НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

15.8. Моят жизнен кредит бе откраднат и бях измамен

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

15.8. МОЯТ ЖИЗНЕН КРЕДИТ БЕ ОТКРАДНАТ И БЯХ ИЗМАМЕН


Борис вече нямаше жизнен кредит. Неговият жизнен кредит се беше свършил. Той го беше пропилял по разни строежи - насам и нататък. И тогава аз седнах с един молив на един лист хартия и започнах да си правя сметка. Ако той почине - умре, то аз трябва да загубя 10 години, за да събирам разни неща, които се намират при различни хора, и които хора едва ли ще ми дадат тези неща, които Борис е оставал при тях да се съхраняват. Така, че на мен ще ми бъде необходимо 10 години за да ги събирам, при положение, че ония, които ги пазят ми гласуват доверие и решат да ми ги дадат. Така, че аз нямаше да получа нищо! Но, ако Борис оживее, тогава може чрез него да се добера до тези неща, да ми се предадат и аз да мога да свърша моята работа. Така, че аз в единия и другия случай, аз губя 10 години. В единия случай аз губя 10 години, и никой нищо нема да ми даде. А да оздравее, той трябва да има 10 години кредит, за да завършиме работата с него.

И тогава, за да оздравее Борис, аз трябваше да му предам, и да му дам от моя кредит. И тогава аз се молих на Учителя, и казах: „Учителю, вземи от моя жизнен кредит и го прикачи, и го дай на Борис, за да оздравее, за да можеме да свършиме оная работа, за която аз съм изпратен за нея. Защото без Борис всичко ще изчезне и ще се загуби." И така стана, че Борис взе от моя жизнен кредит, оздравя, успя да се възстанови.

И аз усещах как беше пробита в тялото ми една дупка, после некой беше сложил и един кран, един маркуч. И от моята сила по невидими пътища този маркуч се беше прехвърлил на него, и течеше в неговите вени!

Да, аз приех това нещо. Дойде време - маркуча го откачиха. Аз едвам се движех, а Борис се възстанови!

И какво стана по-нататък? Той взе от моя жизнен кредит и накрая не свърши никаква работа - излъга ме! Защото духовете го превзеха отвътре, и го затириха насам-нататък. Вятърът, който влезна в него наду платната му, и лодката му тръгна така да плува, както той беше свикнал. Пътува лодката, която я движеше онова платно, вятърът духне от тука, духне оттам, отпред, отзад и така. И пълен провал по всички линии! И тогава аз отведнъж видях, че съм измамен, излъган и изигран! Казвам тези три думи, които не са случайни. Те не означават едно и също значение -имат три различни значения.

И тогава успях да влезна във връзка с Учителя, и да се оплаквам за поведението на Борис, че съм му прехвърлил жизнен кредит, за да върши някаква работа, а той нищо не прави. Учителят ми каза: „Друг път да не даваш!" - „Но Учителю, аз го дадох, за да се свърши тази работа за Школата!" Учителят казва: „Друг път да не даваш!" Този урок не го бях научил. Аз тази грешка, която допуснах, друг път аз не трябваше да допускам. Така, че така седят нещата в ония години - измама от начало до край!

И след това аз останах сам самичък!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ