НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

28.26. Как се записаха на магнетофон песните на Учителя

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

28.26. КАК СЕ ЗАПИСАХА НА МАГНЕТОФОН ПЕСНИТЕ НА УЧИТЕЛЯ



И накрая, след големи настоявания Мария Тодорова реши, и почнахме да работиме върху това, че тя трябва да свикне с мисълта, че трябва да изсвири песните, а аз да ги запиша. Беше много трудно!

Трябваше месеци наред да се подготви психически.

Следващият етап - тя трябваше да се подготви и да почва да свири, и да изпълнява. Но се оказа, че тя е вече възрастна и точно, когато почва да работи, тя се разболява. Или пък отведнъж се включи, тя имаше ревматизъм, отведнъж се включи острия ревматизъм. Един месец се подуят китките на ръцете, следващият - таман отзвучат оттока и червенината спадне и болката, отведнъж се прехвърля на раменните стави горе - рамената се подуят. Таман мине, почват глезените, след това колената. И така, през месец тези болки хвърчеха през цялото й тяло, и тя не можеше да работи! Болките бяха много силни, направо плачеше! А за изпълнение, беше изключено!

И тогава аз се намесих с лекарства, с билки. И аз започнах да й масажирам ръцете. Масажирам пръст след пръст, масажирам китки, масажирам еди кво си. И тя получаваше облекчение, оттока полека-полека намаля. И тя започна да репетира. След това направихме първия опит, записвахме втори опит, направихме трети опит направихме четвърти.

Борис Николов седна, двамата слушат. Борис го одобри и им хареса. Сега, по-нататък вече, аз трябваше да идвам в определени дни, и тя да си подготви репертоара по 5-6 парчета. Обаче, когато дойда, този репертоар не беше готов, защото или идваха гости, или някой се явяваше да пречи, или се получаваше някакъв скандал там в къщи от Борис. И се пречеше по всички линии! Отначало до края на света!

29 юни 2006 г.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ