НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3.5. Записът на Паневритмията на 5 март 1971 г.

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

3.5. ЗАПИСЪТ НА ПАНЕВРИТМИЯТА НА 5 МАРТ 1971 ГОДИНА


И ето така, в „Изгревът", том VIII се намират спомените на д-р Филип Стоицев, които аз записах по негово време, и докато беше той жив, те беха издадени. И този осми том на „Изгревът" беше връчен лично на него. Той стоеше, гледаше и не можеше да повярва, че това нещо, което аз говорех пред него, това, което обещавах, беше изпълнено!

Така, че неговите спомени са в „Изгревът", том VIII, с. 641-690. А на с. 669 е отбелязано, че тази Паневритмия бе записана на 5 март 1971 г., в дома на Игнат Котаров. И са отбелязани онези хора, които са участвали в изпълнението на този състав и онези, които бяха го направили. Така, че, което искам да кажа, магнетофонната лента на която се записа този състав, беше моя лента. Тогава т.н. магнетофонни ленти ги нямаше в България. Те се внасяха от чужбина и обикновено бяха фирмени ленти на BSF - западногермански, или на СКОЧ - американски.

И което е най-интересното, едни такива ленти се продаваха в едни магазини, наречени Оказиони. Тоест, продаваха се стари вещи и неща, които така дребни неща, внесени от чужбина. И се продаваха тези ленти, и една лента струваше 30 лева, а това представляваше 1/3 от моята лекарска заплата. Т.е. аз имах заплата от 110 - 115 лева, 20 лева плащах за квартира, оставаше ми 90 лева. От тези 90 лева, аз плащах 1/3 и купувах всеки месец по една лента. Това означава, че оставах с 60 лева, и с тези 60 лева аз трябваше да се изхранвам, и да движа някой други неща.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ