НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

11.8. Споразуменията в Ялта и заблужденията

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

11.8. СПОРАЗУМЕНИЯТА В ЯЛТА И ЗАБЛУЖДЕНИЯТА



А и нещо друго, най-важно, което искам да кажа. До 1970 г., западните радиостанции непрекъснато говореха, че народите от Съветската империя трябва да стават, да въстават, да се бунтуват, да извоюват своята независимост, и да се отделят от Съветския съюз. Това се говореше: „Бунтувайте се!" И създаваха много проблеми на Комунистическата власт. И много хора им вярваха.

Но през 1969-1970 г., бяха навършени 25 години от завършването на Втората Световна война и според законите, които съществуваха в английската империя, те разсекретиха, извадиха и отвориха архивите от споразуменията на Великите сили след Втората Световна война. И тогава започнаха да говорят по радио - „Би Би Си - Лондон", че на Ялта има споразумения. И чрез тези споразумения всички така нарочени се държави: България, Румъния, Унгария, Чехословакия, Полша, ГДР са дадени на Съветския съюз, за да оформи своята империя.

И като чуха това, всички, които беха 70 годишни се втрещиха, и не можеха да повярват, че са били заблуждавани от западните страни толкова години! И моя баща, който беше вече над 70 години, разказваше: „О-о-о, ние, ако знаехме това, ние нямаше да се противопоставяме на комунистите, а ние казва щяхме да ръкопляскаме и да казваме: „Да живеят комунистите!" А тия, казва ни излъгаха, измамиха и ни тласнаха в друга посока!" И в резултат на това, комунистите избиха към 20 000 души след 9 септември 1944 г. без съд, така - направо. Та аз бях свидетел на тези неща.

Така, че онова, което беше казал Учителят, че Бялото Братство ще предприеме някаква акция през 1975 г., то я проведе, като в Хелзинки се признаха всички граници за неприкосновени, които са определени с договорите през 1945, 1946, 1947 г.

И така, всички видяха, че няма мърдане, че трябва да си стоят в България, която беше затворена, и никой не можеше да излезне от нея. И пиле не можеше да прехвръкне при нея! И всеки започваше да строи, както и аз това направих.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ