НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

2.14. Как се написа „Космогонията" от „Изгревът", том 1

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

2.14. КАК СЕ НАПИСА „КОСМОГОНИЯТА" ОТ „ИЗГРЕВЪТ", ТОМ 1


А какво представлява Учителят Дънов? Това ще си го прочетете в „Изгревът", том I - накрая има една глава „Космогония". Ще си го прочетете там. Защото, когато аз започнах да пиша тази глава, когато подготвях I том, никога няма да забравя, аз бях събирал доста материал и когато започнах да пиша, беше някъде по обяд. Писал съм часове наред и по едно време виждам, че аз продължавам да пиша и тогава, когато беше станало тъмно. Поглеждам - цялата ми стая осветена с една необикновена Светлина, както се казва „неземна Светлина" - друга Светлина от друг порядък! Стаята ми осветена! Навън е тъмно през прозорците! Поглеждам нагоре - крушката чрез която се осветявам, крушка, която се запалва, когато отворя електрическия ключ, и когато протече през нея електричеството, в това време крушката изобщо не светеше! Оглеждах се наоколо - нищо не виждам нещо да свети, а цялата стая беше осветена!

И аз можах да довърша, и това нещо аз го писах цяла нощ на тази Светлина. На тази Светлина казвам, която беше Светлина, но тя беше и Виделина от духовния свят. Това беше и Слава от Божествения свят.

И това, което аз написах като „Космогония", това ще остане като вечен идеал за идното човечество! И тогава аз за пръв път написах кой е Учителят Дънов. Че това е Всемировия Учител на Вселената. И тогава написах какво значи Учител на Слънчевата Система, какво значи Миров Учител на Битието и на Небитието, и какво значи Всемиров Учител на Вселената. А Този Всемиров Учител на Вселената беше Духът Беинса Дуно! Това всичко можете да си го прочетете.

Така започна моя път, който очерта по-късно поредицата от 22 тома. Амин!

Сега е 13 часа и 45 минути на 14 май 2006 г.

Амин!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ