НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

11.4. Изгревът е мястото на Черната ложа и на Бялата ложа

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

11.4. ИЗГРЕВЪТ Е МЯСТОТО НА

ЧЕРНАТА ЛОЖА И НА БЯЛАТА ЛОЖА



Така, че аз бях много добре запознат и за всички борби от 1945 г. до 1970 г. със всички участници. Така, че аз бях запознат, но това го знаех само аз. И когато някой пред мен от възрастните приятели каже нещо, и аз питам: „Това мнение твое ли е, това мнение на Школата на Учителя ли е, или това мнение е лично на Учителя?" Той ми казваше, че това е мнение на Братството. Питам: „На кое Братство - на Бялото Братство или на Черното Братство?" Онзи ме поглежда подозрително. И тогава казва: „Ние сме от Бялото Братство." - „Ами ти знаеш ли, че на Изгрева се намира и Черното

Братство?" И той казва: „Няма такова нещо!" И тогава аз изваждах онзи цитат на Учителя от първата лекция на Общ Окултен клас - „Положителни и отрицателни сили", когато Учителят казва, че в Школата Му има 75% представители от Черното Братство и 25% от Бялото Братство, и че само при едно такова съотношение Школата може да съществува. Онзи, който слуша стои и ме гледа втрещено! И аз му казвам: „Това е от Учителя. Я ми кажи сега ти от кои си - от онези, които са 75%, или от онези, които са 25%?" Този стои и ме гледа втрещено! Казвам: „Ето тука Учителят казва, че ако ги нема тези 75% от Черното Братство, трябва да ги намерите, да им плащате заплата, за да стоят тука, за да бъдат канали, чрез които да изтичат черните мисли, черните чувства и черните деяния."

Онзи стои втрещен и казва: „Слушай, ти не си за тука. Я си отивай откъдето си дошъл, за да не направиш някоя голяма беля! Че, ако разберат, че тука на Изгрева има 75% от Черното Братство и 25% от Бялото Братство, това ще внесе смут и всичко ще се обърка! И ти ще бъдеш причина за това объркване!"

Ето защо в „Изгревът", том 31 аз съм извадил тази лекция от 6 октомври 1922 г. на ксерокс и ще я публикувам дословно, за да се види кой е този, който ги обърква и отклонява.

Написано, отпечатано е кой е този, който ги обърква и отклонява! Прочетете я и се определете кому да вярвате и кому да служите в Дух и Истина.

Амин!

18 май 2006 година


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ