка. Японците преследваха посланика на Оомото - Онисабро Дегучи, когото Бог изпрати, но големи нещастия ги сполетяха. Цяла Япония се разтърси от страшни землетресения. Отгоре им казват: „Няма да вдигате шум против Божиите посланици." Всеки народ, който се е опитал да се противопостави на Божиите посланици, не е видял добро.

И сега българите мислят, че могат да се повдигнат против мен.

Това, което аз говоря, са Божии думи; това са Божии закони. Ако те се опитат да нарушат Божиите закони, Господ ще ги заличи от лицето на земята. Те казват: този човек е самозванец. Не, българите трябва да знаят, че каквото е отношението им към мене, такова ще бъде и отношението на външния свят спрямо тях. Ако те изменят отношенията си към мене, и външният свят ще измени отношенията си спрямо тях. Външният свят ги счита за нечестни хора, за разбойници. Ще кажете: как може това? Ще ви кажа. Всеки, който се обявява против Божиите пратеници, обявява се срещу Бога, срещу Любовта. Любовта е вечен закон, тя няма минало, тя има вечно настояще и вечно бъдеще. И казва Христос: „Всички, които се обявяват против Мене, т.е. против Любовта, те са крадци и разбойници." Българите мислят, че един човек може да създаде известно течение и да омотае хората. Това не може да бъде. Христос дойде, придоби около 500 милиона последователи. Заблуди ли ги Той? - Не. Христовото учение е Божествено. Значи, Бог призовава хората. Щом е така, Христос, който привлече толкова хора, от Бога е дошъл. Буда, Мохамед също тъй са дошли от Бога, Негови пратеници са те.

Аз не трябва да се спирам върху това, какво мислят хората за мене; не трябва да обръщам внимание на умразата в света. Зная, че има готови хора, в този народ, готови сърца, които искат да служат на Бога. Аз зная, че между този народ има старозаветни,,има новозаветни, има праведни хора, има и ученици - има от всичките категории хора. Ако аз съм дошъл между този народ, дошъл съм за учениците - те ме интересуват. За праведните хора, както и за новозаветните, и за старозаветните, има кой да се интересува. Вие трябва да бъдете смели и решителни, да имате вяра, че Бог е на ваша страна. Когато дойде до изпълнение волята Божия, ние ща работим, няма да отстъпваме нито на косъм. Никога досега учениците не са отстъпвали от своя път. Те са били подлагани на мъчения, на горения, на страдания, но всякога са отивали с радост. Трябва да знаете, че всичко, което се повдига срещу Бога, срещу Любовта, се дължи на невежеството в света.

Казвам: учениците трябва да имат жива, положителна вяра, да живеят с Радостта, с Мира, със Светлината и с Любовта. Бъдещето е пред вас, ще го опитате. Хиляди хора преди вас са страдали и работили за Бога. И днес хиляди хора живеят, страдат и работят за Бога. И за в бъдеще хиляди хора ще живеят и ще работят за Бога. Един ден ще видите връзката, която съществува между всички тия хора. Тогава ще разберете, какъв е Божественият план, предвиден за Неговото дело. Ние се радваме, когато Божието дело успява в света. Старозаветните подготвят пътя за новозаветните; новозаветните подготвят пътя за праведните; праведните подготвят пътя за учениците, а учениците подготвят пътя за идване Царството Божие на земята.

Тази е задачата на всинца ни - да подготвим този път. Учениците са ангажирани с тази трудна задача. Те ще срещнат много препятствия, но всички препятствия ще се разтопят като снеговете и ледовете. Това няма да стане в един ден, нито в два дни, нито в десет дни, нито в година, нито в две години, нито в сто години, това е един вътрешен органически процес, за който се изисква дълго време. Обаче, това, за което ви говоря, за всеки едното поотделно, може да стане бързо и да пожъне плодовете му. Това, което за колективното изисква векове, за един човек отделно може да стане в един кратък период, тъй както един авиатор за няколко минути може да се издигне със своя аероплан високо във въздуха и да слезе долу на земята. И вие може да направите същото. Ние можем да ви дадем билет още за първия аероплан, да отидете горе и като се върнете, ще кажете: видяхме новото, което се строи.

„Жена, която ражда, на скръб е, и като роди, забравя своята скръб."

Аз желая всички вие да родите, и като родите да забравите своята скръб, и скръбта ви да се превърне на радост - да носите Божията Радост винаги с вас!

„Само Божията Любов носи пълния живот!"

* * *


В „Изгревът" има описан такъв случай: Един отива при Учителя, изважда пистолет да Го застреля, но ръката му увисва във въздуха, и пистолета пада на земята. Виж „Пътят на ученика", с. 343.

4.11. И накрая, към 25 март 2013 г. ще споделим, че към 2 милиона българи са напуснали страната си и са заминали за чужбина да търсят прехраната си.

Някои от тях са взели и децата си и към 26% от децата ги няма в България. Това означава, че тези хора няма да се завърнат. И ако си дойдат, те ще бъдат вече ненужни нито за себе си, нито за страната в която са се родили. А защо са се родили точно тук?

4.12. Да не се лъжете. Това не е случаен факт. Това е Бичът Божий, който се стовари срещу този народ. А защо ли? Те отхвърлиха Словото, дадено чрез Всемировия Учител Беинса Дуно, което е Слово на Бога.

Хулата срещу Всемировия Учител Беинса Дуно няма да се прости никому и никога!

4.13. Учителят споменава, че ако българите станат 300 000 човека, чак тогава ще бъдат принудени да изпълнят Божия закон. Ето защо този народ се стопява и изчезва. Целта е да няма кой да поеме Учението на Всемировият Учител на Вселената - Беинса Дуно.

Успяват много добре разрушителите. Това, трябва да им се признае.

4.14. Събитията се редуват през 45 години. А защо е така? Това е описано много добре в „Изгревът", том XXI и том XXII. Но трябва да се яви някой да го проучава. Но засега такъв човек няма.

4.15. Има един човек, който ги описва тези неща. Но докога ще го има - никой не знае. Само Бог знае. Този човек досега е описал онова, което сега трябва да се знае. И да се проучи и да се приложи от българите.

4.16. А има да се опишат още много неща, които българите трябва да узнаят и да изпълнят. А това ще научат от следващите томове от поредицата на „Изгревът".

4.17. В никакъв начин няма да ви се размине. Виждам как след години, десетилетия, столетия ще препрочитате написаното от мен. Но това не го правя за българите, а го правя за онези, които ще дойдат като последователи на Школата на Учителя Дънов, и ще я защищават в Дух и Истина.

Амин!

Вергилий Кръстев: /подпис/



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ