НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4.4. Условия за работа в бъдеще и светлите дни

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

4.4. УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА В БЪДЕЩЕ И СВЕТЛИТЕ ДНИ


Така, че това никога не мога да го забравя, да седиш в онази стаичка и да чакаш, да чакаш, за да си отидат т.н. гости - големи гости! Аз бях едно нищожество в техните очи. Нищожество ли? - Да, така те смятаха. Но дойде време, когато Онзи, Който ме ръководеше, и който ме движеше, по някой път се изявяваше чрез Сила и чрез Власт. И те знаеха, и имаха представа кой е Този, Който има тази Сила и тази Власт! Тогава усещаха, че аз съм нещо друго от онези, които им идваха на гости и които им крадяха и времето, и силата.

И тогава те смятаха, че те ще имат условия за работа в бъдеще. Аз твърдях, че това не е верно. Какви условия може да има един 70-75 годишен човек? - Никакви условия. Той може да се радва и да се моли само и само да има добро здраве, за да си изкара годините и времето, които са му определени на Земята. И така, това беше повод за много важни конфликти между мене и Мария. И спомням си, Мария се ядосваше и казваше, че аз не вярвам, че ще дойдат условия. Обяснявах й, че аз вярвам, че ще дойдат, но те не са за нейното поколение и не са за техното време, в което живеят. А това е за една друга епоха. И тя ми разказваше онзи случай с Учителят, когато Учителят накрая на живота Си на Земята, погледнал я, навел поглед и казал: „За мен идват трудни, трудни и лоши дни!" Но после вдигнал глава, вдигнал десната Си ръка нагоре към небето, усмихнал Се лъчезарно и казал: „Но за вас идват светли, светли дни!" И отново свалил Своята дясна ръка, навел Се надолу, и отново Се умълчал. И тя ми го разказваше.

И питам я: „Ти в това вярваш ли, което аз ти разказвам?" Отговаря: „Вярвам." - „Ами тогава защо казваш, че няма да има светли дни?" Казвам: „Тези светли дни не са за вашето поколение. Вашите светли дни бяха времето, когато бехте в Школата на Учителя. След това дойдоха тъмните дни. И вие в момента сте в тъмните дни. Но това, което Учителят казва е вярно, но това се отнася за едно друго поколение. Може би да дойде време, че и за моето поколение да не се отнася, а да се отнася това, което казва Учителят за едно друго поколение след мене, което ще има условия, за да свърши някоя работа. Да има условия, но трябва да бъде подготвено, и трябва да има в него Дух и Сила, за да осъществи всичко. И освен това, това поколение, трябва да е осъществило приемствеността на онези, които бяха по времето на Школата на Учителя. Иначе, то не би направило нищо, защото няма никакви познания за тази епоха."


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ