НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3. П.С. Деца по плът и деца по дух.

ТВОРЧЕСКИЯТ ДУХ, ВИСОКИЯТ ИДЕАЛ И САВА КАЛИМЕНОВ / авт.- състав. Вергилий Кръстев ТОМ 30
Алтернативен линк

3. П.С. ДЕЦА ПО ПЛЪТ И ДЕЦА ПО ДУХ


P.S.

1. Сава Калименов споменаваше много пъти, че във вилата в Севлиево има едно запазено писмо от латвийката Амалия Вайланд на руски, в което му съобщава какво е мнението на Учителя за „Агни йога” и за онези, които го издават. В своите спомени той говори за това писмо и споменава, че поради незнание е направил грешка, че е публикувал „Агни йога", която е литература на Черната ложа.

Намерете това писмо и ми го предайте, за да го публикувам. По този начин ще се поправи грешката на Сава Калименов, и ще се спасят от заблуждение милиони руснаци. Той беше обещал да ми го даде.

2. Сава Калименов при разбора на статиите от вестник „Братство" ми беше разрешил да ползувам неговите статии по мое усмотрение. Така че аз имам разрешение от него.

3. Той ми предаде голяма част от неговото творчество от 1945-1980 г. да публикувам онова, което ми харесва и е необходимо за моята работа. И затова имам разрешение от него. И ще му включа някои поеми по мой избор.

4. Вие се опитахте да издавате вестник „Братство" след 1990 г., но не сполучихте, защото никой не го купуваше, защото то трябваше да се списва по онзи начин, по който е разрешил лично Учителя на Савата. Но това вие не го знаехте. Аз го знам и ще го публикувам като исторически документ.

5. Вие се опитахте чрез дъщеря Ви Елена да издавате „Житно зърно", но то бе преустановено, защото първо то не може да бъде публикувано, защото е вече история, а и не се знае историята от вас, при какви обстоятелства е разрешено да се публикува. И освен това Елена се опита заедно с Божанка Ганева да откраднат един материал от мен, и да го публикуват.

И накрая ми бе написано от Елена, че го прави нарочно, за да ми попречи. Написала го собственоръчно и го бе пуснала в моята пощенска кутия.

6. Има деца по плът и деца по дух.

Вие сте наследници по плът, а аз съм наследник по дух на Сава Калименов, и това трябва да знаете. И трябва да съдействувате. Ако не сторите това, това писмо ще бъде публикувано към спомените на Сава Калименов, които аз подготвям да издам в отделен том на „Изгревът”.

7. Цялото творчество на Сава Калименов от 1945 до 1980 г., трябва да се публикува. То е уникално както по форма, по съдържание, така и по дух.

8. Всички броеве на вестник „Братство”, трябва да се прехвърлят чрез скенер на компакт диск и да останат за следващите поколения. Това е историческа следа на Сава Калименов и Школата.

9. А разбора на вестник „Братство”, направен лично от Савата, записан от мен на магнетофон, аз ще го публикувам. Днес никой нищо не знае, при какви обстоятелства са писани статиите му.

10. Изброените по-горе точки са само част от моята програма за личността Сава Калименов и неговото творчество.

С това доказвам, че аз съм негов приемник по дух. А вие сте наследници по плът.

А сега децата му и внуците по плът на Савата имат да разрешават една важна задача - дали да ми съдействуват, или да ми пречат. Да си я разрешават. Аз за моята си работа имам разрешение от него. Но решенията ги вземам аз, а не онези, чиито подписи стоят под „Отвореното писмо”, написано срещу мен. Всички без изключение вече отдавна плащат за това и то с живот, заради нарушение на окултните закони на Школата.

Искаха да ме спрат да издам непечатаното Слово на Учителя по оригинал, а така също да ме спрат да издавам „Изгревът”. Искаха, но не можаха, защото над мен стои Онзи, Който ме е изпратил тук.

И така, аз чакам вашият отговор.

Аз съм служител на Тогози, Който ме е изпратил. Името Му е Петър Дънов - Беинса Дуно.

А по делата хората се познават кой им е ръководителя, и какво представляват те.

Аз съм го доказал.

11. На времето лично Галилей Величков още през 1970 г. ми говореше много за вас, като най-добра изпълнителка на песните на Учителя с възможностите на вашия глас.

Разказваше ми, че след неговото поколение вие сте най-добрата изпълнителка, и ако е имало възможност, щял да ви запише с камерен състав с хармонизациите на Филип Стоицев. Поръча ми това да стори моя милост.

Вие се явихте два пъти - веднъж в салона на юристите да пеете, както и веднъж в НДК. Но и в двата случая Вие влязохте в оркестъра и той Ви попречи. Трябваше да излезете на три метра пред него, както е в класическите случаи.

Аз имах програма за Вас. Бях говорил с Ина Дойнова да ви съпровожда на електрическия орган, който аз бях закупил и с който тя концертираше. А Вие трябваше да се подготвите и щяха да се запишат всички песни изпети от Вас.

Но вие се подписахте срещу мен, и тръгнахте с враговете на Братството. А тези, с които тръгнахте записаха ли ви гласа, изкараха ли го на аудиокасети или на видеокасети, или на компактдиск? Отговорете си. Много държа на това!

Оставахте ли едно показно изпълнение на песните на Учителя?

А свършихте ли си работата? А кой ви попречи за това? Отговорете си.

Аз се явявам да си довърша моята работа, която съм започнал със Сава Калименов.

И да ми се съдействува.

И да не ми се пречи.

Хайде да Ви видя кому служите и кой е Вашият господар. Дойде това време!

С уважение: Вергилий Кръстев


Адрес: Вергилий Николов Кръстев
ул. „Васил Друмев" №1, ет. 4, ап. 16
тел.: 02/944-79-53

Това писмо бе написано на 20.IV.2001 г. и бе изпратено на 12.VIII.2001 г., когато целият материал на Сава Калименов бе предаден за компютърен набор.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ